Kyberhinnat VAIN tänään! Aikaa jäljellä:

SUP-laudat

Valitse SUP-lauta sen mukaan haluatko suppailla rentoutuaksesi vai aiotko kuntoilla tai retkeillä. Aloittelijoille suositellaan leveämpää ja lyhyempää lautaa. Kokeneiden sekä vauhtia haluavien suppailijoiden kannattaa valita kapeampi ja pidempi lauta.

1-58 / 58

58 tuotetta

1-58 / 58

58 tuotetta

SUP-laudat

Mitä suppailu on?

Suppailu on sup-laudalla melomista seisoen, istuen tai polvillaan. Voit rentoutua rauhallisesti edeten tai kasvattaa vauhdin sykettä kohottavaksi kuntoilulenkiksi. Ilmatäytteisen sup-laudan voit helposti kuljettaa mukanasi paikasta toiseen. Pakkaa tarvikkeet ja eväät vesitiiviiseen reppuun tai kuivasäkkiin ja hanki ensimmäinen kokemus päiväretkeilystä suppaillen. Käyttämällä melonnassa hyödyksi kokonaisvaltaista vartalon liikettä jaksat pitemmän matkan, saat lisää vauhtia ja harjoitat koko kehoa.

Miten valita oikean kokoinen SUP-lauta?

Valitse sup-lauta käyttäjän painon ja halutun käyttötarkoituksen mukaan. Oikein valitun laudan avulla tasapainon säilyttäminen on helpompaa ja aloittelijan kehittyminen lajissa on nopeampaa. Laudan leveys vaikuttaa sen käsiteltävyyteen, vakauteen ja nopeuteen. Aloittelijalle tai rauhallista suppailua haluavalle suositellaan leveämpää, lyhyempää ja päistä pyöristettyä lautaa. Se on helpompi sekä vakaampi käsitellä ja vauhti säilyy rauhallisena. Kokeneemmille, pitkää matkaa suppaileville tai nopeampaa vauhtia haluaville kannattaa valita kapeampi, pidempi ja kärjistä terävämmäksi muotoiltu lauta. Virtaviivaisesti muotoiltu lauta liukuu nopeammin ja ketterämmin.

Mitä ottaa huomioon SUP-laudan kantavuudesta?

Ilmoitettu kantavuus tai maksimi painoraja kannattaa huomioida, sillä jos lauta taipuu tai vajoaa syvemmälle veteen, melomisesta tulee mahdotonta. Kannattaa valita reilusti kantavampi lauta, sillä juuri painorajalla olevalla laudalla suppailu saattaa olla raskasta ja kaatuminen todennäköisempää. Laudan kantavuuteen ja jäykkyyteen vaikuttaa myös sen paksuus. Ohuemmat laudat saattavat taipua käyttäjän alla enemmän, jolloin melomisesta tulee kiikkerää. Tukevalla laudalla suppailu on mielekästä ja helpompaa! Jos valitset tarpeeksi kantavan, leveän ja pitkän laudan, voi sillä suppailla kahdestaan tai lemmikin kanssa.

Mitä tarvikkeita suppailuun kannattaa hankkia?

Ilmatäytteisen sup-laudan lisäksi tarvitaan pumppu sen täyttämiseen, mela ja turvavälineet. Kelluntaliivejä suositellaan ihmisten lisäksi myös suppaileville lemmikeille. Ilman karkuremmiä sup-lauta saattaa nopeasti liukua aallokossa ja tuulessa kauaskin. Melan teleskooppinen varsi helpottaa sen kuljettamista ja säädettävyyden ansiosta sama mela soveltuu useammalle eripituiselle käyttäjälle. Lisävarusteena voi hankkia lautaan yhteensopivan istuimen, jolla muunnat sup-lautasi nopeasti ja vaivattomasti ilmatäytteiseksi kajakiksi. Arvotavarat tai kosteudelle herkät tarvikkeet kannattaa kuljettaa mukana vesitiiviissä kuivasäkissä ja ne säilyvät kätevästi suojassa vesiroiskeilta. Paikkaussetti ja varaevä tulevat tarpeeseen mahdollisen vahingon satuttua, eikä koko sup-lautaa tarvitse välttämättä uusia. Valikoimassamme on valmiita sup-lautasettejä, jotka sisältävät kätevästi kokonaisuuden suppailun helppoon aloittamiseen: mela, pumppu, kantokassi ja korjaussetti.

Miten SUP-lauta täytetään ja säilytetään?

Ilmatäytteiset sup-laudat pumpataan tuotekohtaisilla ohjeilla tiettyyn painelukemaan. Laudan täyttäminen ei onnistu puhaltamalla vaan täyttämiseen täytyy käyttää käsipumppua, sähkökäyttöistä pumppua tai vaikkapa ilmakompressoria. Vaivattomin tapa täyttää sup-lauta on sähkö- tai akkukäyttöinen pumppu. Vaihtoehtoisesti kannattaa pumpun olla kaksisuuntaisuus-toiminnolla ja painemittarilla varustettu. Kaksisuuntaisuuden ansiosta täyttäminen on aluksi nopeaa, koska ilmaa pumppaantuu sekä ylös vetäessä että alaspäin painaessa. Loppuvaiheessa, kun paine on jo kasvanut suureksi, voi pumppaamista keventää kääntämällä pumpun yksisuuntaiseksi, jolloin vain alaspäin painamalla ilmaa pumppaantuu lautaan. Pumpun painemittari näyttää milloin painelukema on riittävä.

Laudasta tyhjennetään ilma avaamalla ensin venttiili ja sitten rullaamalla lautaa tiiviisti, jotta ilma poistuu. Jos säilytät sup-lautaa tyhjänä ja kokoon käärittynä, sen kuivaaminen ja puhdistaminen tulee tehdä erityisen huolellisesti. Jos haluat säilyttää laudan täytettynä, ohjeen mukaista maksimipainetta kannattaa varastoinnin ajaksi laskea reilusti.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-20.00 | La 10-18