Pyyhekuivaimet

Nimeään monipuolisempi pyyhekuivain

Kuivaan, pehmeään ja lämpimään pyyhkeeseen on mukava kuivata itsensä aina pesun jälkeen. Laadukkaat ja kestävät pyyhkeet ovat kuitenkin niin paksuja, että ne kuivuvat normaaleissa olosuhteissa hitaasti. Tehokas ja monipuolinen pyyhekuivain tekee pyyhkeistä aina miellyttäviä käyttää.

Valittavana on laaja valikoima pyyhekuivaimia, joissa yhdistyvät kaunis muotoilu ja käytännöllisyys. Tyylikkäät ja ajattomat kuivaustelineet sopivat helposti erilaisiin käyttötarkoituksiin ja tiloihin. Valittavanasi ovat käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmään asennettavat pyyhekuivaimet sekä sähkötoimiset kuivaimet, jotka voidaan asentaa kylpy-, kodinhoito- ja eteistiloihin. Pyyhekuivain on tarkoitettu ensisijaisesti pyyhkeiden ja muiden tekstiilien kuivattamiseen, mutta sen avulla voidaan poistaa tilasta myös ylimääräistä kosteutta. Samalla kuivain tuo miellyttävää lisälämpöä ja lisää asumismukavuutta sekä auttaa pitämään rakenteet kuivana. Pyyhekuivain on kosteissa tiloissa täydellinen lisä lattialämmityksen rinnalle.

Pyyhekuivaimen valinta

Valittavanasi ovat vesi- ja sähkötoiminen pyyhekuivain. Pyyhekuivainta valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota toimintaperiaatteeseen. Vesitoiminen pyyhekuivain voidaan asentaa joko käyttövesi- tai lämmitysjärjestelmään. Käyttöveteen liitetty kuivain on aina lämmin kun taas  vesilämmitysjärjestelmään liitetty kuivain on lämmin ainoastaan lämmityskaudella. Useissa kiinteistöissä lämmitysjärjestelmä on kesäisin pois käytöstä, jolloin vesilämmitysjärjestelmään liitetty kuivain ei lämpiä kesäisin. Vesitoimisen kuivaimen lämpö- ja kuivatusteho perustuu käyttöveden tai lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden lämpötilaan: kuivaimen käyttämisestä ei tule lisäkuluja. 

Pyyhekuivaimen valintaan vaikuttavat ensisijaisesti käyttäjien tarpeet ja käytettävissä oleva tila. Ennen pyyhekuivaimen hankintaan on syytä miettiä ainakin seuraavia:

- Kuinka suuri tila pyyhekuivaimelle on varattu?
Tilan koko vaikuttaa suuresti pyyhekuivaimen valintaan. Valittavanasi on eri kokoisia pyyhekuivaimia pysty- tai vaakasuunnassa.

- Kuinka paljon pyyhekuivain voi tulla ulos seinäpinnasta?
Teline voidaan asentaa mm. pesukoneen ja wc-istuimen yläpuolelle tai sivulle tai oven läheisyyteen, jolloin kuivaimen syvyys on otettava huomioon suunnittelussa.

- Kuinka paljon kuivaimeen tulee saada pyyhkeitä/muita tekstiilejä kerralla?
Voit valita koon vapaasti, mutta vaihtoehtona on tarvittaessa myös hankkia useampia pyyhekuivaimia käyttötarkoituksen mukaan.

- Onko kuivaimen tarve olla niin tehokas, että se lämmittää myös koko tilaa?
Pyyhekuivaimen avulla voidaan tehostaa myös tilan lämmitystä. Valitse aina tarpeeksi tehokas pyyhekuivain.

- Mikä on pyyhekuivaimen käyttötarkoitus? 
Voit kuivata pyyhekuivaimella myös vaatteita tai pikkupyykkiä. Valitse aina tarpeeksi iso pyyhekuivain ja käytä kuivainta monipuolisesti.

- Kromattu vai valkoinen pyyhekuivain?
Kromipinta sitoo lämpöä, joten kromattu kuivain toimii parhaiten tekstiilien kuivattamisessa. Maalattu pinta päästää lämmön helpommin lävitseen, joten maalattu kuivain lämmittää huonetilaa tehokkaammin. Myös muita värisävyjä on saatavilla tilauksesta.

Rej Design-pyyhekuivaimet
Pyyhekuivaimen valinta
Pyyhekuivaimet

Pyyhekuivaimet

Pyyhekuivaimen asennus

Pyyhekuivaimen asennus onnistuu useihin tiloihin jälkikäteen pinta-asennuksena. Pyyhekuivain voidaan asentaa tietyin edellytyksin vanhan levypatterin tilalle tai tarvittaessa vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään. Uudisrakennuskohteissa pyyhekuivaimen vesiliitäntä on helppo järjestää kun kuivain otetaan huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa

Sähkötoiminen kuivain toimitetaan aina pistotulppaliitäntäisenä, jolloin sen asennus seinälle onnistuu helposti. Sähkötoimisen kuivaimen suojausluokka on IP 44 (roiskevesitiivis), kuivain ei kaksoiseristetyn rakenteensa vuoksi vaadi erillistä maadoitusta. Asennusvaiheessa tulee huomioida turvaetäisyydet ja rakentamismääräykset. Uudiskohteen suunnittelu- ja rakennusvaiheessa kuivaimelle voidaan vaivattomasti tehdä varaukset niin, että valtuutettu sähköurakoitsija voi muuttaa kuivaimen kytkennän kiinteäksi tai uppoasennukseksi, jolloin liitäntäjohto ei jää näkyviin. 

Pyyhekuivaimen käyttö

Sähkötoimisten pyyhekuivainten sähkönkulutus on verrattaen alhainen, mallista riippuen vain 35-75W. Näin ollen keskikokoisen kuivaimen vuotuinen käyttökustannus on noin 35-40€, jos kuivain on jatkuvasti päällä koko vuoden ajan. Pyyhekuivaimessa on myös on/off-kytkin, joten se voidaan kytkeä tarvittaessa pois päältä esim. loman ajaksi.  Kosteissa tiloissa on kuitenkin suositeltavaa käyttää kuivainta jatkuvasti, jolloin voidaan osaltaan ennaltaehkäistä mahdollisten kosteus- ja homevaurioiden syntyä.

Tutustu Rej Designin laajaan pyyhekuivainmallistoon >> 

Henkilökohtaista palvelua saat Ideaparkin ja Tammiston Showroomeistajoissa voit tutustua myös Rej Design -tuotteisiin! 

Pyyhekuivain

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-19.30 | La 10-18 | Su 12-18