Maaliskuun tingityt hinnat päättyvät! Aikaa jäljellä:

Sähköpyörät

1-30 / 30

30 tuotetta

1-30 / 30

30 tuotetta

Sähköpyörät

Kuinka monta kilometriä sähköpyörän akku kestää?

Sähköpyörien akkujen kestävyys vaihtelee mallikohtaisesti. Akun kestoon vaikuttaa myös rasituksen määrä (pyörän ja pyöräilijän yhteispaino) sekä käytetty avustusteho. Akku kuluu nopeammin, jos avustustehoa käytetään jatkuvasti. Akun kestoa voidaan säästää esim. käyttämällä avustinta vain ylämäissä. Pakkasella akku ei kestä yhtä kauan kuin lämpimillä keleillä, mutta akun loppuessa sähköpyörää voi edelleen käyttää kuten tavallista polkupyörää. Akun lataamiseen menee aikaa n. 2-5 h tyhjästä täyteen ja yhden akun käyttöikä on n. 600-1000 latausta, joten käytöstä riippuen akun uusimisväli on n. 3-5 vuotta. Sähköpyörien akut ovat yleensä irrotettavia ja ne voidaan ladata kuten muutkin akut: omalla laturillaan normaalista sähköpistokkeesta.

Paljonko sähköpyörä maksaa?

Sähköpyörän hinta riippuu rungon ja komponenttien laadusta sekä pyörän ominaisuuksista ja lisävarusteista. Edullisien sähköpyörien hinnat lähtevät n. 1000 € ylöspäin ja tällä hinnalla saa hyvän peruspyörän satunnaiseen ajoon. Kun sähköpyörää käytetään lähes päivittäin ja pitkillä matkoilla, kannattaa panostaa moottorin tehokkuuteen ja akun kestoon sekä laadukkaisiin osiin, jotka nostavat hintaa.

Millainen sähköpyörä kannattaa hankkia?

Sähköpyöriä on saatavilla erilaisin ominaisuuksin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Valintaprosessi on hyvin samankaltainen kuin tavallista polkupyörää hankkiessa. Perusmallit sopivat loistavasti käyttötarkoitukseen, jossa pyöräily on satunnaista ja lyhytkestoista (esim. kauppareissut ja lyhyet työmatkat). Toistuvaan ja pitkään matka-ajoon kannattaa panostaa laatuun ja pyörän ominaisuuksiin. Sähkömaastopyörä, sähköfatbike tai hybridi-sähköpyörä sopivat hyvin, jos tavalliseltakin pyörältä hakee maasto-ominaisuuksia. Sähköavusteisuus on omiaan myös maastossa. Kiinnitä huomiota sähköpyörän tehoon, jonka tarve riippuu mm. pyörän ja pyöräilijän yhteispainosta sekä millaiselle rasitukselle pyörä joutuu. 250W sähkömoottori riittää yleensä maksimissaan 100 kg yhteispainolle, mutta tätä suurempi paino yhdistettynä ylämäkiin vaativat sähkömoottorilta enemmän tehoa. Saatavilla on lasten, miesten ja naisten sähköpyöriä, mutta tärkeintä on valita itseä miellyttävä ja sopivan kokoinen pyörämalli.

Miten sähköpyörä toimii?

Sähköpyörällä tarkoitetaan sähkömoottorilla varustettua polkupyörää, jossa moottori avustaa polkemista. Sähköpyörää poljetaan tavallisen polkupyörän tavoin ja halutessaan voi ottaa käyttöön eri tasoisen sähköavustuksen, jolloin matkavauhti voidaan pitää pienellä vaivalla reippaana ja jyrkässä ylämäessä jaksaa taluttamisen sijaan polkea. Moottori avustaa määräysten mukaan aina 25 km/h asti, joten suuremmat nopeudet saavutetaan ainoastaan polkemalla. Sähköpolkupyörä vaatii siis aina polkemista - se on mukava tapa liikkua ja polkemisen raskautta on helppo säätää. Sähköpolkupyörät käsitetään liikenteessä polkupyöriksi eikä sähköpyöräilijältä vaadita ajokorttia. Pyöräilijän tulee noudattaa polkupyöriä koskevia liikennesääntöjä ja kypärän käyttö on erittäin suotavaa.

Kenelle sähköpyörä sopii?

Sähköavusteinen polkupyörä sopii melkein kelle tahansa. Erityisen hyödyllinen sähköpyörä on pidemmillä matkoilla, joita ei tavallisella polkupyörällä välttämättä jaksa polkea tai työmatka-ajoon, jolloin matkanteko on nopeampaa ja kevyempää, eikä perille saapuessa ole välttämättä hikinen ja uupunut. Fyysisen kuormituksen keventyessä sähköpyöräilystä on hyötyä myös erilaisissa kuntoutustarkoituksissa. Pyöräily on tehokasta liikuntaa, mutta loivatkin ylämäet ovat usein liian raskaita polkea, jos kärsii esim. nivelkivuista tai rasitusastmasta. Sähköpyöräily voisi olla tällöin sopiva liikuntamuoto. Sähköavusteisuus mahdollistaa pyöräilyn hyödyt ja ilot kuntotasoon katsomatta.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-18.00 | La 10-16