Varaston loppuunmyyntiin on taas lisätty uusia tuotteita, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:

Sähköpyörät

Sähköpyörät ovat pyöriä, jotka käyttävät sähkömoottoria avustamaan ajamisessa. Sähköpyörät ovat suosittuja ympäri maailmaa, sillä ne tarjoavat kestävän, taloudellisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille polkupyörille ja ajoneuvoille. Sähköpyörien suosio on kasvanut viime vuosina, sillä niiden teknologia ja ominaisuudet ovat kehittyneet, mikä tekee niistä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon monille pyöräilijöille.

  • 1

1-17 / 17

17 tuotetta

  • 1

1-17 / 17

17 tuotetta

Sähköpyörät

Oletko etsimässä sähköpyörää? Olet tullut juuri oikeaan paikkaan! Alle olemme listanneet muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä sähköpyörän hankintaan liittyen. Lisäksi kannattaa tutustua artikkeliimme Paras sähköpyörä 2024, johon olemme keränneet asiakkaidemme kokemuksia sähköpyöristämme.

Mikä on tärkein huomioitava tekijä valittaessa sopivaa sähköpyörää käyttäjän painon perusteella?

Käyttäjän painosta riippuen kannattaa valita riittävän tehokas ja kestävä sähköpyörä, jossa on hyvät varusteet ja tarvittava vakaus ja mukavuus ajamiseen. Painoltaan enintään 105 kg henkilölle riittää yleensä valita tavallinen sähköpyörä, jossa on vähintään 250 W:n moottori ja 36 V:n akku, ja jonka runko voi olla valmistettu esimerkiksi alumiinista tai hiilikuidusta. Hyvät varusteet, kuten jarrut ja iskunvaimennus, ovat kuitenkin tärkeitä, jotta pyörä on turvallinen ja mukava ajaa. Enintään 120 kg painavien kannattaa valita kevytrakenteinen ja kevyt sähköpyörä, jossa on vähintään 250 W:n moottori ja 36 V:n akku. Tällainen pyörä on riittävän tehokas ja kevyt ajaa, mutta samalla tarjoaa myös tarvittavan vakauden ja mukavuuden käyttäjälle. Painoltaan enintään 125 kg kannattaa valita hieman tehokkaampi sähköpyörä, jossa on vähintään 350 W:n moottori ja 48 V:n akku, ja joka on suunniteltu erityisesti raskaammille käyttäjille, jotta se pystyy liikkumaan sulavasti ja mukavasti. Enintään 160 kg käyttäjän kannattaa valita erittäin vahva ja tehokas sähköpyörä, jossa on vähintään 500 W:n moottori ja 48 V:n akku, ja jonka runko on valmistettu erittäin kestävästä materiaalista, kuten teräksestä tai alumiinista, jotta se kestää käyttäjän painon.

Kuinka monta kilometriä sähköpyörän akku kestää?

Sähköpyörien akkujen kestävyys vaihtelee mallikohtaisesti. Akun kestoon vaikuttaa myös rasituksen määrä (pyörän ja pyöräilijän yhteispaino) sekä käytetty avustusteho. Akku kuluu nopeammin, jos avustustehoa käytetään jatkuvasti. Akun kestoa voidaan säästää esim. käyttämällä avustinta vain ylämäissä. Pakkasella akku ei kestä yhtä kauan kuin lämpimillä keleillä, mutta akun loppuessa sähköpyörää voi edelleen käyttää kuten tavallista polkupyörää. Akun lataamiseen menee aikaa n. 2-5 h tyhjästä täyteen ja yhden akun käyttöikä on n. 600-1000 latausta, joten käytöstä riippuen akun uusimisväli on n. 3-5 vuotta. Sähköpyörien akut ovat yleensä irrotettavia ja ne voidaan ladata kuten muutkin akut: omalla laturillaan normaalista sähköpistokkeesta.

Paljonko sähköpyörä maksaa?

Sähköpyörän hinta riippuu rungon ja komponenttien laadusta sekä pyörän ominaisuuksista ja lisävarusteista. Edullisien sähköpyörien hinnat lähtevät n. 900 € ylöspäin ja tällä hinnalla saa hyvän peruspyörän satunnaiseen ajoon. Kun sähköpyörää käytetään lähes päivittäin ja pitkillä matkoilla, kannattaa panostaa moottorin tehokkuuteen ja akun kestoon sekä laadukkaisiin osiin, jotka nostavat hintaa.

Millainen sähköpyörä kannattaa hankkia?

Sähköpyöriä on saatavilla erilaisin ominaisuuksin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Valintaprosessi on hyvin samankaltainen kuin tavallista polkupyörää hankkiessa. Perusmallit sopivat loistavasti käyttötarkoitukseen, jossa pyöräily on satunnaista ja lyhytkestoista (esim. kauppareissut ja lyhyet työmatkat). Toistuvaan ja pitkään matka-ajoon kannattaa panostaa laatuun ja pyörän ominaisuuksiin. Sähkömaastopyörä, sähköfatbike tai hybridi-sähköpyörä sopivat hyvin, jos tavalliseltakin pyörältä hakee maasto-ominaisuuksia. Sähköavusteisuus on omiaan myös maastossa. Kiinnitä huomiota sähköpyörän tehoon, jonka tarve riippuu mm. pyörän ja pyöräilijän yhteispainosta sekä millaiselle rasitukselle pyörä joutuu. 250W sähkömoottori riittää yleensä maksimissaan 100 kg yhteispainolle, mutta tätä suurempi paino yhdistettynä ylämäkiin vaativat sähkömoottorilta enemmän tehoa. Saatavilla on lasten, miesten ja naisten sähköpyöriä, mutta tärkeintä on valita itseä miellyttävä ja sopivan kokoinen pyörämalli.

Miten sähköpyörä toimii?

Sähköpyörällä tarkoitetaan sähkömoottorilla varustettua polkupyörää, jossa moottori avustaa polkemista. Sähköpyörää poljetaan tavallisen polkupyörän tavoin ja halutessaan voi ottaa käyttöön eri tasoisen sähköavustuksen, jolloin matkavauhti voidaan pitää pienellä vaivalla reippaana ja jyrkässä ylämäessä jaksaa taluttamisen sijaan polkea. Moottori avustaa määräysten mukaan aina 25 km/h asti, joten suuremmat nopeudet saavutetaan ainoastaan polkemalla. Sähköpolkupyörä vaatii siis aina polkemista - se on mukava tapa liikkua ja polkemisen raskautta on helppo säätää. Sähköpolkupyörät käsitetään liikenteessä polkupyöriksi eikä sähköpyöräilijältä vaadita ajokorttia. Pyöräilijän tulee noudattaa polkupyöriä koskevia liikennesääntöjä ja kypärän käyttö on erittäin suotavaa.

Kenelle sähköpyörä sopii?

Sähköavusteinen polkupyörä sopii melkein kelle tahansa. Erityisen hyödyllinen sähköpyörä on pidemmillä matkoilla, joita ei tavallisella polkupyörällä välttämättä jaksa polkea tai työmatka-ajoon, jolloin matkanteko on nopeampaa ja kevyempää, eikä perille saapuessa ole välttämättä hikinen ja uupunut. Fyysisen kuormituksen keventyessä sähköpyöräilystä on hyötyä myös erilaisissa kuntoutustarkoituksissa. Pyöräily on tehokasta liikuntaa, mutta loivatkin ylämäet ovat usein liian raskaita polkea, jos kärsii esim. nivelkivuista tai rasitusastmasta. Sähköpyöräily voisi olla tällöin sopiva liikuntamuoto. Sähköavusteisuus mahdollistaa pyöräilyn hyödyt ja ilot kuntotasoon katsomatta.

Myydyimmät tuotteet (10)

Sähköpyörä Benelli Mantus MTB Ego 27.5", eri värejä
Sähköpyörä Benelli Mantus MTB Ego 27.5", eri värejä
1 890,00 

Katsotuimmat tuotteet (10)

Sähköpyörä Benelli Mantus MTB Ego 27.5", eri värejä
Sähköpyörä Benelli Mantus MTB Ego 27.5", eri värejä
1 890,00 

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.