Toukokuun kampanjat päättyvät pian! Tarjoukset voimassa enää:

Puutarhakalusteet

Puutarhakalusteilla voi luoda kodikkaan ja viihtyisän tunnelman puutarhaan, terassille tai parvekkeelle. Pihakalusteet antavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja viihtymiseen ulkona yksin tai yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Valikoimastamme löydät myös laadukkaat puutarhakalusteet Outlet-hinnoilla.

1-48 / 9712

9712 tuotetta

1-48 / 9712

9712 tuotetta

Puutarhakalusteet

Mikä on paras materiaali puutarhakalusteille?

Puutarhakalusteiden materiaalin valinnassa on useita tärkeitä tekijöitä, kuten kestävyys, säänkestävyys ja helppohoitoisuus. Puutarhakalusteiden valmistusmateriaalit voivat olla esimerkiksi puuta, metallia tai muovia. Yksi suosituimmista materiaaleista on kestävä ja helppohoitoinen polyrottinki, joka näyttää puutarhakalusteissa luonnolliselta rottinkikuitulta mutta kestää paremmin kosteutta ja lämpötilan vaihteluita. Polyrottinkikalusteet ovat myös erittäin kevyitä ja siirrettäviä, mikä tekee niistä käytännöllisiä. Toinen suosittu materiaali on metalli, erityisesti alumiini. Alumiinikalusteet ovat erittäin kevyitä, kestäviä ja säänkestäviä, eikä niiden tarvitse huoltaa juuri lainkaan. Ne ovat saatavilla monissa eri väreissä ja muodoissa.

Miten huoltaa puutarhakalusteita?

Puutarhakalusteiden säännöllinen huoltaminen on tärkeää niiden kestävyyden ja ulkonäön säilyttämiseksi. Kalusteiden puhdistus, kuivaus, öljyäminen, suojelu talvella, irronneiden osien vaihto sekä auringonvalon välttäminen ovat tärkeitä huoltotoimenpiteitä. Huoltotoimenpiteet vaihtelevat materiaalin mukaan, mutta kaikille materiaaleille sopivat miedot puhdistusaineet ja suojaus säävaihteluja vastaan. Säännöllinen huolto auttaa pitämään terassikalusteet hyvässä kunnossa ja pidentää niiden käyttöikää.

Voiko puutarhakalusteita jättää ulos talven ajaksi?

On suositeltavaa siirtää kesäkalusteet sisätiloihin talven ajaksi. Talviolosuhteet, kuten jatkuva kosteus, kylmyys ja lumipeite, voivat aiheuttaa kalusteiden vaurioita, kuten puun halkeamia, metallin ruostumista ja muovin halkeilua. Peittämällä kalusteet kalustesuojalla ja säilyttämällä ne sisätiloissa, ne kestävät paremmin talven yli ja näyttävät hyvältä myös seuraavana keväänä. Jos kalusteet ovat liian raskaita siirrettäväksi sisätiloihin, niiden suojaaminen kalustesuojalla on välttämätöntä. Suojauksen avulla voidaan estää lumen ja jään kertyminen kalusteisiin ja vähentää kosteuden vaikutuksia. Sisätiloissa säilyttäminen myös vähentää huoltotarvetta ja pitää kalusteet paremmassa kunnossa pidempään. Siksi kannattaa harkita puutarhakalusteiden siirtämistä sisätiloihin talven ajaksi.