Tarjousmania sai JATKOA! OSTA NYT, MAKSA VASTA ELOKUUSSA!

Jätevesijärjestelmät

Jäteveden puhdistuksessa jätevedestä poistetaan erilaisia epäpuhtauksia ja saostumia, jotta se voidaan turvallisesti johtaa takaisin luontoon. Puhdistukseen on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, kuten panospuhdistamot, pienpuhdistamot, umpisäiliöt ja imeyttämöt. Haja-asutusalueella puhdistukseen soveltuvat talokohtaiset pienpuhdistamot ja panospuhdistamot. Ne ovat energiapihejä ja vaativat vain matalan asennussyvyyden.

1-48 / 287

287 tuotetta

1-48 / 287

287 tuotetta

Jätevesijärjestelmät

Mitä jätevesijärjestelmän suunnittelussa tulee huomioida?

Jätevesijärjestelmän suunnittelussa tulee huomioida monia tekijöitä, kuten kiinteistön käyttötarkoitus, jäteveden määrä, maaperän ominaisuudet ja pohjaveden taso. Suunnittelussa tulee myös ottaa huomioon alueen ympäristövaatimukset ja jätevesiasetus, sekä mahdolliset paikalliset säädökset. Järjestelmän tulee olla mitoitettu oikein, jotta se pystyy käsittelemään jäteveden oikealla tavalla ja estämään ympäristöön päätyvien haitallisten aineiden leviämisen. Järjestelmän valinnassa on huomioitava myös sen ylläpito- ja huoltokustannukset sekä energiatehokkuus.

Millainen jätevesijärjestelmä soveltuu mökille?

Mökkijätevesijärjestelmän valinta riippuu paitsi mökin käyttötarkoituksesta myös maaperästä ja sijainnista. Yleisimmin mökkijätevesijärjestelmissä käytetään saostuskaivoa ja imeytyskenttää tai pienpuhdistamoa. Saostuskaivo sopii hyvin paikkoihin, joissa maaperä on hyvin imevää, kun taas pienpuhdistamo soveltuu paremmin huonosti imevälle maaperälle. On tärkeää varmistaa, että valitun jätevesijärjestelmän suunnittelu ja asennus täyttää viranomaismääräykset.

Tarvitseeko jätevesijärjestelmä luvan?

    Yleensä jätevesijärjestelmän rakentamiseen tarvitaan lupa kunnalta tai kunnan ympäristöviranomaisilta. Lupa on tärkeä, sillä varmistetaan jätevesijärjestelmän asianmukainen suunnittelu, rakentaminen ja toimivuus ympäristön suojelemiseksi.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.