Lakan Betoni – Pihakivet, laastit ja tasoitteet

Lakan Betoni Oy perustettiin vuonna 1965 ja se on vielä tänäkin päivänä suomalainen kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita valmistava perheyritys. Tuotantolaitokset sijaitsevat viidellä paikkakunnalla Suomessa. Tuotevalikoimaan kuuluvat kivitalojen lisäksi näyttävät ja täydellisesti ympäristöönsä sopivat pihakivet ja laatat sekä laastit ja sementit ja tuotteet vesieristykseen.

Pihakivet ja laatat viimeistelevät talon julkisivun arvoiseensa kuntoon. Valikoima kattaa muurikivet, pesubetonilaatat, pihakivet, porraskivet, reunakivet sekä sileät laatat. Vesieristystuotteisiin kuuluvat mm. pohjustus- ja tartunta-aine Lakka-Primer, jota tarvitaan ennen varsinaisen vedeneristeen levittämistä. Primer sitoo betonipintojen pölyä sekä lujittaa ja parantaa tartuntaa. Sen jälkeen vedeneriste on tärkeää levittää lattia- ja seinäpinnoille ennen kaakelointia, jotta vältyttäisiin mahdollisilta kosteusvaurioilta. Kannattaa tutustua tarkempiin käyttöohjeisiin huolellisesti ennen työn aloittamista.

Lakan muurikivet soveltuvat sekä muurien, aitojen ja penkereiden että kukka-altaiden tekemiseen. Muurikivissä toinen puoli on sileä ja toinen lohkopintainen – molemmat sopivat julkisivulle. Muurikivet toimitetaan joko kokonaisina tai lohkaistaan valmiiksi tehtaalla ja etenemäkin riippuu mallista. Koska osa muurikivistä on viistoreunaisia, niitä voidaan käyttää helposti myös kaarevien muurien tekemiseen. Kuten kaikkia muitakin kiviä, myös muurikiviä on saatavana useina eri värivaihtoehtoina.

Pesubetonilaatat taas soveltuvat vaikkapa sokkelin viereen, terassille tai jalkakäytäville. Pihakivi on 60 mm paksua betonikiveä, joka on mitoitettu kätevästi niin, että rappusia tehdessä nousuksi tulee luonteva 15 cm. Jos halutaan eläväisempi ladontakuvio, kannattaa käyttää pihakiveä yhdessä nupukiven kanssa. Myös porraskiven avulla voidaan tehdä nimensä mukaisesti näyttävät rappuset. Reunakiveä tarvitaan kun halutaan rajata pihakiveyksen avulla nurmialuetta. Reunakiven vuoksi nurmikko pysyy hallinnassa eikä leviä kiveyksen saumoihin. Loimulaatan pinta muistuttaa luonnonkiveä ja se soveltuu hienosti vaikkapa käytäville ja kävelyalueille.

Lakan tarpeellisiin lisätarvikkeisiin kuuluvat mm. vesikouru, jonka avulla voidaan ohjata sadevedet haluttuun suuntaan. Syöksytorven alle asennetaan vesikourun kuppi. Saatavana on myös valaisimia, jotka on suunniteltu Lakan muurikivien näyttävään valaistukseen. Jykevä ja tiivis valaisinrakenne yhdessä tuplaprismalasin ja häikäisysuojan kanssa ohjaavat valoa kauniisti.

1-100 / 242

242 tuotetta

Rajaa
Järjestä

1-100 / 242

242 tuotetta

Rajaa
Järjestä

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-18.00 | La 10-16