Toukokuun kampanjat voimassa enää:
Lohen savustaminen sähkösavustimella

Lohen savustaminen sähkösavustimella

Lohen savustaminen sähkösavustimella on helppoa ja saat nopeasti herkullista savulohta missä vain. Jos olet sähköverkon kantamattomista, nappaa mukaasi aggregaatti virtalähteeksi!

Ainekset

  • Lohifilee (huomaa, että mitä paksumpi filee, sitä kauemmin se kestää kypsyä)
  • Suolaa ja mausteita (lohen kanssa sopii esim. pippuri, sitruunapippuri ja tilli)
  • 1-2 palaa sokeria
  • Savustuslastuja

Valmistusohje

Hiero suola ja kuivat mausteet lohifileen päälle, jotta ne pureutuvat kunnolla fileen sisälle.

Anna lohen maustua hetki ja laita sillä aikaa sähkösavustin päälle. Laita savustimen erilliselle pellille tasaisesti savustuslastuja (noin kourallinen) ja kostuta niitä hieman. Halutessasi voit lisätä lastujen mukaan myös sokeripalan tai kaksi. Laita savustuslastut lämpenemään savustimeen. Savustamisen voi alkaa heti kun savua alkaa näkyä.

Aseta lohi savustimen ritilän päälle ja edelleen savustimeen sisälle. Anna savustua noin 30–40 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Lohifileen on hyvä olla mehukkaan kypsää. Kypsennysaika 500 g kalalle on n. 20 minuuttia.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.