Tapetin menekki ja muita huomioitavia asioita tapetin valinnassa

Tapetointi on helppo ja edullinen tapa tehdä suuriakin muutoksia kodin ilmeeseen. Me Netraudassa kannustammekin rohkeasti tarttumaan pintaremonttiin! Tapetointi ei ole ylivoimaisen vaikeaa oikeanlaisilla välineillä, vaikka aikaisempaa kokemusta ei olisikaan. Moderneilla Non-Woven -kuitutapeteilla tapetoit helposti levittämällä liiman seinään ja painamalla tapetin päälle. Aina on mahdollista teettää työ myös ammattilaisella.

Tee pohjatyöt huolella

Pohjatöiden tärkeyttä ei kannata unohtaa! Voimakaskin tapettikuosi saattaa jättää armottomasti pohjan epätasaisuudet näkyviin. Huolehdi siis, että seinäpinta on tasainen, pölytön ja puhdas. Käytä tarvittaessa tasoitetapettia tapetin alla. Seinä kannattaa myös maalata tapetin sävyisellä pohjamaalilla ennen tapetointia. Silloin mahdolliset saumat eivät tule näkyviin tapetin kuivuessa.

Mallipala helpottaa valintaa

Netraudassa monista tapeteista on tilattavissa mallipaloja, jotka helpottavat päätöksentekoa verkkokaupassa asioidessa. Tilattuasi mallipalan, kannattaa tarkastella mallipalaa siinä huoneessa ja valaistuksessa, jonne tapetti tullaan asentamaan. Huomioi kuitenkin, että mallipala on vain suuntaa antava. Pieneen kokoon ei välttämättä saada kaikkia tuotteeseen kuuluvia kuvioita näkyville. Tapeteissa saattaa myös esiintyä eräkohtaista sävyvaihtelua, jolloin mallipalan sävy saattaa poiketa myöhemmin tilattavista tapeteista.

Kuitutapetit eli Non-Woven tapetit

Non-Woven tapetteja alkaa olla markkinoilla jo todella runsaasti, eikä ihme; ne kun ovat helppoja asentaa ja kuosejakin löytyy joka lähtöön. Non-Woven liima levitetään suoraan seinälle ja tapetti leikataan sopivaan mittaan seinällä. Tapettipöytä ei ole asennuksessa välttämätön.

+ Helppo asennus
+ Ei kutistu asennettaessa
+ Liima levitetään suoraan seinälle

Tutustu kuitutapettivalikoimaan >

Paperitapetti

Perinteiset paperitapetit ovat oivallinen valinta perinnekohteisiin ja vanhoihin taloihin, joissa haetaan alkuperäisiä, hengittäviä materiaaleja. Paperitapetin asennuksessa on otettava huomioon tapetin kutistuminen seinällä. Samoin kuviokohdistus on otettava huomioon jo vuotien leikkaus vaiheessa. Liisteri levitetään tapettiin ennen asennusta.

+ Perinteinen
+ Sopii hirsitaloon
+ Hengittävä materiaali

-Työläämpi asennettava
- Kutistuu seinällä jonkin verran (ei voida asentaa puskusaumaan)

Tutustu paperitapettivalikoimaan >

Nestemäiset kangastapetit

Nestemäinen kangastapetti on lämmin ja pehmeä seinätekstiili, joka parantaa lämmöneristystä ja akustiikkaa sekä tasapainottaa huonetilan kosteutta. Nestemäinen kangastapetti on helppo asentaa ja materiaali antaa runsaasti aikaa huolelliseen levitykseen. Nestemäinen kangastapetti levitetään seinälle, jossa se kuivuu kangasmaiseksi pinnaksi.

+ Uniikki ja persoonallinen ratkaisu
+ Hajuton ja myrkytön
+ Parantaa lämmöneristystä

- Suppea värivalikoima

Tutustu nestemäisiin kangastapetteihin >

Paneeli- ja fototapetit

Paneelitapetit ja fototapetit koostuvat yhdestä suuresta kuvasta ja niillä voidaan saada aikaan esimerkiksi näyttäviä tehosteseiniä. Tämän tyyppinen tapetti on tietyn kokoinen, joten tapetoitavan kohteen tulee vastat mitoiltaan riittävän hyvin siihen hankittavaa tapettia.

+ Näyttävät kuva-aiheet
+ Sopii esim. tehosteseiniin

-Seinän ja kuvan on sovittava mittojen puolesta toisiinsa

Tutustu paneelitapetteihin >
Tutustu fototapetteihin >

Tasoitetapetit ja maalattavat tapetit

Joskus remonttikohteessa tuskaillaan epätasaisen seinäpinnan kanssa. Tapetointi uhkaa tyssätä työlääseen tasoitusprosessiin. Silloin kannattaa harkita tasoitetapetin käyttämistä. Tasoitetapetti tasoittaa nimensä mukaisesti seinäpinnan ja sen jälkeen seinä voidaan maalata tai tapetoida halutunlaiseksi.

Kun päätös on tehty, täytyy vielä laskea kuinka monta rullaa tapettia sinun täytyy tilata. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että tapettia kannattaa varata mieluummin reilusti kuin niukasti. Varsinkin kokemattoman tapetoijan kannattaa varata myös hieman ylimääräistä tapettia vahinkojen varalle. Muistathan huomioida tapetin menekissä mahdollisen kuviokohdistuksen.

Tutustu tasoitetapetteihin >
Tutustu maalattaviin tapetteihin >

Tapetin menekin laskeminen
(kuvioton tapetti)

Menekin laskemista varten tarvitset tietoosi myös tapettirullan leveyden ja pituuden, joka useimmiten on 53 cm x 10 m. Esimerkkihuoneemme on 8 metriä leveä ja 2,5 m korkea.

1. Mittaa tapetoitavan huoneen ympärysmitta
2. Jaa tapettirullan pituus huoneen korkeudella 10 : 2,5 m = 4 vuotaa
3. Saamme siis 10,05 metriä pitkästä tapettirullasta 4 täyttä vuotaa
4. Vuodan leveys on yleisesti 53cm, jaa huoneen leveys vuodan leveydellä 8 m : 0,53 m = 15,09 vuotaa
5. Tarvitsemme siis 16 tapettivuotaa, vuotien määrä jaetaan neljällä (koska yhdestä rullasta saat 4 vuotaa) 16 : 4 = 4 rullaa
6. Tapetin menekki on siis 4 rullaa

Kuviollisen tapetin menekin laskeminen

Menekin laskemista varten tarvitset myös tapetin kuviokorkeuden ja tapettirullan leveyden ja pituuden. Esimerkkihuoneemme on 8 metriä leveä ja 2,5 m korkea. Esimerkkitapettimme on 0,53 m leveä ja 10,05 metriä pitkä ja kuviokorkeus 25 cm:

1. Mittaa tapetoitavan huoneen korkeus
2. Mittaa tapetoitavan huoneen ympärysmitta
3. Jaa tapettirullan pituus huoneen korkeudella johon on lisätty kuviokorkeus esim. 10 m : (2,5 m + 0,25 m) = 3,6 vuotaa
4. Saat siis yhdestä tapettirullasta 3 täyttä vuotaa.
5. Jaa seuraavaksi huoneen ympärysmitta vuodan leveydellä (8 m : 0,53 m = 15,09). Eli tarvitaan kaikkiaan 16 vuotaa.
6. Jaa lopuksi vuotien määrä kolmella (koska yhdestä rullasta saat 3 vuotaa)
7. Kokonaismenekki on siis 6 rullaa tapettia

Tapetin valinta
Tapetin valinta
Tapetin valinta
Tapetin valinta
Tapetin valinta
Tapetin valinta

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-19.30 | La 10-18 | Su 12-18