Valokatteet

Monikäyttöiset valokatteet sopivat sekä kuistille, terassille että katokseen. Kaikki valikoimamme valokatteet ovat laadukkaita ja tuovat valoa ja suojaa terassitiloihisi vuodesta toiseen. Valokatteet helpottavat kuistin ja terassin puhtaana pitoa, ja voitkin rauhassa nauttia raikkaasta sadesäästä valokatteesi suojissa. Valokatteet ovat ihanteellinen katosmateriaali, sillä ne suojaavat sateelta ja lumelta, mutta päästävät luonnonvalon läpi. Valokatteet on myös helppo asentaa, ja saat nauttia niiden suojasta pitkään.

1-48 / 163

163 tuotetta

1-48 / 163

163 tuotetta

Valokatteet

Kestävät valokatteet suojaavat sateelta, mutta päästävät kauniin luonnonvalon lävitse, jolloin voit itse nauttia auringonvalosta. Valokatteet on todella nopeaa ja helppoa asentaa. Voit itse lyhentää katteita helposti, jolloin saat sinulle sopivimman mittaisia paloja. Valokatteet sopivat erinomaisesti myös vapaa-ajan asuntojen terasseille.

Mikä on valokate?

Valokate on katemateriaali, joka on suunniteltu päästämään valoa lävitseen. Valokatteita käytetään usein rakennusten katoissa, seinissä ja terasseilla, joissa halutaan luoda valoisaa tilaa ilman, että tarvitsee käyttää lisävalaistusta. Valokatteita on olemassa eri materiaaleista, kuten kennolevystä, polykarbonaatista tai polyvinyylikloridista (PVC), ja ne voivat olla läpinäkyviä, kirkkaita tai hieman himmeämpiä. Valokatteiden käyttö on yleistynyt viime vuosina, sillä ne ovat kestäviä, helppoja asentaa ja ne antavat tiloille modernin ja ilmavan ilmeen. Valokate suojaa sateelta ja tuulelta, mutta samalla päästää valon läpi, mikä tuo tilaan valoisuutta ja avaruutta. Lisäksi valokatteissa on yleensä UV-suoja, joka mahdollistaa turvallisen oleskelun sen alla myös pitkään auringonpaisteessa.

Mikä on paras valokate?

Paras valokate riippuu käyttötarkoituksesta ja tarpeista. Polyvinyylikloridi (PVC) on suosittu ja edullinen valokatemateriaali, joka sopii erityisesti avoterassien katteeksi. PVC on ohut materiaali, joten sitä ei kannata käyttää kohteissa, joissa on riski suurille lumikuormille tai raskaiden oksien putoamiselle katolle. Tällöin parempi vaihtoehto on polykarbonaatista (PC) valmistettu valokate, joka on iskunkestävä ja helppo työstää. PC-valokatteita on saatavilla eri hintaluokissa, joita määrää katteen pinnoite. Pinnoitettu PC-levy kestää sään kulutusta erinomaisesti ja ilman pinnoitetta olevaan materiaaliin voi vuosien saatossa jäädä naarmuja. PC- ja PVC-valokatteet ovat yleensä uritettuja, mutta sileäpintainen kennolevy on hyvä valinta, jos kaipaa tasaisen kestävää valokatetta, joka on myös helppo puhdistaa. Suurin osa valokatteista on kirkkaita, mutta värilliset levyt voivat varjostaa ja muuttaa auringon valon sävyä. Tärkeintä on valita valokate, joka sopii parhaiten omaan käyttötarkoitukseen ja budjettiin.

Miten valokate kiinnitetään?

Valokate kiinnitetään yleensä ruuveilla tai nauloilla. Ennen kiinnittämistä on tärkeää varmistaa, että alusta on tasainen ja kiinnityskohdat ovat riittävän lähellä reunaa. Käytä kiinnityksessä valokatteelle sopivia ruuveja tai nauloja, jotka kestävät pitkäaikaista altistumista sääolosuhteille. Kiinnitystapa riippuu myös valokatteen materiaalista ja valmistajasta, joten on tärkeää tutustua valmistajan ohjeisiin ennen kiinnittämistä. Valikoimastamme löydät myös yleisimmät valokatteen asennustarvikkeet.

Myydyimmät tuotteet (10)

Sivupelti Keraplast, 75+115mm, 90°, eri värejä ja pituuksia + täytepala
-10%
Juuri nyt!
Tarjous
Sivupelti Keraplast, 75+115mm, 90°, eri värejä ja pituuksia + täytepala
15,95  alk. 14,35 
Yläpelti Keraplast, 75+115 108°, eri värejä ja pituuksia
-10%
Juuri nyt!
Tarjous
★★★★★ ★★★★★
Yläpelti Keraplast, 75+115 108°, eri värejä ja pituuksia
15,95  alk. 14,35 

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.