1-100 / 319

319 tuotetta

1-100 / 319

319 tuotetta

Akut ja laturit

Akkukäyttöisissä työkaluissa ja puutarhakoneissa käytetään tehokkaita Li-ion-akkuja, jotka pitävät hyvin varauksensa ja kestävät moitteettomasti osittaiset purkautumiset ja lataukset. Käsityökaluissa käytetään yleensä 18V (voltin) käyttöjännitettä ja isommissa laitteissa, kuten akkuruohonleikkureissa, käytetään korkeampaa jännitettä (esim. 40V) tai kahta matalamman käyttöjännitteen akkua.

Akkuihin on volttien (V) lisäksi merkitty ampeeritunnit (Ah). Ah-luku kertoo akun varauskyvyn: mitä suurempi Ah-arvo, sitä parempi varauskyky ja pidempi käyttöaika latauskertojen välissä. Akun fyysinen koko ja hinta kasvaa Ah-arvon noustessa.

Sopiva akku laitteen ja käyttötarpeen mukaan

Laitevalmistajat tarjoavat laajan valikoiman akkukoneita ja akkuja, jotka ovat keskenään yhteensopivia. Tällöin voidaan käyttää saman merkin 18V akkua esim. porakoneessa ja trimmerissä. Akkujen kiinnitystapa laitteeseen ja laturiin ovat yleensä merkkikohtaisia, ja yhden valmistajan akkua ei voi käyttää toisen valmistajan akkukoneissa. Poikkeuksena on POWER FOR ALL ALLIANCE -akkujärjestelmän akut, jotka ovat yhteensopivia usean eri valmistajan laitteissa.

Akkua valitessa kannattaa tarkastaa, että voltit ovat laitteen kanssa yhteensopivat. Myös akkujen latausaikoihin kannattaa kiinnittää huomioita, sillä niissä saattaa olla isoja eroja. Lisäakut voivat olla tarpeen, jos paljon tehoa vaativan laitteen akun latausaika on huomattavasti suurempi käyttöaikaan verrattuna.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-18.00 | La 10-16 | Su 12-16