Tilaa joululahjat 15.12. mennessä! Aikaa jäljellä vielä:

Ruohonleikkurit

Kaunis ja hyvin hoidettu nurmikko on puutarhan kunkku. Nurmi kiittää huolenpidosta sekä tasaisin väliajoin toistuvasta leikkauksesta. Huonoa ruohonleikkuria ei tule käytettyä tarpeeksi usein, ja nurmi kärsii. Ruohonleikkurit kannattaakin valita pihan koon ja mieltymystesi mukaan.

1-48 / 620

620 tuotetta

1-48 / 620

620 tuotetta

Ruohonleikkurit

Mitä erilaisia ruohonleikkurityyppejä on?

Ruohonleikkurit voidaan jakaa ryhmiin käyttövoiman, mallin ja leikkuutavan mukaan. Käyttövoimaltaan eriävät ruohonleikkurityypit ovat polttomoottorikäyttöinen ruohonleikkuri, sähköruohonleikkuri, akkuruohonleikkuri sekä käsikäyttöinen ruohonleikkuri, eli kelaleikkuri. Akkuruohonleikkureihin sisältyy periaatteellisesti myös robottiruohonleikkurit, jotka kulkevat akkuvoimalla. Ruohonleikkureita on luonnollista luokitella niiden mallin mukaan. Päältäajettaviin ruohonleikkureihin sisältyvät etuleikkurit ja puutarhatraktorit - niiden keskinäisenä erona on leikkuupöydän sijainti joko koneen edessä tai alla. Robottiruohonleikkurit taas toimivat itsenäisesti akkuvoimin etukäteen rajatulla alueella, ja hankkiutuvat työn jälkeen latauspisteelle omatoimisesti. Kelaleikkurit ovat keveitä ja soveltuvat pienten pihojen nurmikonleikkuuseen käsivoimin. Perinteinen työnnettävä ruohonleikkuri on edelleen suosittu ja käytännöllinen valinta pienille ja keskisuurille pihoille, ja lisähelpotusta työskentelyyn saa valitsemalla itsevetävän mallin. Ruohonleikkureilla on erilaisia leikkuutapoja, ja joissakin leikkurimalleissa on mahdollisuus hyödyntää niistä useampiakin joko vakiovarustein tai mahdollisesti lisätarvikkeen avulla. Sivulleheittävät ja taakseheittävät ruohonleikkurit pitävät yhä pintansa - ne syöksevät leikkuujätteen mainittuun suuntaan. Leikkuujätteen keruupussiin keräävä ruohonleikkuri on hyödyllinen, jos leikkuujätteet halutaan hyötykäyttää vaikkapa pihakompostissa. Vastaavasti bioleikkaava eli allejättävä tai silppuava ruohonleikkuri hienontaa ruohonleikkuujätteen tavallista pienemmäksi silpuksi, joka jätetään kasvavan nurmikon juurille, ja hyödynnetään siten heti luontaisena lannoitteena.

Kuinka valitsen oikean kokoisen ruohonleikkurin?

Oikean kokoisen ruohonleikkurin valintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten nurmikon koko, muoto ja kaltevuus. Pienemmälle nurmikolle sopii yleensä pienempi ja kevyempi ruohonleikkuri. Suuremmalle nurmikolle tarvitset todennäköisesti tehokkaamman ja suuremman ruohonleikkurin. Jos nurmikko on epäsäännöllinen muodoltaan, tarvitset ruohonleikkurin, joka on helppo kääntää ja ohjata. Kääntösäteeltään pienempi leikkuri sopii paremmin nurmikolle, jolla on paljon kulmia ja esteitä. Jos nurmikko on jyrkkä, tarvitset ruohonleikkurin, joka on helppo käsitellä rinteessä. Kevyt ja ketterä ruohonleikkuri on yleensä paras vaihtoehto kalteville nurmikoille. Tiheälle nurmikolle tarvitset voimakkaan ruohonleikkurin, joka pystyy leikkaamaan tiheän nurmikon helposti. Valitse ruohonleikkuri, joka on ergonomisesti suunniteltu ja mukava käyttää. Ruohonleikkurin tulee olla helppo ohjata, ketterä ja kevyt käsitellä.

Kuinka käyttää turvallisesti ruohonleikkuria?

Kun käytät ruohonleikkuria, noudata valmistajan antamia ohjeita. Suojalaseja ja kuulosuojaimia kannattaa käyttää, jotta voi suojata itseään pölyltä ja haitalliselta melulta. Lisäksi ennen leikkuun aloittamista, varmista että alue on tyhjä ja poista nurmikolta kaikki esteet, kuten kivet, oksat ja kaikki ylimääräiset tavarat.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.