Moottorisahat

Moottorisaha on kätevä työväline erilaisiin metsä- ja sahaustöihin. Oli kyseessä sitten lankkujen pilkkominen, pensaiden siistiminen tai puiden kaataminen - oikeilla työvälineillä projektisi onnistuu varmasti! Valikoimastamme löydät niin johtavien merkkien akkumoottorisahat kuin sähkö- ja bensiinikäyttöiset moottorisahat lisävarusteineen. Sen lisäksi tarjolla on myös kevyitä, yhdellä kädellä käytettäviä moottorisahoja.

1-48 / 232

232 tuotetta

1-48 / 232

232 tuotetta

Moottorisahat

Mikä on hyvä moottorisaha?

Hyvä moottorisaha riippuu käyttötarkoituksesta ja tarpeista. Suosittuja merkkejä ovat esimerkiksi Makita, McCulloch ja Bosch Power Tools. On tärkeää valita oikean kokoinen ja tehoinen saha tarpeen mukaan. Myös säännöllinen huolto ja terän teroitus ovat tärkeitä pitämään sahan hyvässä kunnossa.

Millaisia moottorisahoja on olemassa?

Moottorisahoja on olemassa useita erilaisia, jotka eroavat toisistaan käyttövoiman ja koon suhteen. Akkumoottorisahat ovat kevyitä ja hiljaisia, ja soveltuvat pienempiin puiden katkontatöihin. Sähkökäyttöiset moottorisahat ovat ympäristöystävällisempiä ja hiljaisempia kuin bensiinikäyttöiset, mutta vaativat sähköliitännän lähelle. Bensiinikäyttöiset moottorisahat ovat tehokkaita ja soveltuvat raskaampiin töihin. Yhden käden moottorisahat ovat pienikokoisia ja kevyitä, joten niitä voidaan käyttää yhdellä kädellä ja ne soveltuvat erityisesti haastavissa paikoissa. Lisävarusteet, kuten terät, teroitusvälineet ja suojavarusteet, parantavat moottorisahojen turvallisuutta ja tehokkuutta.

Miten moottorisahaa käytetään turvallisesti?

Moottorisahan käyttö on erittäin tärkeää suorittaa turvallisesti, jotta välttyy vakavilta vahingoilta. Alla on joitakin tärkeitä vinkkejä moottorisahan turvalliseen käyttöön:

  1. Käytä aina suojavarusteita, kuten kypärää, kuulosuojaimia, kasvosuojainta, suojakäsineitä, suojakenkiä ja suojavaatteita.
  2. Tarkista sahan kunto ennen käyttöä, kuten terän kunto, kahvojen kiinnitys ja polttoaineen taso.
  3. Tee työskentelyalue turvalliseksi, poista kaikki esteet ja varmista, että olet riittävän kaukana muista ihmisistä ja eläimistä.
  4. Opettele käyttämään sahaa oikein ennen kuin aloitat työskentelyn. Lue valmistajan käyttöohjeet huolellisesti ja pyydä tarvittaessa apua.
  5. Käytä moottorisahaa vain tarkoitukseen, johon se on suunniteltu. Esimerkiksi, älä käytä pienemmän sahan terää suuremman puun leikkaamiseen.
  6. Pidä sahaa aina kahvoista kiinni ja käytä molempia käsiä sahan käyttämiseen.
  7. Älä yritä käyttää sahaa liian korkealla tai epävakaalla alustalla.
  8. Sammuta saha heti, jos huomaat jotain epätavallista, kuten epänormaalia melua tai tärinää.
Nämä turvallisuusvinkit auttavat varmistamaan, että moottorisahan käyttö on turvallista ja tehokasta.

Mitä huoltoa moottorisaha vaatii?

Moottorisahan huolto sisältää useita tärkeitä toimenpiteitä, jotta saha pysyy tehokkaana ja turvallisena käyttää. Tärkeimpiä huoltotoimenpiteitä ovat terän teroitus ja vaihto, ilmansuodattimen puhdistus tai vaihto, sytytystulpan vaihto, polttoaine- ja öljysuodattimen vaihto, kaasuttimen puhdistus ja säätö sekä voiteluaineiden tarkistus ja tarvittaessa vaihto. Muista käyttää moottorisahaa aina ohjeiden mukaisesti ja viedä se tarvittaessa huoltoon ammattilaisen tarkistettavaksi.

Hanki moottorisaha ja turvavarusteet huippuhintaan Netraudasta

Muistathan, että moottorisahan käyttö edellyttää aina asianmukaisia turvavarusteita, myös silloin kun haluat vain nopeasti pilkkoa saunapuita. Perinteisen suojakypärän lisäksi tarjolla on kuulosuojaimia pleksivisiirillä. Kätevä turvavarustepaketti sisältää kypärän lisäksi myös viiltosuojalahkeet ja viiltosuojasormikkaat. Metsätöitä tehdessä on suositeltavaa pukea päälle asianmukaiset turvasaappaat ja turvatakki. Turvavarusteiden lisäksi tarvitaan myös erilaisia lisävarusteita, kuten terä, laippa ja varustevyö. Kaikista tärkeimpiin lisävarusteisiin lukeutuu teroitin: terälaitteen säännöllinen huolto on tärkeää, jotta sahaaminen sujuu kevyesti ja moottorisaha pysyy hyvässä kunnossa pitkään. Sen lisäksi moottorisahat vaativat toimiakseen myös teräketjuöljyä. Polttomoottorisahaa varten tarvitaan vielä polttoainekannu. Tähän tarkoitukseen myydään esimerkiksi yhdistelmäkannuja, jossa on säiliö sekä polttoaineelle että öljylle.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.