Varaston loppuunmyyntiin on taas lisätty uusia tuotteita, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:

Laminaatit

Laminaattilattia on suosittu lattiamateriaali, joka koostuu useista kerroksista, jotka on liimattu yhteen. Laminaatti on helppo asentaa ja ylläpitää, kestävä, edullinen ja monipuolinen, ja se on saatavana eri väreissä ja kuoseissa, joten se sopii monenlaisiin sisustustyyleihin.

1-48 / 342

342 tuotetta

1-48 / 342

342 tuotetta

Laminaatit

Mikä on laminaattilattia ja millaisia etuja se tarjoaa verrattuna muihin lattiamateriaaleihin?

Laminaatti on erittäin suosittu lattiamateriaali Suomessa, ja sen suosio perustuu sen erinomaiseen hinta-laatusuhteeseen sekä laajaan valikoimaan eri värejä ja kuvioita. Laminaattilattian kestävä rakenne koostuu erilaisista kerroksista, ja sen runkona toimii yleensä MDF- tai HDF-levy. Lattian pintakuvio painetaan joko suoraan runkomateriaaliin tai vaihtoehtoisesti se toteutetaan paperikerrokseen runkolevyn päälle. Laminaattilattia on erittäin kestävä materiaali, joka kestää naarmuja, kolhuja ja elämää yleisesti. Se on erityisen sopiva kevyempään kotitalouskäyttöön, ja sen käyttöluokka on yleensä 31-33. Käyttöluokka 31 soveltuu kevyeen kotikäyttöön, kun taas käyttöluokka 33 soveltuu jopa julkisiin tiloihin. Käyttöluokka 32 on loistava valinta esimerkiksi lemmikkikoteihin, joissa tarvitaan hyvää kestävyyttä. Laminaattilattian pinta on laminoitu kovaksi ja siihen on ajettu kuvion mukainen struktuuri. Se on helppo puhdistaa ja nopea asentaa. Laminaattilattian asentaminen onnistuu usein helposti itse, mikä säästää asennuskustannuksissa. Laminaattilattian huono puoli on, että sen pintaa ei voi korjata, jos se rikkoutuu. Lisäksi on hyvä huomioida, että laminaatti ei ole aito puumateriaali. Laminaatti voi myös kopista ja olla liukas, mikä tekee siitä hieman epämiellyttävän joillekin käyttäjille. Ilman lattialämmitystä se voi tuntua myös helposti kylmältä. Kaiken kaikkiaan laminaatti on edullinen ja käytännöllinen lattiamateriaali, joka kestää hyvin arjen kulutusta.

Miten laminaattilattia asennetaan ja kuinka monimutkaista se on?

Laminaattilattian asentaminen ei ole erityisen monimutkaista, mutta se vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta. Alla on yleinen ohje laminaattilattian asentamiseksi:

  1. Valmistele lattia: Puhdista ja tasoita lattia tarvittaessa. Asennuksen alla olevan lattian on oltava kuiva ja tasainen.
  2. Aseta alusmateriaali: Aseta alusmateriaali lattialle ennen laminaattilattian asentamista. Alusmateriaalin avulla lattia on tasainen ja vaimentaa ääntä.
  3. Leikkaa laminaattilautat: Leikkaa laminaattilautat oikeaan mittaan ennen asentamista. Varo jättämästä rakoja lautojen ja seinien väliin, sillä lattia elää lämpötilan ja kosteuden mukaan.
  4. Aseta laminaattilaudat: Aloita asentaminen huoneen nurkasta ja aseta ensimmäinen lauta paikalleen. Jatka seuraavilla laudoilla, lukitsemalla ne yhteen pitkältä sivulta. Huolehdi, että laudat ovat suorassa ja että saumat ovat tiiviit.
  5. Viimeistele lattia: Leikkaa tarvittaessa laminaattilaudat oikeaan mittaan viimeistelyä varten. Aseta lattialistat paikalleen ja tiivistä saumat tarvittaessa.

Tärkeintä on seurata laminaattilattian asennusohjetta ja käyttää oikeita työkaluja. Asennuksen vaativuus riippuu lattian kunnosta ja huoneen koosta, mutta useimmiten laminaattilattian asentaminen on mahdollista tehdä itse.

Mitä erilaisia värejä ja kuvioita laminaattilattia voi olla?

Laminaattilattia voi olla monenlaisia värejä ja kuvioita. Värit voivat vaihdella vaaleista ruskeisiin ja mustiin sävyihin. Kuvioita voi olla esimerkiksi puunsyykuviota, laattakuviota tai kivikuviota. Laminaattilattian pinta voi myös olla sileä tai siihen voi olla upotettu tekstuuria. Valikoimastamme löytyy paljon vaihtoehtoja eri makuihin ja sisustustyyleihin sopivaksi.

Mitä eroa on laminaatilla ja parketilla?

Laminaatti ja parketti ovat molemmat lattiamateriaaleja, mutta niillä on useita eroja. Laminaatti on valmistettu kokonaan synteettisistä materiaaleista, kun taas parketti on valmistettu puusta. Laminaatti on yleensä edullisempi kuin parketti, mutta ei yhtä kestävä. Parketti voi olla hankalampi asentaa ja vaatii enemmän huoltoa, mutta se on luonnollisempi ja kestävämpi materiaali.

Miten laminaattilattiaa puhdistetaan ja ylläpidetään, jotta se pysyy hyvässä kunnossa?

Laminaattilattiaa voi puhdistaa ja ylläpitää seuraavasti:

  • Puhdista lattia säännöllisesti imuroimalla tai pyyhkimällä kostealla mopilla. Vältä liian märkää moppi tai liian voimakasta pesuainetta, sillä ne voivat vahingoittaa lattian pintaa.
  • Puhdista tahrat mahdollisimman pian. Yleensä pelkkä kostea rätti riittää, mutta tarvittaessa voit käyttää mietoa pesuainetta. Vältä kovia harjoja tai hankaavia pesusieniä, sillä ne voivat naarmuttaa lattian pintaa.
  • Vältä lattialle kaatuvien nesteiden jättämistä pitkäksi aikaa, sillä ne voivat imeytyä lattiaan ja aiheuttaa vaurioita.
  • Käytä huonekalujen alla liukuesteitä tai huopatassuja, jotta ne eivät naarmuta lattian pintaa.

Noudata lattian valmistajan ohjeita ja suosituksia puhdistukseen ja ylläpitoon liittyen.

Voiko laminaattilattiaa käyttää kosteissa tiloissa?

Laminaattilattiaa ei yleensä suositella käytettävän kosteissa tiloissa, kuten keittiössä tai WC-tilassa, koska se ei kestä kosteutta hyvin. Laminaattilattia voi turvota ja vääntyä, mikä voi johtaa sen irtoamiseen tai vaurioitumiseen. Sen sijaan kosteisiin tiloihin suositellaan käytettäväksi kosteudenkestäviä lattiamateriaaleja, kuten laattaa tai vinyylilankkua. On kuitenkin hyvä tietää, että laadukkaampien laminaattivalmistajien tuotevalikoimassa on myös vedenkestäviä laminaatteja. Nämä laminaatit ovat valmistettu erityisesti kestämään kosteutta, ja ne soveltuvat esimerkiksi keittiöön, jossa lattiaan voi roiskua vettä ja muita nesteitä. Valikoimastamme löydät myös kosteuden kestävät laminaatit.

Kuinka paljon laminaattilattia yleensä maksaa ja mitä eroja hinnoissa voi olla?

Laminaattilattian hinta vaihtelee laadun, paksuuden ja valmistajan mukaan. Yleensä laminaattilattian neliöhinta on noin 11-35 euroa, mutta hinta voi olla myös korkeampi tai matalampi. Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa hintaan, on laminaatin paksuus. Mitä paksumpi laminaatti, sitä kestävämpi ja laadukkaampi se yleensä on. Myös laminaatin brändi vaikuttaa hintaan, sillä esimerkiksi tunnettujen merkkien laminaattilattiat ovat yleensä kalliimpia kuin vähemmän tunnettujen valmistajien tuotteet. Toisaalta halvemmat laminaattilattiat saattavat olla myös laadultaan heikompia ja kestää huonommin kulutusta.

Laminaattilattian tilaaminen Netraudasta - Näin teet sen helposti ja turvallisesti

Lattialaminaattimme ovat lyömätön yhdistelmä ensiluokkaista laadukkuutta ja kestävyyttä sekä hulppeaa ulkonäköä. Meiltä Netraudasta saat samalla muunkin tarvitsemasi, kuten laminaattileikkurit laminaattilattian asentamiseen. Hanki samalla myös paneelit ja listat, jotka takaavat siistin ja edustavan lopputuloksen. Tilaaminen meiltä hoituu helposti ja aikaa säästyy kaikkeen muuhun, joten mitä vielä odotat? Tilauksesi lähetetään nopeasti kotiisi ja maksaminen hoituu kätevästi vaikkapa luottokortilla, verkkopankissa tai osamaksulla, ihan niin kuin itse parhaaksi näet. Ota yhteyttä ystävälliseen myyntipalveluumme, kun haluat tietää lisää tilaamisesta tai jokin askarruttaa mieltäsi.

Myydyimmät tuotteet (10)

Katsotuimmat tuotteet (10)

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.