Syyskuun tingityt hinnat päättyvät! Aikaa jäljellä:

Muuripadat ja vesisäiliöt

Vesipadalla tai vesisäiliöllä täydennät saunakokemuksen silloin kuin paineistettua vettä ei ole saatavilla. Muuripadalla tai piippuun liitettävällä piippusäiliöllä lämmität pesuveden kätevästi. Valikoimasta löydät monipuoliset ja eri kokoiset ratkaisut pesuveden lämmittämiseen.

1-36 / 36

36 tuotetta

1-36 / 36

36 tuotetta

Muuripadat ja vesisäiliöt

Miten valita sopiva koko saunan vesipadalle?

Sopivan kokoisen saunan vesipadan valitseminen riippuu monesta tekijästä, kuten saunan koosta, padan käyttötarkoituksesta ja henkilömäärästä. Yleinen suositus on valita 5-10 litran vesipata, joka riittää yleensä noin 2-4 henkilön saunaan. Suuremmat padat ovat tarpeen suuremmissa saunoissa tai jos halutaan lisätä löylyvetokykyä. On myös tärkeää valita laadukas ja kestävä pata, joka kestää kovaa käyttöä ja lämmönvaihteluita.

Millainen vesisäiliö tai vesipata kannattaa valita?

Saunassa veden lämmityksen perusratkaisut ovat erillinen vesipata, kiukaaseen integroitu vesisäiliö ja piippuvedenlämmitin. Ilman paineistettua suihkua lämmintä pesuvettä kuluu noin 10-20 litraa saunojaa kohden. Veden riittoisuus riippuu myös siitä minkä asteiseksi veden lämmittää ja kuinka lämpöisenä pesuvetenä sen käyttää.

Vesipata on oiva valinta silloin, kun lämmintä vettä tarvitaan paljon. Erillinen vesipata vaatii tilaa ja oman hormin, mutta on vapaa sijoituksen suhteen, turvaetäisyydet huomioiden.

Kiukaaseen integroidussa säiliössä vesi lämpiää saunan kanssa samaa vauhtia ja samalla vaivalla ilman toista tulisijaa. Säiliöllinen kiuas vie vain vähän enemmän tilaa kuin sama kiuas ilman säiliötä. Tutustu valikoimassamme oleviin vesisäiliöllisiin puukiukaisiin. Lisäksi saatavilla on myös erikseen asennettavia vesisäiliötä kiukaaseen.

Piippuun asennettavassa vesisäiliössä vesi lämpiää piipusta pois menevällä hukkaenergialla. Piippusäiliö ei vaikuta saunan lämpiämiseen, mutta veden lämpiäminen on hitaampaa kuin integroidulla säiliöllä.

Kuinka kauan veden lämpiäminen vesipadassa kestää?

Veden lämpenemisaika vesipadassa riippuu monista tekijöistä, kuten padan koosta, veden määrästä, alkulämpötilasta ja käytetystä lämmönlähteestä. Esimerkiksi puilla lämmitettäessä lämmitysaika voi olla noin 1-2 tuntia. Yleisesti ottaen on hyvä varata riittävästi aikaa veden lämpenemiseen ennen saunomista ja tarkkailla veden lämpötilaa lämmityksen aikana, jotta se ei kuumene liikaa tai jää liian viileäksi.

Mikä on paras tapa puhdistaa saunan vesipata?

Paras tapa puhdistaa saunan vesipata on käyttää esimerkiksi etikkaa ja vettä seoksena. Sekoita noin 1 osa etikkaa ja 10 osaa vettä ja kaada seos vesipataan. Anna seoksen vaikuttaa noin tunnin ajan ja huuhtele sitten huolellisesti vedellä. Tämä poistaa tehokkaasti kalkkijäämät ja muut epäpuhtaudet vesipadasta. On myös tärkeää puhdistaa vesipata säännöllisesti, jotta se säilyy hyvinä käyttökunnossa ja estää mahdollisen bakteerikasvun.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.