Kesäkuun kampanjat voimassa enää:
Lenni-Kalle Taipale - Terassiremontti

Lenni-Kallen terassiremontti - Upea musta terassi

Jazzpianisti ja säveltäjä Lenni-Kalle Taipaleen terassilla kaikui soraäänet. Terassilaudat repsottivat, viihtyisyyttä ei ollut nimeksikään ja kokonaisuus oli muutenkin vanhanaikainen ja jopa vaarallinen. Miten terassi saadaan soimaan duurissa ja uudistettua upeaksi ilman kaivurin tilaamista ja massiivista terassiremonttia?

Suunnitelmat | Musta väriteema terassille | Terassilaudat | Valaistus | Poreallas ja terassin sisustus | Lasitettu parveke | Työvaiheet

Lenni-Kallen terassisuunnitelma
ENNEN: Lenni-Kallen terassilla vietetään kesäisin paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa. Terassin koko on n. 25-30 m² ja tilaa on monille eri toiminnoille.
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
JÄLKEEN: Lenni-Kallen suunnitelmissa ei alun perin ollut ulkoporeammetta, mutta kun hän eksyi ihastelemaan Netraudan valikoimaa, oli sellainen saatava myös uudelle terassille.

Ensin selkeät suunnitelmat

Lähtötilanne ei ollut hääppöinen pianovirtuoosin takapihalla, kun Netraudan suunnittelupalvelu saapui paikalle. Lenni-Kalle Taipaleen koti on keskellä tiheään rakennettua rivitaloaluetta ja perhe haaveili omasta rauhasta ja lempeästä terassitunnelmasta. Toivoton tilanne ei suinkaan ollut, ja pian olikin jo toivelista selvillä ja suunnitelmat hyvässä mallissa.

Netraudan asennuspalvelu sekä lukuisat laatubrändit riensivät avuksi, suunnitelmat alkoivat konkretisoitua terassiremontiksi. Tavoitteena oli toteuttaa terassiremontti, jossa vältetään isoja maatöitä, mutta lopputuloksessa ei tarvitsisi tinkiä. Päädyttiin hyödyntämään vanhan terassin runkorakennetta. Julkisivuun ei tehty muutoksia, joten rakennuslupaa ei tarvittu. Lupa tuli kuitenkin kysyä taloyhtiöltä sekä naapureilta.

Lenni-Kallen terassisuunnitelma
ENNEN: Terassilla on vanha ulkotakka, joka haluttiin säilyttää, mutta sen luukku oli huonossa suunnassa käytettävyyden kannalta.
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
JÄLKEEN: Netraudan asennuspalvelu muokkasi takan luukun suuntauksen. Lyfco Lysekil -ruokailuryhmän ympärille mahtuu ruokailemaan isompikin porukka.

Vinkki: Naapurien huomioiminen terassiremontin yhteydessä kuuluu jo pelkästään hyviin tapoihin, mutta remontista olisi hyvä ilmoittaa myös naapuritaloyhtiölle. Etenkin, jos joudutaan käyttämään eri alueita kuormien purkamiseen. Kannattaa aina myös varmistaa, että pelastustielle ei pureta kuormaa, jotta hälytysajoneuvot pääsevät aina riittävän lähelle rakennusta.

Asukkaiden toiveet terassille

 • Pienestä piha-alueesta monikäyttöisempi.
 • Kasvillisuutta hillitymmäksi ja siistimmäksi. Osa puista saisi lähteä pois.
 • Haaveena oman pesän tuntua ja rauhaa rivitaloalueen keskellä. Tyylikäs näkösuoja terassille.
 • Tunnelmallisia ulkoporeiluiltoja ja ruoanlaittoa ulkona ystävien kanssa.
 • Helppohoitoiset ja huolettomat materiaalit.

Netraudan suunnittelupalvelu teki kattavan pihasuunnitelman Lenni-Kallen terassista. Reilun kokoinen (25-30 m²) terassi mahdollisti monipuoliset tilankäytön.

Lenni-Kallen terassisuunnitelma

Suunnitelman pääkohdat

Musta väriteema

Talon julkisivussa on käytetty paljon eri materiaaleja ja värejä. Tämän vuoksi terassille ei haluttu tuoda enää uutta sävyä, vaan valittiin kaikkien sävyjen kanssa toimiva väri jo olemassa olevista. Musta väriteema on käytössä myös kodin sisustuksessa, joten siinäkin mielessä värivalinta oli ilmeinen. Lisäksi musta ja hillitty terassi rauhoittaa muuten kirjavaa julkisivua.

Suojaa, rauhaa ja tunnelmallisuutta

Puita ja kasvillisuutta karsittiin, mutta miten puiden antama suoja korvattaisiin? Päädyttiin rakentamaan terassille pergola, jonka seinät rimoitettiin. Samalla vaakarimoituksella maisemoitiin myös terassille muurattu grillikatos. Kasvillisuutta ja vihreyttä mustan vastapainoksi saatiin tuotua terassille tyylikkäillä ruukuilla.

Lenni-Kallen terassisuunnitelma

Pergolassa käytettävä puumateriaali maalattiin ennen asennusta mustaksi. Riman leveys on n. 50-60 mm ja paksuus n. 20-30 mm. Rimojen asennusväli pidettiin pienenä (n. 10 mm). Pergola rakennettiin terassin päälle, joten erillisiä perustuksia ei tarvittu.

Pergolan katoksi rakennettiin musta, puinen runko, jonka päälle asennettiin savunharmaa valokate. Pergolan runkokorkeus (terassin pinnasta) on n. 230 cm. Katolle tehtiin kallistuma ja vesi ohjattiin pergolan oikealle puolelle.

Grillikatoksen valokate sai perusteellisen pesun ja puurakenteet käsiteltiin samalla sävyllä kuin rimat, eli mustaksi. Myös metalliosat kunnostettiin ja maalattiin mustiksi.

Terassilaudat

Vanha terassi oli rakennettu lämpökäsitellystä terassilaudasta. Vuosien saatossa terassi on ollut ankaralla säärasituksella, ja paikka paikoin laudat olivatkin huonossa kunnossa. Uudeksi terassimateriaaliksi valikoitu huoltovapaa Cent Ulkokalla -komposiittilauta. Terassilautojen asennus kävi näppärästi ja nopeasti piilokiinnikkeiden ansiosta. Piilokiinnityksessä terassilautaan ei jää ruuvin reikiä, joten lopputulos on siisti. Piilokiinnikkeillä asennetut terassilaudat ovat myös helposti ja siististi purettavissa, jos esimerkiksi haluaa myöhemmin upottaa terassiin ulkoporealtaan tai paljun.

Lenni-Kallen terassisuunnitelma
Lenni-Kallen terassisuunnitelma

Cent-komposiittilaudat ovat PVC-vapaita kierrätyspuukuidun ja kierrätysmuovin seoksesta valmistettuja puukomposiitti terassilautoja, jotka kestää Suomen olosuhteet hyvin, eivätkä vaadi mitään pintakäsittelyä.

Centin pääraaka-aine on suomalainen puu, joka tulee aina kestävästi hoidetuista metsistä. Raaka-aineet ovat PEFC-sertifioituja ja tuotteiden pintakäsittelyssä käytetään ainoastaan vesiohenteisia käsittelyaineita. Cent on ylpeä Avainlippu- ja Design From Finland merkin kantaja.

Vinkki: Kompostiittilautoja asennettaessa runkojaoksi suositellaan 400 mm, jotta terassi ei notkuisi.

Terassin valaistus

Terassille valittiin tyylikkäitä, mustia ulkovalaisimia Trio Lighting -valikoimasta. Kohteessa hyödynnetään maavalaisimia, ulkoseinävalaisimia sekä pylväsvalaisimia. Lisätunnelmaa saadaan ladattavilla valaisimilla sekä aurinkokennolyhdyillä.

Valaisimille saatiin tehtyä helposti sähkövedot, kun vanha terassi oli purettu. Samalla vedettiin maadoitettu, vikavirtasuojattu sähkö ulkoporealtaalle.

Lenni-Kallen terassin valaistus
Trio Garonne -seinävalaisimien loisteessa grillailu sujuu!
Lenni-Kallen terassin valaistus
Pergolan seinään asennetut Trio Bogota -seinävalaisimet tuovat epäsuoraa tunnelmavaloa ja sulautuvat tummaan rimaseinään.
Lenni-Kallen terassin valaistus
Terassiin upotetut Trio Belaja -maavalaisimet valaisevat oleskelualuetta ja mahdollistaa turvallisen kulkemisen hämärällä.
Lenni-Kallen terassin valaistus
Erilaisilla valonlähteillä ja terassivaloilla saadaan aikaan muunneltava ja tunnelmallinen valaistus koko terassille.

Poreallas, kalusteet ja somisteet terassille

Uuden terassin kruunuksi valikoitui Lyfco Poseidon Black Edition -ulkoporeallas, joka oli kooltaan ja ominaisuuksiltaan juuri sopiva. Tyylikkään mustan altaan koko on 2 x 2 m ja siihen mahtuu kylpemään 5-6 henkilöä. 35 suutinta, Aquasun-otsonisuodatin ja tunnelmallinen LED-valaistus takaavat rentouttavat kylvyt.

Lenni-Kallen terassin valaistus
Lenni-Kallen terassin valaistus

Uusi terassi kaipasi myös uudet pihakalusteet ja ne löytyivät Lyfcon puutarhakalusteiden valikoimasta. Lisäksi kalustuksen kruunuksi valikoitui ekologiset Ecofurn-lepotuolit ja -rahit – tietysti mustana. Kasveille valittiin näyttäviä, tummanharmaita Ecopots Amsterdam -ruukkuja. Ecopots-tuotteet on valmistettu kierrätetystä muovista ja ruukut ovat CO2 neutraaleja tuotteita. Ecopots kompensoi CO2-päästöjä esim. istuttamalla puita.

Lenni-Kallen terassin sohvaryhmä
Lyfco Olofsbo -sohvaryhmä on sopiva rentoutumiseen ja siinä on myös reilusti säilytystilaa.
Lenni-Kallen terassin somistus
EcoFurn-lepotuolit sekä Ecopots-ruukut viimeistelevät viihtyisän terassin.

Lasituksella mukavuutta ja lisäkäyttöä parvekkeelle

Lenni-Kallen terassille kuljetaan pienen parvekkeen kautta, joka ei ole ollut kunnolla käytössä talviaikaan. Terassiremontin yhteydessä parveke sai suojakseen tyylikkäät Maakunnan lasin parvekelasit. Samassa parvekkeen viihtyvyys nostettiin uudelle tasolle asentamalla kylmälle betonilattialle Dry Step -termomatto. Se eristää tehokkaasti kylmää ja kosteutta, mutta on silti hengittävä ja miellyttävä jalan alla. Uudistuksen yhteydessä kattoon asennettiin Trio Garonne -kattovalaisin, joka on samaa sarjaa terassin seinävalaisimien kanssa.

Lenni-Kallen parvekkeen lasitus
Lasitetulla parvekkeella on mukava istuskella kylmällä kelillä - pyydä tarjous parvekelaseista myyntipalvelusta! Terassilämmittimellä voi lisätä tilan viihtyisyyttä entisestään.
Lenni-Kallen parvekkeen lasitus
Lenni-Kallelle asennetuissa Maakunnan Lasin parvekelaeissa on kätevä liukuovi.
Lenni-Kallen parvekkeen Dry Step -termomatto
Suomessa valmistetun Dry Step -termomaton eristepohja ehkäisee tehokkaasti kylmyyttä. Matto kuivuu nopeasti ja pinnassa käytetty neulehuopa on helppo pitää puhtaana imuroimalla tai harjaamalla.
Lenni-Kallen parvekkeen lasitus
Trion Garonne-kattovalaisin sopii hyvin moderneihin ulkokalusteisiin ja tarjoaa tunnelmallisen valaistuksen. Antrasiitinvärinen valaisin sopii kiinnitettäväksi myös seinään.

Terassin rakentaminen ja työvaiheet

Terassiremontti aloitetaan siivous- ja purkutöillä. Tavaroiden siirtelyyn menee remontin edetessä turhaa aikaa, joten terassikalusteet ja muut tavarat kannattaa viedä pois tieltä. Lenni-Kallen työmaalla Netraudan asennuspalvelu hoiti kaikki rakennus- ja asennustyöt, mutta terassin asentaminen käy myös itseltä, jos vaan työkalut, kuten porakone ja jiirisaha pysyvät kädessä. Mieti ja suunnittele työvaiheita ja niiden järjestystä etukäteen. Materiaalien tilaus kannattaa hoitaa hyvissä ajoin, jotta kaikki tarvittava on paikalla kun työt aloitetaan.

Lenni-Kallen terassisuunnitelma

Lenni-Kallen terassiremontin työvaiheet

 • Vanhojen terassilautojen irrotus
  Vinkki: Toimita vanhat, lämpökäsitellyt tai painekyllästetyt terassilaudat jäteasemalle kierrätettäväksi tai mieti voisiko ehjiä, vanhoja lautoja uusiokäyttää esim. mökillä.
 • Kasvillisuuden karsiminen ja huoltoleikkaus, sekä puiden kaataminen
 • Terassin runkorakenteiden tarkastus ja korjaaminen
 • Pergolan rakentaminen
  Vinkki: Erilaiset pergolapaketit nopeuttavat rakennustöitä.
 • Uusien komposiitti terassilautojen asentaminen
  Vinkki: Piilokiinnitys on näppärä ja nopea tapa asentaa terassilaudat.
 • Grillikatoksen maisemointi rimoituksella
 • Ulkoporealtaan asentaminen
  Vinkki: Netraudasta voit tilata myös ulkoporealtaan asennuksen.
 • Portaiden maalaus
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
Vanhat terassilaudat on purettiin ja puustoa karsittiin.
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
Runkorakenteet tarkastettiin ja korjattiin, ja ulkoporealtaalle tehtiin oma paikkansa. Seuraava työvaihe oli terassilautojen asennus.
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
Ulkoporeallas nostettiin Lenni-Kallen takapihalle rakennuksen yli Hiab-nosturilla. Ulkoporealtaat painavat mallista riippuen 200-1200 kg ja usein asennuspaikalle siirtämisessä tarvitaan nosturia.
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
Pergola rakennettiin vanhan grillikatoksen viereen. Grillikatoksen muuriin kiinnitettiin ensin koolauslauta ja sen päälle tyylikäs vaakarimoitus.
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
ENNEN: Terassia rajasi muuri. Purkamisen sijaan se päätettiin maisemoida samalla mustalla rimalla, jota tuli myös pergolan seiniin.
Lenni-Kallen terassisuunnitelma
JÄLKEEN: Maisemoinnin lisäksi grillikatoksen metalliosat ja kattorakenteet maalattiin mustaksi.

Lenni-Kallen terassiremontissa mukana

Cent Trio Lyfco Ecofurn Ecopots Maakunnan Lasi Dry Step Termomatto

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.