Varaston loppuunmyyntiin on taas lisätty uusia tuotteita, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:

Ulkovalaisimet

Ulkovalaisimet ovat tärkeitä kodin valaistusratkaisuja, jotka parantavat turvallisuutta ja luovat viihtyisän pihapiirin. Ne tarjoavat valoa pimeyden aikana ja korostavat kauniisti talon arkkitehtuuria. Valitse oikea tyyli ja koko käyttötarkoituksen mukaan laajasta valikoimasta. Tutustu valaistuksen mahdollisuuksiin lukemalla vinkit ulkovalaistuksen oppaasta.

1-48 / 3193

3193 tuotetta

1-48 / 3193

3193 tuotetta

Ulkovalaisimet

Ulkovalaisimet tekevät pihasta tunnelmallisen ja turvallisen vuodenajasta riippumatta. Netraudan valikoimasta löydät laajan kattauksen laadukkaita piha- ja ulkovalaisimia, jotka soveltuvat mainiosti rakennusten ulkoseiniin, kattoihin, lattioihin tai eri puolille tonttia. Tarjolla on niin perinteisiä pylväsvalaisimia kuin tyylikkäitä pollarivalaisimia ja maavalaisimia, joita voidaan sijoittaa näyttävästi kulkuväylien lähettyville. Toki valikoimissa on huomioitu myös talon, kesämökin tai varaston seinään asennettavat mallit. Anna pimeydelle kyytiä tilaamalla uusi ulkovalaisin!

Mitkä ovat ulkovalojen tärkeimmät ominaisuudet?

Ulkovalaisimien tärkeimmät ominaisuudet ovat kestävyys, energiatehokkuus, sopivuus ulkokäyttöön ja huollettavuus. Ulkovalojen tulee kestää vaihtelevia sääolosuhteita, kuten kosteutta ja lämpötilavaihteluita, ja olla suunniteltu käytettäväksi ulkotiloissa. Energiatehokkuus on tärkeää sekä ympäristön että lompakon kannalta, ja hyvä ulkovalaisin onkin energiatehokas ja kestävä. Lisäksi, ulkovalaisimen huollettavuus on tärkeää, sillä ulkona olevat valaisimet altistuvat usein likaisuudelle ja pölylle, joten niiden huoltaminen on tärkeää niiden toimivuuden kannalta.

Miten valita sopivat pihavalot omaan käyttöön?

Ulkovalaisinten valitseminen omaan käyttöön riippuu monista tekijöistä, kuten esimerkiksi käyttötarkoituksesta, sijoituspaikasta ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Tärkeää on valita pihavalaisin, joka on suunniteltu kestämään ulko-olosuhteita ja on turvallinen käyttää. Valaistuksen tarkoitus vaikuttaa myös valaisimen valintaan. Esimerkiksi sisäänkäynnin yläpuolella oleva valaisin voi olla erilainen kuin valaisin, joka valaisee kulkureittiä tai puutarhaa. Valaisimen teho ja valon väri ovat myös tärkeitä huomioitavia seikkoja. Kun valitset ulkovalaisinta, muista myös tarkastella valaisimen IP-luokitusta. Tämä kertoo, kuinka hyvin valaisin kestää kosteutta ja pölyä. Lisäksi on tärkeää valita valaisin, joka on helppo asentaa ja huoltaa.

Miten eri käyttökohteet vaikuttavat ulkovalaisimen valintaan?

Ulkovalaisimen valintaan vaikuttaa merkittävästi sen käyttötarkoitus. Esimerkiksi, jos ulkovalaisin on tarkoitettu käytettäväksi pihavalaistuksena, sen tulee olla riittävän kirkas ja sen valokeilan tulee olla laaja. Toisaalta, jos ulkovalaisin on tarkoitettu korostamaan tiettyä yksityiskohtaa, kuten ulkoseinän koristekiveä tai kasvia, sen tulee olla suunnattava ja sen valokeilan tulee olla kapea. Lisäksi, ulkovalaisimen tulee olla säänkestävä ja sopiva käyttötarkoitukseen, esimerkiksi valaisemaan kulkureittiä tai ovea.

Mitä tulee huomioida ulkovalaistuksessa turvallisuuden kannalta?

Ulkovalaistuksen tärkein tarkoitus on turvallisuuden parantaminen. Huomiota tulee kiinnittää seuraaviin seikkoihin:

  • Pihan tulee olla valaistu riittävästi, jotta liikkuminen on turvallista myös pimeällä.
  • Valaistuksen tulee olla tarpeeksi kirkasta, jotta esimerkiksi tunkeilijoiden tunnistaminen on helpompaa.
  • Valaistuksen tulee olla suunnattu oikein, jotta se ei häikäise jalankulkijoita.
  • Valaistuslaitteiden tulee olla laadukkaita ja kestäviä.
  • Ulkovalaistukseen kannattaa käyttää liiketunnistimia, jolloin valaistus syttyy vain tarvittaessa, ja näin säästyy energiaa.

Miten ulkovalaisimien energiatehokkuutta voi parantaa?

Ulkovalaisimien energiatehokkuutta voi parantaa monilla tavoilla. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Vaihda vanhat hehkulamput energiaa säästäviin LED-lamppuihin. LED-ulkovalot kuluttavat vähemmän energiaa ja kestävät pidempään.
  • Valitse ulkovalaisin, jossa on liiketunnistin. Tällöin valo syttyy vain tarvittaessa eikä turhaan pala koko ajan.
  • Sijoita ulkovalaisimet oikein. Tarkista, että valo osuu juuri sinne missä sitä tarvitset. Näin voit vähentää valon tarpeetonta hukkaa.
  • Puhdista ulkovalot säännöllisesti, jotta ne säilyttävät tehokkuutensa. Likaiset valaisimet heikentävät valotehoa ja lisäävät energian kulutusta.
  • Valitse pihavalaisin, jossa on himmennysmahdollisuus. Näin voit säätää valon määrää tarpeen mukaan ja säästää energiaa.

Nämä ovat vain muutamia tapoja, joilla voit parantaa ulkovalaisimien energiatehokkuutta. Tärkeintä on valita laadukkaita ja energiatehokkaita valaisimia sekä käyttää niitä järkevästi. Lue lisää Ulkovalaistuksen mahdollisuudet -oppaastamme.

Myydyimmät tuotteet (10)

Ulkoseinävalaisin Nordlux Nico Round 22, eri värejä
★★★★★ ★★★★★
Ulkoseinävalaisin Nordlux Nico Round 22, eri värejä
39,95 

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.