Kesäkuun kampanjat voimassa enää:

Kaasugrillit

Kaasugrilli on monipuolinen ruoanlaittoväline ja runsaasta grillausvälineiden valikoimasta voit ammentaa lisää inspiraatiota kesäkokkailuun ja grillin varusteluun. Valmista kaasugrillillä herkulliset pitsat, burgerit, mausteikkaat lihat, kalat ja kasvikset perheellesi ja ystävillesi.

1-48 / 200

200 tuotetta

1-48 / 200

200 tuotetta

Kaasugrillit

Grillaaminen ja Suomen kesä kuuluvat auttamattomasti yhteen ja kukapa ei nauttisi kokoontumisesta ystävien ja läheisten kera grilliruoan äärelle. Grilliruoan nauttiminen mökkipihalla lämpimänä kesäpäivänä onkin monelle suomalaiselle yksi kesän kohokohdista. Kaasugrilli lämpenee nopeasti ja on pian valmis helpottamaan jokaisen grillaushetkeä. Netraudan valikoimasta löydät kaasugrillin, olit sitten aloitteleva grillaaja tai jo vanha tekijä. Tutustu valikoiman lisäksi myös artikkeliimme Paras kaasugrilli 2024 - Vertailussa suositut kaasugrillit.

Mikä on paras kaasugrilli?

Paras kaasugrilli on sellainen, jota on ilo käyttää ja jossa grillausala on omiin tarpeisiin riittävän kokoinen. Käytä siis hetki aikaa grillin toivottujen ominaisuuksien miettimiseen. Paistopinta-alaa on hyvä olla sen verran, että saat valmistettua grilliherkut koko seurueelle yhdellä kertaa.

Suosituin valinta grilleissä on 3 polttimen tai 4 polttimen, sillä näissä malleissa paistopinta-alaa ja kokkausmahdollisuuksia on jo varsin kattavasti. Moni vannoo Weber-grillin nimeen ja tuotemerkin grillit ovatkin saavuttaneet luottamusta kuluttajien keskuudessa sekä kaasugrillien vertailuissa - mikäli pitäisi nimetä paras grilli, monelle tulee ensimmäisenä mieleen Weber.

Pieni kaasugrilli soveltuu satunnaiseen käyttöön tai jos kerralla ei grillata useampia ruokia. Helppo siirrettävyys ja säilytettävyys ovat pienen grillin ehdottomia etuja. Mikäli budjetti ei ole este, löytyy valikoimastamme luksusluokan kaasugrillejä prameimpien kesäkeittiöiden kokkausasemiksi. Upeimmissa grilleissämme on ammattikokkienkin arvostamia ominaisuuksia kuten moottoroitu grillausvarras, savustuslokero omalla lämmittimellä tai hyvin nopeasti jopa tuhanteen asteeseen lämpenevä infrapunapoltin.

Kaasugrilleihin on saatavilla laaja valikoima grillien lisävarusteita, joiden avulla varmistat parhaan mahdollisen grillaus- ja ruokailuelämyksen. Esimerkiksi kanan grillaus onnistuu kätevästi monikäyttöisellä paistotelineellä ja aikaansa seuraava grillimestari varustelee ulkokeittiönsä pizzakivellä. Grillaamisen ja grillin puhdistamisen jälkeen kaasugrilli kannattaa suojata grillin suojapeitteellä, etteivät pölyt pinty vasta puhdistetun grillin pintaan.

Mikä grilli parvekkeelle?

Kaasugrilli tai sähkögrilli soveltuu hyvin parvekkeella grillaamiseen, sillä sen käyttöön ei liity avotulen tekemistä, eikä savun muodostusta kuten hiili- tai kertakäyttögrillissä. Kerros- tai rivitalon taloyhtiöt saattavat asettaa parvekkeella grillaamiseen vaatimuksia tai ohjeita turvallisuuden tai viihtyvyyden takaamiseksi, mutta laissa sitä ei ole kielletty.

Kaasupullon säilyttämiseen tulisi olla suojattu paikka, eikä pullo saa päästä kuumenemaan auringon valossa. Hyvin varustelluissa kaasugrilleissä on säilytyskaappi kaasupullolle tai muille tarvikkeille grillausvaunussa. Terassille tai parvekkeelle sijoitettavan grillin alle kannattaa laittaa grillin alusmatto suojaamaan lattiaa roiskeilta tai tahroilta, joita grillaamisen tuoksinassa saattaa syntyä. Lasitetulla parvekkeella kannattaa myös pitää huolta, että ilma pääsee vaihtumaan tarpeeksi ja avaamaan parvekelaseja tarvittaessa.

Mitä on epäsuora grillaus?

Epäsuora grillaaminen tarkoittaa grilliherkun kypsennystä siten, että liekki ei lämmitä suoraan alta, vaan lämmönlähde sijaitsee kypsennettävän ruoan sivulla. Suoraan kypsennettävän grilliruoan alla oleva poltin on siis suljettuna ja reunassa oleva poltin on päällä. Ilma kiertää grillissä ja hauduttaa ruoan lempeässä lämmössä herkullisen meheväksi. Menetelmä sopii suurempien lihojen kuten kokonaisen broilerin valmistukseen. Kypsyysastetta pystyt seuraamaan paistomittarilla.

Savustus kaasugrillissä onnistuu kun lisäät grilliin savustuslaatikon sekä aromilastuja. Grillissä kiertävä, epäsuora ja aromikas savu aateloi grilliruokiin syvän maun. Suoraan paistamiseen verrattuna pidempi haudutusaika matalammassa lämmössä takaa maukkaan ja mehevän paistotuloksen niin kasviksille kuin kalalle tai lihalle. Suora grillaaminen puolestaan sopii nopeampaan kypsentämiseen ja ruskistamiseen, kun valmistat vaikkapa hampurilaispihvejä tai kanafileitä.

Myydyimmät tuotteet (10)

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.