OSTA NYT, MAKSA VASTA ELOKUUSSA! Tarjousmanian SUPERALET enää:

Ruohonleikkurit

Ruohonleikkuri on perinteinen pihatyökone, josta löytyy variaatioita melkein yhtä paljon kuin on erilaisia pihojakin. Ruohonleikkuri on hyvä valita sekä oman pihan koon että omien mieltymysten mukaan. Pienille pihoille työnnettävä tai itsevetävä ruohonleikkuri sopii hyvin, kun taas suuremmilla alueilla päältäajettava ruohonleikkuri helpottaa työtä. Robottiruohonleikkurit taas ovat helppokäyttöinen vaihtoehto, jolloin robotti hoitaa nurmikonleikkuun automaattisesti.

1-48 / 807

807 tuotetta

1-48 / 807

807 tuotetta

Ruohonleikkurit

Netraudasta löydät runsaan valikoiman ruohonleikkureita kotipuutarhaan sekä ammattilaisille työkäyttöön. Tarjoamme parhaat ja suositut tuotemerkit kuten Stiga, Al-ko, Husqvarna, Bosch, Gardena ja monia muita. Kattavasta valikoimastamme löydät ruohonleikkureita aina perinteisistä käsikäyttöisistä ruohonleikkureista päältäajettaviin puutarhatraktoreihin ja robottiruohonleikkureihin.

Mitä erilaisia ruohonleikkurityyppejä on?

Ruohonleikkureita on useita eri tyyppejä, jotka voidaan jakaa käyttövoiman, mallin ja leikkuutavan mukaan. Käyttövoiman perusteella erotellaan polttomoottorikäyttöiset, sähkö-, akku- ja käsikäyttöiset ruohonleikkurit. Akkuruohonleikkureihin kuuluvat myös robottiruohonleikkurit, jotka liikkuvat akun voimalla. Mallin perusteella ruohonleikkurit jaetaan päältäajettaviin, kuten etuleikkureihin ja puutarhatraktoreihin, sekä itsestään liikkuvien robottiruohonleikkureiden ja käsikäyttöisten kelaleikkurien välillä. Leikkureilla on erilaisia leikkuutapoja, kuten sivulleheittävät, taakseheittävät, leikkuujätteen keräävät ja bioleikkaavat mallit, jotka hienontavat leikkuujätteen luontaiseksi lannoitteeksi. Suosittu vaihtoehto pienille ja keskisuurille pihoille on edelleen perinteinen työnnettävä ruohonleikkuri, josta löytyy myös itsevetäviä malleja.

Kuinka valitsen oikean kokoisen ruohonleikkurin?

Oikean kokoisen ruohonleikkurin valintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten nurmikon koko, muoto ja kaltevuus. Pienemmälle nurmikolle sopii yleensä pienempi ja kevyempi ruohonleikkuri. Suuremmalle nurmikolle tarvitset todennäköisesti tehokkaamman ja suuremman ruohonleikkurin. Jos nurmikko on epäsäännöllinen muodoltaan, tarvitset ruohonleikkurin, joka on helppo kääntää ja ohjata. Kääntösäteeltään pienempi leikkuri sopii paremmin nurmikolle, jolla on paljon kulmia ja esteitä. Jos nurmikko on jyrkkä, tarvitset ruohonleikkurin, joka on helppo käsitellä rinteessä. Kevyt ja ketterä ruohonleikkuri on yleensä paras vaihtoehto kalteville nurmikoille. Tiheälle nurmikolle tarvitset voimakkaan ruohonleikkurin, joka pystyy leikkaamaan tiheän nurmikon helposti. Valitse ruohonleikkuri, joka on ergonomisesti suunniteltu ja mukava käyttää. Ruohonleikkurin tulee olla helppo ohjata, ketterä ja kevyt käsitellä.

Kuinka käyttää turvallisesti ruohonleikkuria?

Kun käytät ruohonleikkuria, noudata valmistajan antamia ohjeita. Suojalaseja ja kuulosuojaimia kannattaa käyttää, jotta voi suojata itseään pölyltä ja haitalliselta melulta. Lisäksi ennen leikkuun aloittamista, varmista että alue on tyhjä ja poista nurmikolta kaikki esteet, kuten kivet, oksat ja kaikki ylimääräiset tavarat.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.