Varaston loppuunmyyntiin on lisätty uusia tuotteita, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:

Saunapaneelit

Saunapaneelit ovat saunan rakentamiseen suunniteltuja puupaneeleita, joita käytetään saunan sisäverhouksessa. Ne valmistetaan yleensä lämpökäsitellystä puusta, joka on erityisen kosteudenkestävää ja kestävää kuumuudelle. Saunapaneelit ovat usein höylätty ja profiloitu niin, että ne asettuvat tiiviisti toisiinsa ja luovat saunan seinille kauniin ja tasaisen pinnan.

1-48 / 288

288 tuotetta

1-48 / 288

288 tuotetta

Saunapaneelit

Saunapaneelit ovat suosittu vaihtoehto saunan sisäverhoukseen, sillä ne ovat helppoja asentaa ja ne kestävät hyvin saunan kosteaa ja kuumaa ilmastoa. Lisäksi saunapaneelit tarjoavat usein hyvän lämmöneristyskyvyn ja parantavat saunan akustiikkaa vaimentamalla ääniä. Saunapaneelit ovat saatavilla eri puulajeista, kuten haavasta, tervalepästä, kuusesta tai lehtikuusesta, ja erilaisilla pintakäsittelyillä, kuten käsittelemättöminä tai eri sävyillä käsiteltyinä. Lue lisää Saunapaneelin valinta -oppaastamme.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita tulisi etsiä saunapaneelia valittaessa?

Tärkeimpiä ominaisuuksia, joita tulee etsiä saunapaneelia valittaessa, ovat materiaalin laatu, koko, paksuus ja kosteudenkestävyys. Laadukas saunapaneeli on valmistettu puusta, joka kestää kosteutta ja lämpötilanvaihteluita. Paneelin koon tulee olla sopiva saunan kokoon nähden, jotta se mahtuu tarkoituksenmukaisesti saunan seiniin. Paksuus vaikuttaa paneelin kestävyyteen, joten valitse riittävän paksu paneeli. Kosteudenkestävyys on tärkeää, jotta paneeli kestää saunan kosteutta ja höyryä pitkään. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota paneelin ulkonäköön ja värivaihtoehtoihin, jotta se sopii saunan sisustukseen.

Kuinka saunapaneelit asennetaan oikein?

Saunapaneelit asennetaan seuraavasti:

  • Valitse laadukkaat, kosteutta kestävät saunapaneelit
  • Mittaa saunan seinät ja katso, kuinka monta paneelia tarvitaan
  • Leikkaa paneelit oikean kokoisiksi tarvittaessa
  • Aseta paneelit seinälle ja ruuvaa ne kiinni pontista
  • Jätä pieni raon paneelien väliin, jotta ne eivät halkea kosteuden vaikutuksesta
  • Tarkista, että paneelit ovat suorassa ja tasaisesti asennettu
  • Sulje saunan paneelien päät listoilla tai erityisillä saunaprofiileilla
  • Käsittele paneelit saunalle sopivalla suoja-aineella, jotta ne kestävät kosteutta ja lämpötilan vaihteluita

Huomioithan, että mainittu asennusohje on yleisohje. Noudata aina valmistajan antamia asennusohjeita. Asennus on helpointa tehdä kahdestaan, jotta paneelit saadaan asennettua tarkasti ja oikeaan paikkaan. Muista myös huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta saunassa.

Mitkä ovat tärkeimmät erot erilaisten saunapaneelien välillä, kuten haapapaneelien ja tervaleppäpaneelien välillä?

Saunapaneelien tärkeimmät erot liittyvät niiden materiaaleihin ja ominaisuuksiin. Haapapaneelit ovat yleensä edullisempia kuin tervaleppäpaneelit, mutta ne ovat myös pehmeämpiä ja alttiimpia naarmuille. Tervaleppäpaneelit ovat kovempia ja kestävämpiä, mutta niiden hinta voi olla korkeampi. Lisäksi tervaleppäpaneelit voivat olla tummempia ja niissä on voimakkaampi tuoksu kuin haapapaneeleissa. Lopullinen valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista.

Miten saunapaneelit tulisi huoltaa, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa?

Saunapaneelit tulisi huoltaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa. Tärkeintä on pitää saunapaneelit puhtaina ja kuivina. Saunapaneelit kannattaa puhdistaa kostealla liinalla tai sienellä, johon on lisätty mietoa pesuainetta. Saunapaneelit kannattaa myös kuivata huolellisesti pesun jälkeen. Saunapaneelit kannattaa myös öljytä tai vahata säännöllisin väliajoin, jotta ne säilyttävät kauniin ulkonäkönsä ja kestävät paremmin kosteutta. Huoltoväli riippuu käytöstä ja saunapaneelien kunnosta, mutta yleensä öljyäminen tai vahaaminen kannattaa tehdä muutaman kerran vuodessa.

Onko saunapaneelien värillä vaikutusta saunan tunnelmaan?

Kyllä, saunapaneelien värillä voi olla vaikutusta saunan tunnelmaan. Perinteisesti saunojen seinät ovat olleet vaalean puun sävyisiä, mutta nykyään on saatavana myös tummempia sävyjä. Tummempia sävyjä käyttämällä saunan tunnelma voi muuttua esimerkiksi modernimmaksi tai tunnelmallisemmaksi. Lisäksi värimaailma voi vaikuttaa saunomiskokemukseen esimerkiksi rauhoittavuuden tai energisyyden kautta.

Minkä kokoisia saunapaneelit yleensä ovat?

Saunapaneelien koko voi vaihdella valmistajasta ja mallista riippuen, mutta yksi yleisimmistä koista on 15x90 mm. Näiden lisäksi löytyy myös muita kokoja ja muotoja, kuten nykyään suosittuja leveitä paneeleita.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.