Netrauta.fi - Suunnittelijan ratkaisupalsta

Muutoskohteena kesämökin keittiö

Kesämökkini keittiö remontoidaan tulevana keväänä. Kaipaisin vinkkejä sen uudistamiseen ja siihen, miten tilasta saisi mahdollisimman suuren hyödyn irti ilman että siitä tulee ahdas ja tunkkainen. Yläkaappeja en haluaisi ollenkaan, sillä mökin takaseinällä on tarkoituksella ikkunat juuri silmien korkeudella siinä kohtaa missä keittiössä työskentelee eniten. En haluaisi niiden alle, ylle, enkä varsinkaan eteen mitään. Edes verhoja. Kaappitilaa kuitenkin on olemattoman vähän, sillä kesämökki on edesmenneen isäni metsästysmaja eikä hänellä ollut juurikaan intressejä ruuanlaittoon.

Tila on avoin ja keittiöön näkee suoraan parvelta sekä olohuoneesta. Joissakin paikoissa minulle ehdotettiin ns. baarikaappeja eli lasisia kaappeja olohuoneen ja keittiön välille mutta mielestäni sekin sulkee tilaa liikaa - haluaisin säilyttää katsekontaktin olohuoneeseen sekä sen suuriin ikkunoihin josta näkee suoraan järvelle. Mökin kokonaispinta-ala on vain 40 neliötä ja siihen siksi olenkin ajatellut kaikkien pintojen maalaamista valkoiseksi.

Anneli Lappeenrannasta

Valkoinen maali käy tähän kuin nenä päähän. Valoa piisaa ja kattokin tuntuu korkeammalta näin. Verhoja on turha tässä oleskelutilassa käyttää, nehän vain peittävät maiseman. Eikä kesämökillä ole niin paljoa liikennettä ulkona että sisällekään kukaan katselisi, joten mielestäni ikkunat voidaan hyvin jättää ilman verhoja. Tietysti on syytä peittää nukkumaparvella ikkunat varsinkin jos aamuaurinko pääsee porottamaan suoraan sänkyyn, mökillä kun on ihan terveellistä nukkua välillä pitkään. Piirsin tilan kuvat ikään kuin olohuoneesta katsottuna keittiöön päin.

Ruokapöydän tilalla on nyt suuri niemeke ja siihen voisin kuvitella mahtuvan monta kertaa enemmän astioita ja muita tarvikkeita kuin vanhaan keittiöönne. Saarekkeen kokonaissyvyys on 1220mm mukaan laskettuna 10mm tason reunaa molemmille puolille. Saarekkeen "nurjalle" puolelle tulee isot laatikot ja niiden taakse kolme tai neljä sisälaatikkoa, näin kaapeista saadaan helposti otettua tavaraa esille. Käytin vetimetöntä ovimallia, joka näyttää eleettömältä olohuoneen puolelle eikä niinkään keittiökalusteelta. Uunin ja keittolevyn siirsin saarekkeeseen, siinä on hyvä olla ainakin yksi "toiminto" ettei sinun tarvitse aina oleilla keittiössä selkä järvimaisemaan päin. Takapihan metsään voit katsella nyt tiskatessasi ja järvelle paistaessasi aamiaista. Piirsin tilaan myös huoneilmaan palauttavan liesituulettimen joka voidaan lisävarusteena myytävän jatkovaijereiden avulla ripustaa myös 5 metriä korkeaan tilaan. Muutenhan tähän kohtaan voisi olla hankala laittaa liesituuletinta.

Terveisin Maiju

Keittiö ennen

Keittiö jälkeenHaluatko heittää haasteen suunnittelijallemme?

Lähetä pieni kuvaus sisustusongelmastasi marjut.mesiaislehto(a)netrauta.fi.
Valitsemme suunnittelijan ratkaisupalstalle parhaimmat ehdotukset.

Keittiössä käytetyt tuotteet:

 

Easy Kitchen -keittiökalusteet

Keittiön kalusteet Netraudasta EasyKitchen -mallistosta yhteensä: 1837€
Massiivipuutaso valkomatta tammi

Massiivipuutaso valkomatta tammi niemekkeen päälle ja sivuun: 1386€
Finntaso laminaattitaso valkoinen

Finntaso laminaattitaso valkoinen (FINTLAMIC2000V): 145€
Whirlpool jääkaappi-pakastin

Whirlpool jääkaappipakastin (WRPWBE3712AWF): 499€
 
Whirlpool monitoimiuuni Actual Line

Whirlpool monitoimiuuni Actual Line AKZ 247 WH (WRPAKZ247WH): 599€
Whirlpool induktioliesitaso ACM 703 NE

Whirlpool induktioliesitaso ACM 703 NE, suora lasireuna (WRPACM703NE): 399€
Franke keittiöallas Planar PPX 610-58

Franke keittiöallas Planar PPX 610-58, 1-altainen, 580x510mm,(FR1010016452): 555€
Hansgrohe keittiöhana Axor Citterio

Hansgrohe keittiöhana Axor Citterio (HG39850000): 445€

Keittiön muutos yhteensä: 5865€

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-19.30 | La 10-18 | Su 12-18