Varaston loppuunmyyntiin on lisätty uusia tuotteita, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:

1-48 / 328

328 tuotetta

1-48 / 328

328 tuotetta

Akut ja laturit

Akkukäyttöisissä työkaluissa ja puutarhakoneissa käytetään tehokkaita Li-ion-akkuja, jotka pitävät hyvin varauksensa ja kestävät moitteettomasti osittaiset purkautumiset ja lataukset. Käsityökaluissa käytetään yleensä 18V (voltin) käyttöjännitettä ja isommissa laitteissa, kuten akkuruohonleikkureissa, käytetään korkeampaa jännitettä (esim. 40V) tai kahta matalamman käyttöjännitteen akkua.

Akkuihin on volttien (V) lisäksi merkitty ampeeritunnit (Ah). Ah-luku kertoo akun varauskyvyn: mitä suurempi Ah-arvo, sitä parempi varauskyky ja pidempi käyttöaika latauskertojen välissä. Akun fyysinen koko ja hinta kasvaa Ah-arvon noustessa.

Sopiva akku laitteen ja käyttötarpeen mukaan

Laitevalmistajat tarjoavat laajan valikoiman akkukoneita ja akkuja, jotka ovat keskenään yhteensopivia. Tällöin voidaan käyttää saman merkin 18V akkua esim. porakoneessa ja trimmerissä. Akkujen kiinnitystapa laitteeseen ja laturiin ovat yleensä merkkikohtaisia, ja yhden valmistajan akkua ei voi käyttää toisen valmistajan akkukoneissa. Poikkeuksena on POWER FOR ALL ALLIANCE -akkujärjestelmän akut, jotka ovat yhteensopivia usean eri valmistajan laitteissa.

Akkua valitessa kannattaa tarkastaa, että voltit ovat laitteen kanssa yhteensopivat. Myös akkujen latausaikoihin kannattaa kiinnittää huomioita, sillä niissä saattaa olla isoja eroja. Lisäakut voivat olla tarpeen, jos paljon tehoa vaativan laitteen akun latausaika on huomattavasti suurempi käyttöaikaan verrattuna.

Mitä eroa on perinteisillä ja litium-ioneilla akuilla?

Perinteiset akut, kuten lyijyakut, käyttävät kemiallista reaktiota sähkön tuottamiseen, kun taas litium-ioniakut käyttävät litium-ioni-liikettä sähkön tuottamiseen. Litium-ioniakut ovat yleensä kevyempiä ja pienempiä kuin perinteiset akut, mikä tekee niistä suositumpia kannettavissa elektronisissa laitteissa, kuten älypuhelimissa ja kannettavissa tietokoneissa. Lisäksi litium-ioniakut tarjoavat korkeamman energiatiheyden, mikä tarkoittaa, että ne voivat varastoida enemmän energiaa pienempään tilaan verrattuna perinteisiin akkuihin.

Mikä on paras tapa hoitaa akkua ja laturia?

Paras tapa hoitaa akkua ja laturia on noudattaa valmistajan suosituksia ja ohjeita. Yleisesti ottaen on suositeltavaa käyttää alkuperäisiä latureita ja varmistaa, että akku ei pääse täysin tyhjenemään ennen lataamista. Akkua tulisi myös säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa, ja välttää altistamista suoralle auringonvalolle. Laturin käyttöä akun ollessa märkä tai kostea tulisi välttää, ja laturin tulee olla oikean tehoisen akun kanssa yhteensopiva.

Mitkä tekijät vaikuttavat akun latausaikaan?

Akun latausaikaan vaikuttavat monet tekijät, kuten akun kapasiteetti, laturin tehokkuus, latauskaapelin laatu ja pituus sekä käytössä oleva latausteknologia. Lisäksi latausaikaan vaikuttavat myös akun nykyinen varausprosentti, ympäristön lämpötila ja käytetty virtalähde. Esimerkiksi nopea lataus voi lyhentää latausaikaa, mutta samalla se voi myös lyhentää akun käyttöikää.

Minkälaisia turvallisuusohjeita tulee noudattaa laturin ja akun kanssa?

Laturin ja akun kanssa tulee noudattaa seuraavia turvallisuusohjeita:

  • Varmista, että laturi ja akku ovat yhteensopivia
  • Käytä vain valmistajan suosittelemia latureita ja akkuja
  • Älä yritä avata tai purkaa akkua tai laturia
  • Pidä akku ja laturi kuivassa ja viileässä paikassa
  • Älä altista akkua tai laturia korkeille lämpötiloille tai suoralle auringonvalolle
  • Vältä akun lataamista yli sen sallitun kapasiteetin
  • Irrota laturi pistorasiasta kun se ei ole käytössä
  • Älä käytä vaurioitunutta laturia tai akkua

Noudattamalla näitä turvallisuusohjeita, vältät mahdollisia vaaratilanteita ja pidennät laturin ja akun käyttöikää.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.