1-100 / 10837

10837 tuotetta

1-100 / 10837

10837 tuotetta

Tapetit

Millaisia erilaisia tapetteja on?

Netraudan valikoimasta löydät niin klassiset tapettikuosit kuin modernimmat designtapetit edulliseen hintaan. Vanhanajan tapeteilla voi vaalia menneiden vuosikymmenten tunnelmaa vanhoissa taloissa tai sisustaa uutta tilaa retrohenkisesti. Maisematapeteilla saa luotua huoneisiin kolmiulotteisen vaikutelman, ja esimerkiksi ihana metsätapetti lisää luonnon kauneutta sisustukseen. Värikkään lastenhuoneen ilmeen voi lapsen kasvaessa teini-ikäiseksi muuttaa helposti sellaiseksi, jossa hän viihtyy. Toisaalta lastenhuoneen tapeteista löytyy myös ihania ajattomia vaihtoehtoja, kuten eläintapetteja ja kasvitapetteja, jotka sopivat hyvin kaikenikäisille. Marimekon tapettimalleissa on useita klassikkokuoseja, joista löytyy sopiva vaihtoehto niin skandinaaviseen kuin värikkääseen graafiseen sisustukseen.

Tyylikkäistä valokuvatapeteista löytyy lukuisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja sisustukseen, ja ne toimivat parhaiten yhtenäisellä isolla seinällä. Mielenkiintoisella ovitapetilla saa tehtyä persoonallista ilmettä helposti kodin välioviin. Sisustustarrat sekä sisustuskalvot ovat helppo ja edullinen keino tehdä muutoksia kodin sisustukseen, ja niiden avulla voidaan uudistaa keittiön kaappeja tai lastenhuonetta. Nestemäiset kangastapetit tuovat sisustukseen uniikkia sävyä, ja ne ovat lämpimiä ja pehmeitä tapetteja esimerkiksi makuuhuoneeseen. Tutustu myös Netraudan tapetin valintaoppaaseen.

Mitä pitää huomioida ennen tapetin ostamista?

Aluksi täytyy selvittää, kuinka monta rullaa tarvitaan tapetointiin ja tarvitaanko jotain tapetointityökaluja tai tapettiliisteriä. Tapetin valinnassa kannattaa huomioida, että värit ja kuviot sopivat tapetoitavaan huoneeseen. Esimerkiksi pienessä huoneessa suurikuvioinen tapetti voi joskus antaa liian voimakkaan vaikutelman, joten vaalea pienikuvioinen tapetti on parempi valinta. Ennen kuin valitset tapetin, voi myös olla hyvä tilata kotiin tapetin mallipalat nähdäksesi, miltä väri todella näyttää. Lue lisää tapetin menekin laskemisesta.

Mitä työvälineitä tarvitaan tapetointiin?

Hyödyllisiä työkaluja tapetin asettamiseen ovat vesivaaka eli vatupassi, viivain, tela, jolla voidaan levittää tapettiliisteri, tapettiveitsi, tapettilasta ja liima. Tapetointipöytä myös helpottaa tapetin liisteröintiä. Lisäksi tarvitaan lyijykynä, luotilankaa, märkiä rättejä ja puhtaita riepuja. Puhtailla ja märillä räteillä voi pyyhkiä tapettilastasta liisterin jäämät pois, jotta tapettiin ei tule ikäviä liima- tai liisteritahroja.

Mikä on non-woven tapetti?

Non-woven tapetti tarkoittaa kuitutapettia, ja se on yksi suosituimmista tapettimalleista. Non-woven tapeteista löytyy erilaisia vaihtoehtoja kaikkiin tyyleihin. Nykyaikaiset kuitutapetit ovat helppo kohdistaa ja asentaa seinään, sillä niitä ei tarvitse vetyttää, vaan asennus käy nopeasti liisterin avulla suoraan seinäpinnalle. Non-woven tapetti on valmistettu polyesterikuidusta ja selluloosasta ja ne ovat usein erittäin peittäviä. Non-woven tapetti voi kutistua jopa 2 mm tapettileveydeltä, mikäli käytetään liian vesipitoista liisteriä, joten on suositeltavaa käyttää juuri kuitutapetille tarkoitettua kiinnitysainetta. Jos kuitutapetissa on vinyylipinta, se kestää hyvin kosteutta ja on puhdistettavissa kostealla sienellä.

Miten tapetti poistetaan?

Vanha tapetti kannattaa poistaa tapetinpoistoon tarkoitetulla aineella. Tapetinpoistoainetta levitetään vanhan tapetin päälle tasaisen kerroksen, ja se jätätetään vaikuttamaan seinään. Tapetinpoistoaineissa on ohjeet miten kauan aineen annetaan vaikuttaa. Vaikutusajan jälkeen vanhat tapettivuodat ovat turvonneet ja ne voidaan helposti vetää pois seinästä, ja ne kannattaa laittaa suoraan roskasäkkiin.