Syyskuun tingityt hinnat päättyvät! Aikaa jäljellä:

Tiiligrillit

Tiiligrilli on ulkotiloihin tarkoitettu grilliratkaisu, joka on valmistettu tiilistä. Tiiligrillit ovat yleensä kestäviä ja ne sopivat hyvin kotipihaan tai kesämökille. Tiiligrillin etuna on, että se säilyttää hyvin lämpöä ja sen avulla voidaan valmistaa herkullisia ruokia esimerkiksi grillatusta lihasta, kalasta tai vihanneksista. Tiiligrilli voi olla myös kaunis ja käytännöllinen elementti ulkotilassa.

1-15 / 15

15 tuotetta

1-15 / 15

15 tuotetta

Tiiligrillit

Mitä tiiligrilli on?

Tiiligrilli on ulkona käytettävä grilli, joka koostuu tiilistä ja betonista tehdystä rakenteesta. Se on usein rakennettu paikan päällä ja on helposti muokattavissa omien tarpeiden mukaan. Tiiligrilli on suosittu valinta monien ulkona grillaamisesta nauttivien keskuudessa sen kestävyyden, monipuolisuuden ja koreilemattoman ulkonäön vuoksi.

Millaisia tiiligrillejä on olemassa?

Tiiligrillejä on monia erilaisia. Yleisimmin käytettyjä ovat perinteiset tiiligrillit, joita voi rakentaa itse tai ostaa valmiina. Näiden lisäksi on olemassa myös valmiita moduulirakenteisia tiiligrillejä, joita voi helposti kasata paikoilleen. Tällaisia ovat esimerkiksi valligrillit, jotka on helppo ja nopea asentaa ilman betonointia. Valligrillit ovat rakennettu vallikivistä, jotka lukkiutuvat keskenään ja muodostavat tukevan seinäpinnan.

Miten tiiligrillissä valmistetaan ruokaa?

Tiiligrillissä ruokaa valmistetaan polttamalla puuta tai hiiltä grillin alla olevassa tulipesässä, joka lämmittää tiilistä muurattua grillausaluetta. Ruoka laitetaan grillausaluelle, joka yleensä on ritilä, ja sitä kypsennetään avotulella kääntäen ruokaa tarvittaessa. Tiiligrillissä voi valmistaa monenlaisia ruokia, kuten lihaa, kalaa, kasviksia ja leipiä. Grillin lämpötilaa voi säädellä polttamalla eri määrän puuta tai hiiltä, tai siirtämällä hiilet eri kohtiin grillausaluetta.

Mitä ruokia kannattaa valmistaa tiiligrillissä?

Tiiligrilli on erinomainen väline monenlaisten ruokien valmistukseen. Tiiligrillissä voi valmistaa esimerkiksi lihaa, kalaa, kasviksia ja jopa leipiä. Suositeltavia ruokia ovat esimerkiksi grillattu naudanliha, kana, lohi, kasvisskewerit ja grillatut maissintähkät. Tärkeää on kuitenkin huolehtia, että grillissä on tarpeeksi lämpöä ja että ruoka kypsyy tasaisesti.

Miten tiiligrillin voi suunnitella ja rakentaa itse?

Tiiligrilliä voi suunnitella ja rakentaa itse seuraavasti:

  1. Mieti sopiva paikka grillille ja varmista, että se täyttää rakennusmääräykset ja turvallisuusvaatimukset.
  2. Suunnittele grillin koko, muoto ja materiaalit. Voit käyttää esimerkiksi tiiliä, betonia tai luonnonkiveä.
  3. Hanki tarvittavat materiaalit ja työkalut.
  4. Kaiva maahan perustukset grillille. Ne voivat olla esimerkiksi betonilaatta tai kivituhkakerros.
  5. Aloita grillin rakentaminen alhaalta ylöspäin. Aloita pohjasta ja jatka tiilikerroksia muuraten. Muista jättää tilaa ilmanvaihdolle ja tulisijalle.
  6. Lisää tarvittavat varusteet, kuten ritilä ja savupiippu.
  7. Anna grillin kuivua ja kovettua vähintään muutaman päivän ajan ennen käyttöä.

On tärkeää huolehtia turvallisuudesta ja noudattaa paikallisia rakennusmääräyksiä grillin suunnittelussa ja rakentamisessa. Jos et ole varma omista taidoistasi, kannattaa harkita ammattilaisen apua.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.