Varaston loppuunmyyntiin on taas lisätty uusia tuotteita, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:

Laiturit

Laituri on rakennelma veden äärellä, joka toimii tukikohtana veneille ja tarjoaa helpon pääsyn veteen. Laiturit voivat olla yksinkertaisia tai monimutkaisia rakenteita, jotka sisältävät portaat veteen tai telineitä veneille. Laiturit on yleensä rakennettu kestävistä materiaaleista ja suunniteltu kestämään vedenpaineen, aallokon ja säiden vaikutukset. Laiturit ovat tärkeitä mökkielämässä ja ne tarjoavat mahdollisuuden nauttia vedestä ja veneilystä.

1-48 / 238

238 tuotetta

1-48 / 238

238 tuotetta

Laiturit

Mitä tulee ottaa huomioon laiturin suunnittelussa?

Laiturin suunnittelussa tulee ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten laiturin käyttötarkoitus, sijainti, tyypillinen käyttäjämäärä ja veden syvyys. Laiturin tulee olla turvallinen ja kestävä, jotta se kestää erilaiset sääolosuhteet ja käyttöä vuodesta toiseen. Lisäksi laiturin suunnittelussa tulee ottaa huomioon ympäristöasiat, kuten esimerkiksi mahdollinen vesistön pohjan tai rantaviivan suojaaminen laiturin aiheuttamilta häiriöiltä.

Mikä laituri kestää jäät?

Jäätä kestävä laituri on yleensä tehty kestävästä materiaalista, kuten teräksestä tai betonista, ja sen rakenteessa on otettu huomioon jäiden aiheuttamat rasitukset. Esimerkiksi ponttoonilaituri voi kestää jäitä, jos sen ponttoonit ovat täytetty vedellä, joka jäätyessään muodostaa vankan jääkerroksen. On kuitenkin hyvä muistaa, että jäiden aiheuttamia vaurioita ei aina voida täysin ennaltaehkäistä, ja jäiden liikkeet voivat olla arvaamattomia.

Pitääkö laituri nostaa talveksi?

Se riippuu monesta tekijästä, kuten sijainnista ja ilmasto-olosuhteista. Jos asut alueella, jossa on kovat talvet ja jäätymisen riski, on suositeltavaa nostaa laituri talveksi. Tämä vähentää riskiä vaurioille ja pidentää laiturin käyttöikää. Jos taas asut alueella, jossa talvet ovat leudot ja jää ei muodostu, laiturin nostaminen ei ole välttämätöntä. On tärkeää noudattaa laiturin valmistajan ohjeita ja huolehtia siitä, että laituri on asianmukaisesti huollettu ennen talvikauden alkua.

Kuinka pitkän laiturin saa rakentaa?

Laiturin pituus riippuu monesta tekijästä, kuten sijainnista ja vesialueen syvyydestä. Suosittelemme ottamaan yhteyttä oman alueesi viranomaisiin, kuten kunnan rakennusvalvontaan, jotta saat tarkempia tietoja laiturin rakentamiseen liittyvistä säännöksistä ja määräyksistä.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.