Netrauta.fi - Suunnittelijan ratkaisupalsta

Kahden keittiömallin välillä

Uuden kotimme rakentuminen on siinä pisteessä, että pitäisi lyödä lukkoon vesi- ja iv-kuvat. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että pitäisi viimein päättää minkälaisen keittiön tahdomme. Väri ja ovimalli on jo lähes päätetty, mutta emme saa ratkaistua keittiön mallia. Pohdimme U-keittiön ja L-keittiön välillä. Tuleeko tilasta liian tukkoinen jos teemme U:n vai jääkö se liian avaraksi ja autioksi jos päädymme L-keittiöön?

Voisitko piirtää kaksi vaihtoehtoa, josta näkisimme miltä tila voisi näyttää. Haluaisin U-keittiöstä mahdollisesti sellaisen, että mahdollisimman vähän kalusteita tulisi ns seinästä irti jotta tila ei sulkeutuisi liikaa. Ruokapöydällekin pitää jäädä kunnolla tilaa ja sen ainoa paikka U-keittiössä on seinän vieressä takaoven vieressä.

Olen aina haaveillut tupamaisesta keittiöstä jossa on suuri ruokapöytä, mutta pelkään että huoneesta tulee liian hallimainen jos emme laita kalusteita kuin seinien viereen. Allasta en halua ikkunan alle vaan sen pitäisi olla apk:n vieressä ja apkn pitäisi olla korotettu. Tahtoisin värimaailman olevan vaalea ja puun värinen, pidän vetimettömästä ovesta mutta pelkään siitä tulevan liian moderni. Mitä mieltä olet?

Meeri Tampereelta

Hankala juttu. Todella piti piirtää nämä kaksi vaihtoehtoa, jotta pystyin kunnolla hahmottamaan mitkä ovat kummankin mallin haasteet. Mennään ensin U-malli, jossa astianpesukone ja allas tuodaan irti seinälinjasta. Tällä saadaan keittiön välimatkoja lyhyemmiksi ja tila käyttöön kokonaisuudessaan aikas mukavasti. Voit seistä lieden ääressä ja kääntyä ympäri kun tarvitse jotain altaalta tai ikkunan alta laatikosta. Ei tarvita moniakaan askeleita kun liikkuu keittiössä ja kaikki on kätevästi käden ulottuvilla - paitsi: jääkaappi on näissä molemmissa versioissa suhteellisen kaukana esimerkiksi mikrosta. Ruokapöydän paikka on U-mallissa todella vaikea, se jää ahtaaseen väliin korotetun astianpesukoneen ja seinän väliin kulkuväylälle. Lisäksi tuntuu hassulta, että ruokapöydässä pitäisi istua kasvot seinään päin ja selkä keittiöön päin. Olennaista on, että molemmissa keittiöissä säilytetään työskentelytila lieden ja altaan välillä. Se on tärkein kohta keittiöstä, siinä tapahtuu paljon pilkkomista ynnä muuta sekä uunista usein nostetaan vuoka tms. suoraan laskutasolle.

L-mallin haasteena ovat juuri ne asiat mitä itsekin jo kuvailit, tila jää avaraksi ja välimatka esimerkiksi altaalta jääkaapille on melkoinen. Mutta suosin itse tätä mallia, koska siinä on paljon toivomaasi tupamaisuutta ja mahtavan kokoinen ruokapöytä tekee tilasta todella kodikkaan. Lieden ja altaan väliin jää edelleen työskentelytilaa ja astianpesukone saadaan ylös. Tosin jätän sen tässäkin versiossa puolikorkeaan kaappiin sillä muuten tilasta tulisi suljettu.

Mietit myös tuleeko vetimettömästä ovesta liian moderni. Keittiönkiintokalusteiden lisäksi voi tilaan laittaa jonkin täysin erilaisen kaapin kuten nyt kuvaan piirtämäni astiakaapin jossa on romanttiset nuppivetimet sekä ristikkoikkunat, tämä tuo tilaan ilmettä eikä tee tilasta liian modernin kalusteen hallitsemaa. Ehdotan myös, että teette alakaapistoista ja tasosta samanväriset - tässä olen käyttänyt tammea. Vetimettömät alakaapit näyttävät yhdestä puusta veistetyiltä ja näin ovat mielenkiintoinen lisä suuressa tilassa, jossa on samassa ruokailun lisäksi olohuone, kalusteet eivät näytä perinteisiltä keittiönkaapeilta.

Terveisin Maiju

Vaihtoehto 1


Vaihtoehto 2Haluatko heittää haasteen suunnittelijallemme?

Lähetä pieni kuvaus sisustusongelmastasi marjut.mesiaislehto(a)netrauta.fi.
Valitsemme suunnittelijan ratkaisupalstalle parhaimmat ehdotukset.

Keittiössä käytetyt tuotteet:

 

Easy Kitchen -kalusteet

Keittiön kalusteet Netraudasta EasyKitchen -mallistosta yhteensä: 4500€
Massiivipuutaso, öljytty tammi

Massiivipuutaso öljytty tammi
Vaihtoehto 1: 1346€
Vaihtoehto 2: 1163€
Franke keittiöallas Planar PPX 610-58

Franke keittiöallas Planar PPX 610-58, 1-altainen, 580x510mm,(FR1010016452): 555€
Damixa keittiöhana Osier

Damixa keittiöhana Osier (DIP1808700): 189€ 

Keittiöissä käytetty Netraudan EasyKitchen -malliston valkoista mattamaalattua ovimallia sekä alakaapeissa laminaattipäällysteisiä sileitä ovia (vetimetön malli). Molempien keittiöiden kalusteiden hinta on n. 4500€

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-19.30 | La 10-18 | Su 12-18