Pumppauskaivo

Tuotenumero: BLN70577200
229,00 
TAI

Toimitusaika: n. 2-5 arkipäivää

Toimitustapa: Kotiin toimitus

Toimituskustannukset: 49,00 € (erillisrahtituote)

 • Kuvaus
 • Arvostelut
 • Kysymykset ja vastaukset
Kuvaus
Biolan Oy on suomalainen kasvualustoja, lannoitteita, maanparannusaineita ja ympäristötuotteita valmistava, kehittävä ja markkinoiva yritys. Yritys on mukana myös asumis- ym. jätteiden käsittelyn ja hyödyntämisen sekä ympäristöä säästävien ja suoj...
Katso koko tuotekuvaus >

Tuotteen Pumppauskaivo kuvaus

Biolan Oy on suomalainen kasvualustoja, lannoitteita, maanparannusaineita ja ympäristötuotteita valmistava, kehittävä ja markkinoiva yritys. Yritys on mukana myös asumis- ym. jätteiden käsittelyn ja hyödyntämisen sekä ympäristöä säästävien ja suojelevien tuotteiden ja tekniikan kehittämisessä.

Luonnonvarojen haaskaus ja toisaalta valistuneen kuluttajakunnan kasvavat vaatimukset puhtaammista puutarhatuotteista olivat tekijöitä, jotka osaltaan johtivat Biolan Oy:n perustamiseen vuonna 1974. Yhtiö perustettiin H. Kariniemi Ky:n sisaryhtiöksi tilanteessa, jolloin voimakkaasti lisääntyvästä broilerituotannosta syntyvä arvokas lannoiteraaka-aine jäi hyödyntämättä ja samanaikaisesti tuotiin maahamme luonnonlannoitteita ulkomailta. Tänään Biolan Oy on useita erilaisia tuotteita eri käyttötarkoituksiin markkinoiva yritys.

Biolan Pumppauskaivo sisältyy Pumppauspakettiin.

Biolan Pumppauskaivo on suunniteltu pesuvesien pumppaamiseen Biolan Harmaavesisuodattimiin. Pumppauskaivoa on mahdollista käyttää myös saostuskaivona tai reiitettynä imeytyskaivona vähäisille jätevesimäärille.

Pumppauskaivo

 • kokonaiskorkeus 1450 mm
 • säiliön korkeus 500 mm
 • säiliön halkaisija 650 mm
 • nousuputken halkaisija 250 mm
 • vesitilavuus 150 l
 • tuloyhde 75 mm, 110 mm
 • lähtöyhde saostuskaivo 75 mm, 110 mm
 • lähtöyhde paineviemäri 32 mm
 • paino n. 15 kg
 • max. upotussyvyys n. 1400 mm

Asentaminen
Pumppauskaivon asentamisessa tulee noudattaa asennusohjeita sekä kohteeseen laaditua jätevesijärjestelmän suunnitelmaa. Suunnitelmasta selviävät mm. järjestelmän sijoituspaikka tontilla, sekä korkeusasemat. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi asennustyö kannattaa teettää koulutetulla ja kokeneella LVI- tai maanrakennusurakoitsijalla.

Asennuspaikka ja syvyys
Pumppauskaivo asennetaan pystysuoraan tasaisen ja tiivistetyn sora-, murske- tai hiekkakerroksen (min. 150 mm) päälle. Asennussyvyys määräytyy kiinteistöstä tulevan viemärin korkeusaseman mukaan. Viettoviemärissä tulee olla riittävä kaltevuus (vähintään 1-1,5 %), jotta jätevesi virtaa esteettä talon lähtöviemäristä pumppukaivoon saakka.

Pumppauskaivon suurin peitesyvyys tuloyhteestä maanpinnalle on noin 750 mm. Tarvittaessa kaivon kaulaosaa voi lyhentää korkeintaan 700 mm. Kaivannon täyttömaan tulee olla routimatonta esim. hiekkaa. Täyttömaa ei saa sisältää teräviä kiviä. Täyttömaa tiivistetään noin 300 mm kerroksina.

Ankkurointi
Pumppauskaivo on ankkuroitava, mikäli pohjaveden tai maaveden noste on mahdollinen. Pumppauskaivon pohjassa on ankkurointia varten kiinnikkeet. Kaivo voidaan ankkuroida esim. 1 metrin mittaisilla harjateräksillä (paksuus 15 mm).

Pohjaveden nosteen ollessa voimakas ankkuroinnissa käytetään esim. betonilaattaa tai valmiita ankkurointilaattoja.

Tulevan viemäriputken liittäminen
Tuloyhde on valmiiksi auki 75 mm putkelle, mutta siihen on mahdollista liittää myös 110 mm putki. Liitoksessa käytetään tiivisteellistä liitosmuhvia.

Lähtevän paineviemärin johtaminen
Paineviemäriputki johdetaan pumppukaivon kannen läpi Biolan Harmaavesisuodattimeen tai Saunasuodattimeen. Kaivon kanteen on merkitty läpivientikohta putkelle ja sähköjohdolle, mikä avataan sahaamalla. Paineviemäriputkena käytetään ulkohalkaisijaltaan 32 mm sileäpintaista kudosvahvisteista letkua.

Routaeristys
Talvikäytössä oleva pumppauskaivo tulee eristää esim. styroksilevyillä, mikäli pumppauskaivon peitesyvyys on alle 75 cm. Myös kannen alle suositellaan asennettavan talvikäytössä eristelevy.

Tuotteeseen liittyvät liitetiedostot

Arvostelut
Kysymykset ja vastaukset