Varaston loppuunmyyntiin on taas lisätty uusia tuotteita, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:

Aggregaatit

Aggregaatti (myös generaattori tai sähkögeneraattori) tuottaa sähköä siellä missä sitä ei ole saatavilla, kuten mökillä, asuntovaunumatkalla tai työmailla. Aggregaatti toimii myös varavirtalähteenä sähkökatkojen varalle omakotitaloihin.

1-48 / 82

82 tuotetta

1-48 / 82

82 tuotetta

Aggregaatit

Mitä tulee ottaa huomioon aggregaatin valinnassa?

Jotta aggregaatti tuottaa tarpeeksi sähköä tarvittaville sähkölaitteille, pitää laskea laitteiden yhteenlaskettu virrankulutus (watit / kilowatit) ja varmistaa, että aggregaatin teho kattaa tämän virrankulutuksen. Tehon lisäksi eri sähkölaitteet vaativat erilaisia ominaisuuksia aggregaatilta. Resitiivisen kuorman sähkölaitteille käy käytännössä kaikki aggregaattimallit. Tällaisia laitteita ovat esim. valaisimet ja sähköpatterit, ja niillä on aina samanlainen sähkönkulutus, eikä laite tarvitse käynnistyshetkellä suurempaa virtaa kuin mitä tuotteessa ilmoitetaan.

Enemmän tehoa vaativat laitteet, kuten pesukone, paineilmakompressori tai ilmalämpöpumppu, tuottavat reaktiivista kuormaa. Nämä laitteet tarvitsevat käynnistyessään jopa 2-7 kertaisesti energiaa normaalikulutukseen verrattuna ja myös aggregaatin pitää vastata tähän energiatarpeeseen. Näille laitteille kannattaa valita tehokas, voimavirtaa tuottava aggregaatti.

Elektroniset, herkät laitteet, kuten tietokone, TV ja jääkaappi ovat vaativia sähkön suhteen. Ne tarvitsevat tasaista sähköä eli siniaaltosähköä. Digitaalinen invertteri aggregaatti on näille laitteille sopiva sähkönlähde. Lisätietoa aggregaateista ja valintaan vaikuttavista tekijöistä voit lukea kattavasta tietopaketistamme.

Miten aggregaatti toimii?

Aggregaatti on sähköntuotantolaite, joka muuntaa polttoaineen liike-energian sähköenergiaksi. Aggregaatissa on polttomoottori, joka pyörittää generaattoria. Polttomoottorin käyttämä polttoaine, esimerkiksi bensiini tai dieselöljy, syötetään moottoriin ja sytytetään. Kun polttoaine palaa, moottoriin syntyvä liike-energia siirtyy generaattorin roottorille, joka pyörittää staattoria ja muuntaa liike-energian sähköenergiaksi. Sähköenergia siirtyy aggregaatin ulostuloon, josta sitä voidaan käyttää sähkövirran lähteenä esimerkiksi sähkökatkon aikana tai paikoissa, joissa sähköverkko ei ole saatavilla.

Millainen aggregaatti mökille?

Valtakunnallisen sähköverkon ulkopuolella oleville mökeille saadaan sähköä kätevimmin invertteri aggregaatilla, jota voi käyttää huoletta herkkien sähkölaitteiden, kuten mobiililaitteiden, TV:n ja tietokoneen kanssa. Mökkikäyttöön riittää yleensä teholtaan vaatimattomampikin aggregaatti -varsinkin, jos käyttö on epäsäännöllistä, eikä kaikkia laitteita käytetä kerrallaan. Kylmälaitteet tai sähkötyökalut vaativat kuitenkin enemmän tehoa ja laadukkaan aggregaatin. Harkitse salkkuaggregaattia, kun haluat hiljaisen aggregaatin mökille. Ne ovat pienikokoisia, kevyitä ja hiljaisempia – tavallisesti melutaso on vain 52-63 dB.

Paljonko maksaa aggregaatilla tuotettu sähkö?

Aggregaatilla tuotetun sähkön hinta riippuu monesta tekijästä, kuten aggregaatin koosta, käyttöajasta ja polttoaineen hinnasta. Lisäksi ylläpidosta ja huollosta aiheutuvat kulut on otettava huomioon. Yleisesti ottaen aggregaatilla tuotettu sähkö on kalliimpaa kuin verkkosähkö, mutta tarkka hinta vaihtelee tilanteen mukaan.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.