Loisteputket

Loisteputket ovat valaisimissa käytettäviä valonlähteitä, jotka ovat olleet suosittuja pitkään niiden tehokkuuden ja valotehokkuuden vuoksi. Ne toimivat sähköisesti, ja niiden valmistuksessa käytetään erityistä loisteputkilamppua.

1-2 / 2

2 tuotetta

1-2 / 2

2 tuotetta

Loisteputket

Perinteinen loisteputkivalaisin koostuu loisteputkilampusta, liitäntälaitteesta (esimerkiksi liitäntälaite, joka säätelee virtaa) ja kotelosta, joka suojaa putkea ja tarjoaa kiinnitysmahdollisuuden. Loisteputken sisällä on kaasua, yleensä argonia ja pieni määrä elohopeaa. Kun lamppuun syötetään sähköä, se ionisoi argonin ja vapauttaa elektroneja. Nämä elektronit törmäävät elohopea-atomien kanssa, mikä tuottaa ultraviolettisäteilyä. Tämä säteily vuorostaan saa lamppua ympäröivän fosforikerroksen loistamaan näkyvää valoa.

Loisteputkien suosio on kuitenkin vähentynyt viime vuosina LED-valaistuksen yleistymisen myötä. LED-loisteputket ovat kehittyneempiä versioita perinteisistä loisteputkivalaisimista. Niissä käytetään LED:ejä valonlähteenä, mikä mahdollistaa energiatehokkaamman ja pidemmän käyttöiän. LED-loisteputkivalaisimilla on myös muita etuja, kuten nopeampi käynnistyminen, parempi värintoisto ja mahdollisuus säätää valotehoa.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.