Kuntopyörät

Kuntopyörä on erinomainen valinta kotikuntoiluun. Valikoimastamme löytyvät perinteiset kuntopyörät, energiset spinningpyörät sekä kätevät kokoontaitettavat kuntopyörät. Olipa tavoitteenasi sitten kunnon kohotus, kaloreiden polttaminen tai yleinen hyvinvointi, meiltä löydät sopivan vaihtoehdon.

1-48 / 53

53 tuotetta

1-48 / 53

53 tuotetta

Kuntopyörät

Miten valitsen kuntopyörän?

Kuntopyörät ovat erittäin suosittuja kuntolaitteita ja niitä on ollut saatavilla jo vuosikymmeniä. Erilaisten kuntopyörien ominaisuuksissa ja toiminnoissa on paljon eroja, ja oikean kuntopyörän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laitteen soveltuvuudesta juuri sinun käyttöösi. Tavallista polkupyörää muistuttava, perinteinen kuntopyörä soveltuu peruskuntoa ylläpitävään ja kehittävään kotiliikuntaan. Enemmän treenaavan kannattaa huomioida kuntopyörän tukevuus, riittävät säätömahdollisuudet hyvän ajoasennon löytämiseksi sekä kuntoilua tukevat treeniohjelmat. Erittäin aktiivisen harrastajan kannattaa harkita spinningpyörää, jotka kestävät rankimmatkin intervallitreenit. Kaikissa kuntopyörissä kannattaa kiinnittää huomiota laitteen painoon: mitä painavampi, sen tukevampi myös kovissa harjoituksissa.

Perusominaisuuksina kuntopyörissä on tavallisemmin vastuksen ja istuimen säätö sekä perusohjelmat. Monipuolisimmissa kuntopyörissä on lukuisia erilaisia treeniohjelmia sekä seurantamahdollisuudet sykkeelle, kalorien kulutukselle ja matkalle. Huomioi, että kuntopyörä vie jonkin verran tilaa huoneesta. Saatavilla on myös kokoontaitettavia kuntopyöriä, jotka saa varastoitua pieneen tilaan. Suosituimpia tuotemerkkejä ovat Gymstick-, Trekkrunner- ja Tunturi-kuntopyörät. Lisätarvikkeena kuntopyörälle on saatavilla alusmatto, joka suojaa lattiaa ja pitää kuntoilulaitteen tukevasti paikallaan. Jos haluat treenata omalla polkupyörällä sisätiloissa voi harkita harjoitusvastuksen hankintaa.

Minkä hintainen on hyvä kuntopyörä?

Markkinoilla on hyvin paljon eri hintaisia kuntopyöriä. Kuntopyörän hinnassa näkyy usein laitteen kestävyys, toiminnot sekä muokattavuus ajoasennon ja ergonomian suhteen. Satunnaiseen käyttöön tai lämmittelyyn soveltuu parhaiten 100-200 € hintaluokan pyörät, joskin mallit ovat usein erittäin riisuttuja. Kun satsaa 300-600 € saa jo erittäin monipuolisen ja tukevan kuntopyörän kotikäyttöön, jolla harjoittelu on helppoa ja turvallista. Aktiiviharrastajan kannattaa harkita 1000-1500 € kuntopyörää. Kalliimmissa malleissa ohjelmat ja ominaisuudet ovat erittäin kattavia. Erilaiset vastustasot, jämäkkyys ja sulava polkutuntuma takaavat tehokkaat aerobisen harjoittelun vuosiksi eteenpäin.

Mitä eroa on spinningpyörällä ja kuntopyörällä?

Isoin ero spinningpyörän ja kuntopyörän välillä lienee ajoasento. Kuntopyörässä ajoasento on pystymäinen, perinteisen polkupyörän ajoasentoa muistuttava, ja paino on pääosin satulalla, kun taas spinningpyörän ajoasento muistuttaa kilpapyöräilyn ajoasentoa, ja käsille tulee kuntopyörää enemmän painoa. Spinningpyörässä vastusta säädetään manuaalisesti, kun kuntopyörissä on mallista riippuen erilaisia harjoitusohjelmia ja vastuksen säätö tapahtuu tavallisesti digitaalisilla painikkeilla. Laadukkaimmissa spiningpyörissä on kaksipuoleiset polkimet, joissa on hihnakiinnityksen lisäksi lukkopolkimet (klossipolkimet, SPD-polkimet). Nämä mahdollistavat tehokkaan voimansiirron jalasta pyörään. Kumpikin pyörämalli mahdollistaa seisaalta polkemisen ja tehokkaat treenit. Spinningpyörä soveltuu erityisesti intensiiviselle ja tavoitteelliselle treenaajalle, joka kaipaa tehokasta kuntolaitetta esimerkiksi rankkoihin hiit-treeneihin.

Auttaako kuntopyöräily laihduttamisessa?

Säännöllinen liikunta on tärkeä osa painonpudotusta. Pyöräily kuluttaa erittäin paljon kaloreita ja on täten hyvä yhdistelmä terveellisen ruokavalion kanssa laihduttamiselle ja elämäntapamuutokselle. Kuntopyöräilyn, kuten pyöräilyn yleensäkin, vaikutukset fyysiseen kuntoon ovat kiistattomia. Pyöräily kehittää aerobista kuntoa, joka puolestaan edistää sydämen ja keuhkojen hyvinvointia. Kuntopyörä mahdollistaa mielekkään liikkumisen oman kodin rauhassa, säästä ja kellonajasta riippumatta. Samalla voi kuunnella äänikirjaa, musiikkia tai katsoa lempi sarjaa TV:stä, jolloin kaloreita palaa lähes huomaamatta.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.