Kesäkuun kampanjat voimassa enää:

Piharakennukset

Netraudasta löydät unelmiesi piharakennuksen, olipa se sitten maisemaan sopiva kesämökki, pihasauna, leikkimökki lapsille tai vaikka viihtyisä vierasmaja. Piharakennuksen suunnittelussa on tärkeää huomioida sekä sen käyttötarkoitus että piha-alueen koko. Rakennuksen ulkonäköä voi muokata erilaisilla julkisivumateriaaleilla ja kattomalleilla. Tutustu myös valikoimaamme Outlet-piharakennuksia, joissa on edulliset hinnat ja laaja valikoima erilaisia malleja.

1-48 / 1297

1297 tuotetta

1-48 / 1297

1297 tuotetta

Piharakennukset

Onko piharakennukselle mahdollista saada asennuspalvelu?

Netrauta tarjoaa laadukasta ja luotettavaa piharakennuksen asennuspalvelua, joka räätälöidään tarpeidesi mukaan. Asennamme piharakennukset ympäri Uuttamaata, Pirkanmaata, Etelä-Pohjanmaata ja Pohjois-Pohjanmaata. Lue lisää piharakennuksen asennuksesta ja anna meidän auttaa sinua unelmiesi piharakennuksen toteutuksessa!

Tarvitseeko piharakennuksen rakentamiseen yleensä rakennusluvan?

Rakennusluvan tai toimenpideluvan tarpeellisuus tulee aina tarkistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta. Rakennuslupaa ei yleensä tarvita, jos piharakennus on alle 20 neliömetrin suuruinen ja sen rakennuspaikka sijaitsee yleiskaavassa tai asemakaavassa merkityllä alueella. Lisäksi rakennuspaikan tulee täyttää tietyt etäisyysvaatimukset esimerkiksi naapuritontteihin ja katuun nähden. Rakennuslupahakemuksen voi tehdä kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle, joka tarkistaa suunnitelmat ja antaa luvan, mikäli ne täyttävät kaikki vaatimukset. Rakennusmääräyksissä saattaa olla kuntakohtaisia eroja, jonka vuoksi on tärkeää varmistaa rakennusluvan tarpeellisuus aina oman kunnan rakennusvalvonnasta.

Kuinka paljon piharakennuksen rakentaminen yleensä maksaa?

Piharakennuksen rakentamisen hinta vaihtelee suuresti eri tekijöiden mukaan, kuten rakennuksen koon, materiaalien laadun, sijainnin ja rakentamisajankohdan mukaan. Pienempi, yksinkertaisempi piharakennus voi maksaa muutamia tuhansia euroja, kun taas suurempi ja monimutkaisempi piharakennus voi maksaa useita kymmeniä tuhansia euroja. On tärkeää huomioida, että piharakennuksen rakentamiskustannukset eivät rajoitu pelkästään rakennuksen rakentamiseen. Lisäksi on huomioitava myös tontin valmistelu, kuten maan kaivaminen ja tasoittaminen, mahdollinen perustusten teko, sähkö- tai vesiliittymän asentaminen ja muut mahdolliset rakentamiseen liittyvät kulut. Tärkeää on myös huomioida, että laadukas ja ammattitaitoisesti rakennettu piharakennus on pitkäaikainen investointi, joka lisää kiinteistön arvoa ja käyttömahdollisuuksia.

Mihin käyttötarkoituksiin piharakennuksia yleensä rakennetaan?

Yleisimpiä käyttötarkoituksia piharakennuksille ovat esimerkiksi varastointi sekä käyttö autotallina, varastona tai aittana ja kesämökkinä. Piharakennus voi tarjota lisää säilytystilaa esimerkiksi polkupyörille, puutarhatyökaluille, grillille tai pihakalusteille. Autotalli taas suojaa autoa ja muita ajoneuvoja sateelta, lumelta ja pakkaselta. Ulkovarasto on erinomainen paikka säilyttää erilaisia tarvikkeita ja välineitä, jotka eivät mahdu sisätiloihin tai joita käytetään lähinnä ulkona. Verstas tarjoaa tilan harrastuksille, kuten puutöille tai metallitöille. Kesämökki puolestaan on vapaa-ajanviettopaikka, jossa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Miten piharakennus tulee huoltaa ja ylläpitää, jotta se säilyy hyvässä kunnossa?

Piharakennuksen säilyttäminen hyvässä kunnossa edellyttää säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Tärkeimmät toimenpiteet ovat puhdistus, maalaus, katon ja sadevesijärjestelmien tarkistus, ikkunoiden ja ovien huolto, hyvä ilmanvaihto, lattian ja seinien huolto sekä kosteuden välttäminen. Nämä toimenpiteet auttavat välttämään kosteuden kertymistä, homeen ja sienen kasvua ja varmistavat piharakennuksen kestävyyden ja turvallisuuden. Myös piharakennuksen perustuksiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä ne ovat rakennuksen tärkein osa. Huonosti tehty perustus voi johtaa rakennuksen vinoutumiseen tai jopa romahtamiseen. Perustuksia valittaessa tulee ottaa huomioon rakennuksen koko ja paino, maaperän laatu sekä paikan ilmasto-olosuhteet. On tärkeää noudattaa paikallisia rakennusmääräyksiä ja käyttää ammattitaitoista rakentajaa perustusten rakentamisessa.

Myydyimmät tuotteet (10)

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.