Netrauta.fi - Suunnittelijan ratkaisupalsta

Muutoskohteena kodinhoitohuone

Olemme jo jonkin aikaa suunnitelleet remonttia kodinhoitohuoneseemme. Tilassa on muitakin vaatimuksia kuin ainoastaan kodinhoito ja pyykinpesu. Meikkaan aamuisin kodinhoitohuoneen yhteydessä olevan vesipisteen luona ja tästä tilasta onkin muodostunut eräänlainen "tyttöjen vessa". Suunnitelmissa on laajempikin remontti ja mahdollisesti voisimme kodinhoitohuoneen lisäksi remontoida myös viereisen pesuhuoneen. Tilassa on nyt pari korituolia, niillä tosin harvemmin istutaan - ennemminkin riisutaan ehkä vaatteet kun mennään saunaan. Vaatteiden huolto ja osittain säilytyskin on kodinhoitohuoneessa, samoin kuin jokailtainen hampaidenpesupistekin. Vaikka tilassa on kaikki normaalin kodinhoitohuoneen tehtävät - siivouskaappi, pesukone, vaatteiden ja muiden puhtaiden pyykkien viikkaus jne. toivoisimme, että siitä saisi jollain konstilla vähän viihtyisämmän poistamatta kuitenkaan mitään näistä olennaisimmista ominaisuuksista.

Irma Hämeenlinnasta

Kiinnitin ensimmäisenä kodinhoitopukuhuoneessanne siihen, että siinä on kovin avonaisella sijainnilla wc-istuin. Suosittelen, että jos suunnitelmissa joka tapauksessa on uusia viereistä pesuhuonetta siirretään wc-istuin sen puolelle. Putkien vetäminen uuteen paikkaan toki on menoerä ja nostaa budjettia, mutta uskallan veikata, että tämä nostaa talon jälleenmyyntiarvoa sekä omaa viihtymistänne pukuhuoneessa. Wc:n nurkkaus on sen verran ahdas, että en suosittele sen sulkemistakaan omalla seinällä tai muulla kevytrakenteisella ratkaisulla - kapeaa tilaa ei kannata tehdä vieläkin kapeammaksi. Keskustelkaa urakoitsijan kanssa ja tutkikaa yhdessä talon putkikuvia niin hän osaa antaa arvion mitä tämä toimenpide maksaisi. Tällä peliliikkeellä saamme tähän tilaan enemmän istuintilaa ja istuimien alle säilytystilaa, voit nyt edelleen istahtaa aamuisin meikkaamaan mutta sen sijaan että allasi on wc-istuin siinä voi olla säilytyspenkki, jota oli aikaisemmin tässä tilassa aikas hintsusti. Kalusteet uusitaan ja sitämyötä tuplataan tai kenties triplataan säilytystilan määrä nostamalla yläkaapit kattoon saakka ja laittamalla alakaappien tilalle vetolaatikostot.

Värimaailmassa käytettiin lähtökohtana teiltä löytyneitä puukuvioisia valkoisia porcellanato-laattoja, joiden pohjalta luotiin vaalea väripaletti ja sen särmäksi tumman puun sävyiset yksityiskohdat. Tilassa säilyi kaikki siinä ennenkin olleet toiminnot - ainoastaan vessaan pitää nyt kävellä kolmisen metriä pidempi matka. Meikkipisteenä toiminut seinänpätkä pidettiin vanhoilla sijoillaan ja tilattiin seinän mittaan juuri oikean levyinen Temalin allaskaluste laatikoilla Netraudasta. Hana on tyylikäs ja toimiva Hansgrohen Metris -sarjan pesuallashana, joka samoin löytyi Netraudasta. Työn osuuden suoritti Laatta-Asennus Heikki Hakio.

Terveisin Maiju

Projektissa käytetyt hanat Netraudan valikoimasta:

Hansgrohe pesuallashana Metris

Hansgrohe
Pesuallashana Metris,
korkeus 172mm, kromi
Damixa Lyra keittiöhana

Damixa
Lyra keittiöhana pesukoneventtiililläHaluatko heittää haasteen suunnittelijallemme?

Lähetä pieni kuvaus sisustusongelmastasi marjut.mesiaislehto(a)netrauta.fi.
Valitsemme suunnittelijan ratkaisupalstalle parhaimmat ehdotukset.

Ennen - klikkaa kuva suuremmaksi

Ennen - klikkaa kuva suuremmaksi

Ennen - klikkaa kuva suuremmaksi

Jälkeen - klikkaa kuva suuremmaksi

Jälkeen - klikkaa kuva suuremmaksi

Jälkeen - klikkaa kuva suuremmaksi

 

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-19.30 | La 10-18 | Su 12-18