Pakkanen puri hinnoista JOPA PUOLET POIS! Hyytävät hinnat voimassa enää:

Puutarhan kastelu

Puutarhan kastelu auttaa kasveja saamaan tarvitsemansa veden ja kosteuden. Kastelua suositellaan tehtäväksi aamuisin tai iltaisin, jolloin vesi ehtii imeytyä maaperään ja kasvien lehdet eivät pääse palama auringonpaisteessa. Puutarhan kastelussa voidaan apuna käyttää puutarhaletkua, puutarhapumppua sekä älykkäitä automaattisia kastelujärjestelmiä.

1-48 / 395

395 tuotetta

1-48 / 395

395 tuotetta

Puutarhan kastelu

Mitkä ovat yleisimmät tavat kastella puutarhaa?

Yleisimmät tavat kastella puutarhaa ovat käsin kastelu, letkulla kastelu, tippukastelu ja automaattisen kastelujärjestelmän käyttäminen. Letkukastelu on helppo tapa kastella suurempia alueita ja se voidaan yhdistää esimerkiksi ajastimeen, jolloin kastelu tapahtuu automaattisesti. Tippukastelujärjestelmä soveltuu erityisesti kasvimaalle ja kasvihuoneeseen, sillä se säästää vettä ja vähentää rikkaruohojen kasvua. Automaattinen kastelujärjestelmä on kätevä vaihtoehto, jos halutaan varmistaa kasvien jatkuva kastelu esimerkiksi lomamatkan aikana.

Millainen kastelusuunnitelma on hyvä luoda puutarhalle?

Hyvä kastelusuunnitelma puutarhalle riippuu monesta tekijästä, kuten maaperän laadusta, kasvien tarpeista ja ilmasto-olosuhteista. Yleisesti ottaen on kuitenkin suositeltavaa kastella puutarhaa mieluiten aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jotta vesi ei haihdu liian nopeasti. Kastelussa kannattaa huomioida myös kasvien erilaiset tarpeet ja järjestää ne siten, että samankaltaisia kasveja kastellaan yhdessä. Puutarhan kastelusuunnitelma kannattaa myös tarkistaa ja säätää tarvittaessa eri vuodenaikoina.

Mitä huomioitavia asioita on eri kasvien kastelussa?

Eri kasveilla on erilaisia tarpeita kastelun suhteen, joten kasvien kastelua ei voi yleistää yhdellä ohjeella. Alla on kuitenkin muutamia huomioitavia asioita eri kasvien kastelussa:

  • Jotkut kasvit tarvitsevat runsaasti vettä, kun taas toiset selviävät pidemmänkin ajan ilman kastelua.
  • Kasteluveden laatu vaikuttaa kasvien kasvuun. Esimerkiksi kalkkipitoinen vesi voi haitata happaman maan kasvien kasvua.
  • Kesällä kastelu on yleensä tarpeellisempaa kuin talvella, sillä aurinkoinen ja kuuma sää kuivattaa maan nopeammin.
  • Kastelu kannattaa yleensä tehdä aamulla tai illalla, jolloin aurinko ei ole niin kuumimmillaan. Päivällä kastelu voi jopa polttaa kasvien lehtiä.
  • Kasveja ei kannata kastella liian usein, sillä liiallinen kastelu voi johtaa juuriston mätänemiseen. Sen sijaan kannattaa kastella kerralla kunnolla, jotta vesi imeytyy syvälle maahan.

Miten säilytetään kasteluvälineitä?

Kasteluvälineitä tulisi säilyttää kuivassa ja suojaisessa paikassa, esimerkiksi pihavajassa. Ennen säilytystä on hyvä huuhdella kasteluvälineet puhtaaksi ja antaa niiden kuivua kokonaan. Kastelukannut ja -astiat kannattaa pinota päällekkäin säästääkseen tilaa. Kasteluletkut voi kiertää rullalle ja ripustaa seinälle tai säilyttää koukussa. Tärkeintä on huolehtia siitä, että kasteluvälineet eivät jää kosteiksi tai pääse jäämään alttiiksi pakkaselle.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.