Toukokuun kampanjat päättyvät pian! Tarjoukset voimassa enää:
Pinkku Pinskun remontti

Pinkku Pinsku osti talon ja remontoi sen katosta lattiaan

Somepersoona ja tubettaja Pinja Sanaksenaho eli Pinkku Pinsku osti isovanhempiensa omakotitalon. Nuorella sometähdellä oli edessä hurja remontti, kun kaikki talon pinnat laitettiin uuteen uskoon. Netrauta ja huippubrändit olivat mukana Pinjan urakassa – ja kaikki pääsivät seuraamaan persoonallista projektia aitiopaikalta Pinjan YouTube-kanavalla!

Uppoudu tällä sivulla Pinjan remontin vaiheisiin ja tutustu upeisiin valmiisiin huoneisiin! Katso valmiin talon esittelyvideo, upeat huonekohtaiset kuvat ja koko 7-osainen remppasarja!

Huoneet | Pinkku Pinskun talo ja remonttiprojekti | Remppasarja

Pinja Sanaksenaho / Pinkku Pinsku

 • Vuonna 2002 syntynyt Pinja on yksi Suomen tunnetuimmista tubettajista.
 • Pinja tunnetaan paremmin käyttäjänimellään Pinkku Pinsku ja hän aloitti tubettamisen vuonna 2013 ollessaan 11-vuotias.
 • Vuonna 2015 Pinkku Pinsku valittiin Vuoden vloggaajaksi.
 • Pinkku Pinskun YouTube-tilillä on yli 265 000 tilaajaa ja tubetähden videoilla on yli 100 miljoonaa näyttökertaa.
 • Pinkku Pinskulla on Instagramissa yli 285 000 ja TikTokissa yli 400 000 seuraajaa. Snapchatissä Pinkku Pinskun postauksilla on 130 000 katsojaa päivässä.

Pinjan remonttikohde

 • Remonttikohde on vuonna 1981 rakennettu, kaksikerroksinen n. 200 m² omakotitalo. Yläkerrassa on keittiö, makuuhuone, olohuone ja WC. Kellarikerroksessa on kylpyhuone ja sauna, sekä kolme huonetta.
 • Talon on rakentanut Pinjan isoisä ja se on ollut Pinjan isovanhempien omistuksessa siihen asti, kun Pinja osti sen vuonna 2021.
 • Ennen remonttia teetettiin kuntotarkastus, jossa todettiin talon peruskunnon olevan hyvä.
 • Pinnat olivat alkuperäisessä, 80-luvun kunnossa. Pinja uudistaa talon kaikki pinnat täysin ja tekee siitä persoonallisen ja omaan makuun sopivan kodin.

Netraudan sisustussuunnittelu toteutti Pinjan visiot suunnitelmaksi ja huippubrändit olivat tuotteillaan mukana unelman toteuttamisessa.

Pinjan apuna remppaamassa myös Netraudan asennuspalvelu.

Tutustu Pinjan remonttiin huone huoneelta - Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Rohkeasti kohti ensimmäistä omaa kotia

Tubetähti Pinja Sanaksenaho haaveili ensimmäisestä omasta kodista. Hän oli kokeillut kuukauden ajan yksiössä elämistä Helsingin keskustassa ja todennut, ettei se ole hänen juttunsa. Kun Pinjan äiti vinkkasi, että isoäidin talo olisi tulossa myyntiin, Pinja tiesi tutun ja muistorikkaan talon olevan juuri se hänen tuleva kotinsa. Taloon teetettiin kuntotarkastus, jolla varmistettiin kaiken olevan kunnossa sekä lähitulevaisuudessa tarvittavat peruskorjaukset.

Pinja on aloittanut asuntosäästämisen jo 15-vuotiaana ja laittanut sivuun omaa kotia varten säännöllisen summan kuukausittain. Lisäksi Pinjan piti hakea lainaa talon ostamista ja remontointia varten. Nuorelle lainanhakijalle prosessi oli vaativa, mutta äitinsä avulla Pinja sai pankin vaatimat selvitykset, asiakirjat ja itse neuvottelut hoidettua, ja kaupat voitiin lyödä lukkoon maaliskuussa 2021 Pinjan ollessa 18-vuotias.

Pinjan vinkit lainaa hakevalle nuorelle

 • Luota itseesi – Kun tiedät mitä haluat ja olet varma siitä, on helpompaa vakuutta myös muut. Pinjan työtä pidettiin pankissa ensin epävarmana eikä työnkuvaa ymmärretty. Sometähden perustellessa ja sitkeästi ajaen omaa asiaansa eteenpäin, laina-asiatkin onnistuivat.
 • Pyydä apua – Jos sinulla ei ole kokemusta lainaneuvotteluista, et ehkä osaa huomioida kaikkia asioita. Luota lähipiirin kokemukseen!
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Heti alusta asti oli selvää, että kaikki talon pinnat uusittaisiin ja edessä olisi iso remontti. Projekti alkoi purkutöillä, joita Pinja teki yhdessä isänsä kanssa vähitellen noin 6 kk ajan. Pinja kertoo purun olleen yllättävän rankkaa. Rakennusmateriaalien irrottaminen oli urakasta pienin osuus ja todellinen työ oli kaiken purkujätteen kantamisessa jätelavalle. Yllättävää oli myös se, kuinka paljon jätettä syntyi purkuvaiheessa. Pihaan oli tilattu omat jätelavat puulle ja sekajätteelle. Lisäksi talosta vietiin erikseen jäteasemalle ja kierrätyskeskukseen mm. huonekaluja, kodinkoneita ja kemikaaleja. Pinjan isä on töissä rakennusalalla, joten hän tiesi mitä kannattaa ja voi itse purkaa. Kaksikko saikin suuremman osan purusta hoidettua ja loppu jäi Netraudan asennuspalvelun remonttitiimin huoleksi.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Kohti unelmien kotia

Puretut pinnat olivat kuin tyhjä taulu, jolle Pinja lähti maalailemaan unelmiaan. Sometähti on ollut aina rohkea ja räväkkä, ja luottanut omiin tunteisiinsa ja mielipiteisiinsö – näin myös uuden kodin sisustusta suunnitellessa. Pinja ammensi inspiraatiota pääasiassa sosiaalisesta mediasta, mutta kertoo myös havainnoineen pitkään erilaisia koteja, joissa on vieraillut ja nappaillut sisustusideoita, joista on pitänyt.

Pinja toivoi kotiin sekoituksen hyvin erilaisia tyylejä, muttei osannut hahmottaa miten saisi ne yhdistettyä. 70-lukua henkivä retrotyyli, mutta myös erittäin moderni minimalismi olivat nuoren kodinomistajan mieleen. Pinja sai apua sisustuksen ja tilojen ilmeen suunnitteluun Netraudan sisustussuunnittelijalta, Riia Lankiselta. Iso talo mahdollisti erilaisilla tyyleillä leikittelyn ja huoneesta toiseen siirryttäessä pystyttäisiin luomaan erilaisia tunnelmia.

Pinja toteaakin lopputuloksen olevan juuri sellainen, kun hän haaveilikin. Riian kokemus ja näkemys teki hänen erilaisista toiveistaan visuaalisen kokonaisuuden. Yläkerrasta tuli moderni, valoisa ja kirkkaissa, puhtaissa väreissä kylpevä kokonaisuus, ja alakerta on hämyisempi, retrohenkisempi ja siellä revitellään kunnolla.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinjan värikäs taulu oli yksi inpiraation lähteistä, kun sometähti ja Riia suunnittelivat yläkerran värejä.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Yläkertaan saatiin paljon avaruutta ja selkeyttä poistamalla väliseiniä.

Rakentamisen alettua helmikuussa 2022 Pinjalle alkoi valkenemaan projektin vaativuus. Hänet yllätti, kuinka paljon remontointi oikeasti vaatii aikaa, suunnittelua ja rahaa. Vaikka Pinja tiedosti faktat, hän ei ymmärtänyt mitä remontti todellisuudessa tarkoitti ja kuinka iso pala tuli haukattua. Alussa tuntui, että remontti ei edennyt ollenkaan jatkuvasta tekemisestä huolimatta ja tilanteeseen turtunut sometähti taisteli tunteiden vuoristoradassa. Olisiko lopputulos todellakin kaiken tämän työn ja tuskan arvoista?

Vuosi 2022 ei ole ollut helppo rakentajalle ja remontoijalle materiaalien saatavuuden ollessa haastava. Puutavaran ja laattojen saatavuusongelmat ovat vaivasivat myös Pinjan remonttiprojektia ja Riian kanssa jouduttiin kerran jos toisenkin miettimään vaihtoehtoisia materiaaleja suunnitelmien toteuttamiseksi. Improvisoinnista tulikin osa remontin kulkua, kun esimerkiksi kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen tuleva lämpöhaapapaneeli korvattiin kotimaisella puuvalmiilla mäntypaneelilla, joka sävytettiin alkuperäisen paneelin sävyä vastaavaksi. Tämä kaikki aiheutti tietysti lisätöitä ja vei aikaa, mutta lopputulos sai lopulta hymyn Pinjan huulille.

Projektia jälkikäteen tarkastellessa Pinja toteaa saaneensa tärkeitä eväitä tulevaisuutta varten, vaikka matka tähän pisteeseen olikin haastava. Hän oppi paljon asioiden hoitamisesta, priorisoinnista ja tietysti rakentamisesta. Hän on ollut kirjaimellisesti remonttinsa päätähti ja voi ylpeänä todeta, että tietää kotinsa läpikotaisin – myös sen mitä laattojen ja kipsilevyjen takana on.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Onko tämä nyt sinun unelmakotisi?

”Kyllä se on!” vastaa Pinja iloisesti. Hän ei voisi kuvitella parempaa ensiasuntoa ja on lopputulokseen todella tyytyväinen istuessaan valmiin kotinsa olohuoneen sohvalla. Muutto vanhempien helmoista omaan omakotitaloon on vaatinut kuitenkin hieman toteuttelua – tilaa on nyt niin paljon, että se tuntuu jopa oudolta. Onnellinen Pinja nimeää lempihuoneekseen alakerran kylpyhuoneen. Hän kysyy välillä itseltään voiko tämä todella olla hänen kylppärinsä, sillä kokonaisuus on uskomaton.

Pohtiessaan olisiko hän tehnyt jotain toisin, on Pinjan hyvin vaikea keksiä mitään konkreettista. Ajoituksen kanssa hän olisi voinut olla tarkempi ja tilata materiaaleja hieman aikaisemmin. Hän kuitenkin uskoo kohtaloon, ja koko remontin ajan vaivanneet saatavuusongelmat mahdollistivat luoviin ratkaisuihin päätymisen, jotka tekevät hänen kodistaan todella ainutlaatuisen. Hän päättää pohdiskelun toteamalla remontoinnin ja sisustuksen ratkaisut olleen Riian kanssa hyvällä yhteistyöllä tehtyjä ja huolella harkittuja, joten lopputulos on sen mukainen. Täydellinen!

Pinjan vinkit koko omakotitalon remontista haaveilevalle

 • Mieti realistisesti remontin laajuutta, ja mihin omat rahkeet ja rahat riittävät. Voisiko osan remontista tehdä nyt ja osan siirtää myöhemmäksi?
 • Tee tarkka budjetti ja muista, että aina tulee yllättäviä kuluja, joten varaa ylimääräistä rahaa.
 • Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin eli pyydä apua!
 • Anna projektille aikaa ja hyväksy, että eri työvaiheisiin menee aikaa ja joskus remontti viivästyy sinusta riippumattomista syistä.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Katso Pinkku Pinskun remonttisarja

Pinkku Pinskun remontissa mukana

Netraudan Asennuspalvelu Cent Trio Bjelin Weber Ideal Keittiöt Pukkila Schneider Electric Bathlife Smeg Woodio Temal Unidrain Elfa Smedbo Konto Gustavsberg Vihtan Cariitti Tulikivi Rebel Walls Lappiporras Vallila Maakunnan lasi

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.