Syyskuun tingityt hinnat päättyvät! Aikaa jäljellä:

Pihasaunat

Tunnelmoi suomalaista saunaperinnettä omassa pihasaunassa! Valikoimastamme löytyy niin saunakotia kuin erilaisia kompakteja ulkosaunoja pukuhuoneella ja terassilla. Tynnyrisaunojen muodon ansiosta lämmön ja hapen jakautuminen tasaisesti tekee saunomisesta miellyttävää. Vai haluaisitko telttasaunoa vaikkapa tunturissa?

1-48 / 67

67 tuotetta

1-48 / 67

67 tuotetta

Pihasaunat

Mikä olisikaan sen rentouttavampaa kauniina aurinkoisena kesäpäivänä, kuin alkaa lämmittää saunaa kaikessa rauhassa ja kiireettä. Sytytellä tulta kiukaaseen ja istuskella saunan portaalla kuuntelemassa linnunlaulua ja odottelemassa saunan lämpenemistä. Tai kuvittele kirkas kuulas pakkasilta: pakkaat saunatarvikkeet koriin ja livahdat lumisen pihan läpi saunalle nauttimaan lämpimistä löylyistä ja istuskelet löylyjen välillä saunasi terassilla vilvoittelemassa.

Minkälaisia pihasaunoja on olemassa?

Pihasaunoja on saatavilla monia erilaisia, joten sopivan valitseminen voi olla haastavaa. Perinteinen puulämmitteinen pihasauna on yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Tynnyrisaunat ovat toinen suosittu vaihtoehto, ja ne ovat usein valmistettu puusta ja muistuttavat ulkonäöltään suurta tynnyriä. Saunamökit ovat monipuolinen vaihtoehto, joka voi sisältää saunan lisäksi esimerkiksi oleskelutilan tai makuutilan. Telttasaunat ovat kannettavia saunoja, jotka ovat helppoja kuljettaa ja pystyttää paikalleen. Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa ja haittansa, ja valinta riippuu omista tarpeista ja mieltymyksistä. On tärkeää harkita muun muassa saunan lämmitysmenetelmää, materiaaleja ja käyttötarpeita ennen ostopäätöksen tekemistä.

Millainen on kevytrakenteinen pihasauna?

Kevyrakenteinen pihasauna on yleensä valmistettu kevyestä materiaalista, kuten kevythirrestä, joka tekee siitä nopean ja helpon pystyttää. Tämän vuoksi kevytrakenteinen pihasauna onkin suosittu valinta esimerkiksi kesämökin pihasaunaksi. Vaikka kevytrakenteiset saunat ovat yleensä pienikokoisia, niissä on silti riittävästi tilaa saunomiseen ja rentoutumiseen. Kevytrakenteiset saunat ovat myös helppoja siirtää paikasta toiseen, jos tarve vaatii. Kevytrakenteisen saunan koko voi vaihdella pienestä mökkimallisesta saunasta suurempaan versioon, jossa on tilaa myös pukuhuoneelle ja pesutiloille.

Mikä tekee hirsisaunasta erityisen verrattuna muihin pihasaunoihin?

Hirsisauna on valmistettu massiivisista hirsistä, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen. Hirsisauna on myös erittäin kaunis ja luonnonläheinen vaihtoehto, joka sopii hyvin ympäristöönsä. Lisäksi hirsisaunassa on erinomainen kosteudenhallinta, mikä takaa miellyttävän saunakokemuksen ja pitää saunan rakenteet terveinä. Hirsisaunan arvo säilyy hyvin vuosien ajan, joten se on myös taloudellisesti kannattava investointi.

Mikä tekee pulpettikattoisesta saunamökistä järkevän valinnan?

Pulpettikatto on yksinkertainen mutta tyylikäs kattomuoto, joka antaa saunamökille modernin ilmeen. Tämä kattomuoto sopii hyvin myös muihin pihasaunoihin ja -mökkeihin. Pulpettikattoisessa saunamökissä on yleensä korkeat sisätilat, mikä luo avaran ja tilavan tunnelman. Saunamökin pulpettikatto on myös erittäin käytännöllinen, sillä se poistaa lumet ja roskat helposti. Saunamökki pulpettikatolla on siis toimiva, tyylikäs ja käytännöllinen valinta vapaa-ajan viettoon ja rentoutumiseen.

Mikä on tyypillinen hintahaarukka pienelle pihasaunalle?

Pienelle pihasaunalle hintahaarukka voi vaihdella noin 2 000-12 000 euron välillä riippuen materiaaleista, koosta ja varustelusta. Budjettiin vaikuttavat myös esimerkiksi saunan lämmitystapa, eristys ja lattiamateriaali. On tärkeää suunnitella budjetti omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan ja pyytää tarjouksia eri valmistajilta.

Tarvitseeko pieni sauna rakennusluvan?

Jos pieni sauna täyttää tietyt kriteerit, niin se voidaan rakentaa ilman rakennuslupaa. Jos saunan koko on alle 15 neliömetriä, ei siinä ole majoitustiloja, eikä se ole lähellä naapurikiinteistöjä, niin se voidaan rakentaa ilman rakennuslupaa. On kuitenkin hyvä tarkistaa aina paikalliset rakennusmääräykset ja varmistaa, että sauna täyttää kaikki tarvittavat kriteerit ennen rakentamisen aloittamista.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.