Ratkaisut saunan valaistukseen

Saunan valaiseminen valokuitujen avulla

Erilaiset sisustuksen yksityiskohdat ovat tämän päivän trendi myös saunatiloissa. Hyvin harkittu ja asianmukainen valaistus viimeistelee kauniin saunatilan. Saunan valaistusta suunniteltaessa kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin huolella. Valaistuksessahan on kyse paljon muusta kuin kuin pelkästään tilan varustamisesta erilaisilla valonlähteillä. Valo korostaa yksityiskohtia ja sillä voidaan luoda elämyksiä, varjoja ja heijastuksia - Valo tekee tilan.

Valokuituvalaistus on jo pitkään ollut saunavalaistuksessa yleistyvä valaistustapa. Valokuitujen käyttömahdollisuudet saunatilojen valaisemiseksi ovat lähes rajattomat. Saunan valaistuksella voidaan korostaa lauteiden muotoja ja tuoda esiin jokin erikoinen yksityiskohta kuten valaistu löylyvesiastia, lasiseinään hiekkapuhallettu koristekuvio tai lasitiiliseinä tiilien sisältä. Valokuituvalaistuksen asennus saunaan on helppoa myös jälkiasennuksena. 

Cariitti

Myymme suosittuja, kotimaisia Cariitti-valaistusratkaisuja. Cariitin valikoima tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet erilaisten efektien ja valokokonaisuuksien luomiseen - saunassa ja koko kodissa. Voit kysyä opastusta asiantuntevilta myyjiltämme, jotka auttavat suunnittelemaan toivomasi kokonaisuuden ja neuvovat Sinua kaikissa saunan valaistukseen liittyvissä kysymyksissä. 

Cariitin valaistussarjat
Valaistussarjat

Saunaan saadaan pienellä vaivalla lisätunnelmaa asentamalla valaistussarja - joko kattoon tai lauteisiin. Valaistussarjat on valmistettu lasi- ja muovikuiduista ja asentaminen onnistuu myös jälkikäteen. Linear Set-laudevalaistussarjoilla lauteisiin ja selkänojiin saadaan tasainen valaistus.

Saunan kattoon voidaan asentaa myös tähtitaivassarja. Kannattaa muistaa, että tähtitaivas on kauneimmillaan, kun se on mahdollisimman epäsäännöllinen, kuten taivaan tähdet oikeasti ovat. Uskalla jättää tyhjiä kohtia ja vastaavasti johonkin kohtaan sijoittaa tähtiä lähekkäin.

Cariitin lasimurskeseinä
Ratkaisut kaikenlaisiin saunoihin

Valaistussarjojen kuidut ovat lasia ja kestävät kovaakin kuumuutta, joten ne voidaan sijoittaa huoletta saunatilaan. Saatavana on ratkaisuja pienistä ja keskisuurista saunoista aina tilavimpiinkin edustussaunoihin. Mukana toimitettava projektori on täysin äänetön ja se voidaan sijoittaa mallista riippuen joko saunaan sisälle, pesuhuoneeseen tai tekniseen tilaan.

Saatavana on myös Fantasia-lasimurskaseinä. Fantasian avulla tilaan voidaan muodostaa erilaisia tunnelmia värinvaihdolla, revontuli- tai tulenloimuefektillä.

Cariitin muut tuotteet
Muut tuotteet

Lämpömittari tai lämpö- ja kosteusmittari asennetaan paneloinnin yhteydessä. Mittari valaistuu mallista riippuen yhdellä tai kahdella erikseen tilattavalla Ø 2 - 6 mm kuidulla.
Saatavana on myös valopantoja kiukaan valaisuun Iki-kiukaille, Helo Rocher- ja Harvia Kivi-kiukaille. Kuidut voidaan asentaa niin, että kaikki kuidut osoittavat ylöspäin tai esimerkiksi niin, että joka toinen kuitu osoitaa ylöspäin ja joka toinen alaspäin. Valokuidut ja projektori on tilattava erikseen. Voit täydentää saunaasi myös valaisevalla löylyvesiastialla. Kiulu vaatii vähintään yhden 4 mm valokuidun. Löylyveden lisäksi kiulu voidaan täyttää vaikkapa jäillä ja saunaoluilla. Tilaa myös laudekuituvalaistussarja, jossa on erillinen kuitu kiulua varten.

Vinkkejä asennukseen sekä valaistuksen valintaan!

Asentaminen saneerauskohteisiin, VP15:

Lasikuituvalaisimet voidaan asentaa kun saunaan uusitaan vain lauteet tai niitä päivitetään osittain. Cariitin VP15-alkuiset sarjat on varustettu kosteantilan projektorilla, joka on tarkoitettu asennettavaksi saunan sisäpuolelle ja mitoitettu sopimaan sisälle tuttuun mäntypuiseen valaisinkehikkoon, joka valtaosasta Suomen saunoja löytyy.

Huomioon otettavat asennuskriteerit: projektorin maksimi asennuskorkeus 80 cm lattiasta ja minimietäisyys kiukaasta 1 m. Kuitunippu lähtee projektorista aina vasemmalle, jolloin projektorin kuvussa oleva kondensiovedenpoistoreikä on kohti lattiaa. Kuituja voidaan kuljettaa lauteiden alla ja takana, jolloin kuituvalaistus saadaan joko lauteiden otsalautaan tai selkänojaan.

Asentaminen uudiskohteisiin tai saneerauskohteisiin, joissa uusitaan myös paneelit, VP33:

Mikään ei estä käyttämästä samaa kuitusettiä kuin edellä on mainittu, sillä VP15-projektori sopii hyvin etenkin jos valaistusta halutaan asentaa lauteisiin. Jos kuituvalot halutaan saunan kattoon, tulee käyttää settiä, jossa projektori sijoitetaan kuivaan tilaan. Nämä kuitusarjat alkavat koodilla VP33. Projektori asennetaan esimerkiksi viereisen huoneen kattoon, ja sieltä kuidut vedetään saunan kattoon haluttuihin kohtiin. Tämä siksi, että lasikuituseteissä pituudet ovat rajallisia. Sekä saunan sisä- että ulkopuolisessa projektorissa kuidut ovat lähestulkoon saman mittaisia ja näin ollen kattokuidut vedetään kattoprojektorista ja laudekuidut lauteiden alle asennetusta projektorista. Siksi joskus kuulee puhuttavan katto- tai laudekuituseteistä. 

Hyvä tietää! 

Lasikuituja ei saa katkaista!
Jos jokin kuitu on liian pitkä tai jätetään käyttämättä, se kieputetaan lauteen tai paneelin taakse lenkille ja piiloon.

Lasikuitusetissä ainoastaan projektorin polttimo on vaihdettava.
Projektorista valo ohjautuu polttimosta lasikuituihin, itse lasikuituja ei siis tarvitse uusia koskaan. Vaihdettavan polttimon tulee olla Cariitin juuri tähän käyttötarkoitukseen oleva halogeenipolttimo riittävän valotehon vuoksi.

Kuituvalosettien hinta muodostuu sen perusteella onko kyseessä kostean vai kuivan tilan projektori sekä setissä olevien kuitujen määrästä, pituudesta ja paksuudesta. Mitä paksumpi kuitu on, sitä voimakkaampi valo. Saunaan kannattaa asentaa lisäksi lauteiden alle siivousvalo. 

Kotimaiset Cariitti-valaisimet viihtyisään saunaan

Rakennat sitten kokonaan uutta saunaa tai suunnittelet vanhan päivitystä, kannattaa valita asianmukainen valaistusratkaisu. Valokuituvalaistus avaa aivan uusia mahdollisuuksia valaista halutut kohteet. Vaikeatkaan olosuhteet eivät muodostu rajoitukseksi.

Myyntipalvelumme auttaa suunnittelemaan toivomasi kokonaisuuden ja neuvovat asennukseen ja käyttöönottoon liittyvissä asioissa.
Tutustu Cariitin laajaan saunavalaisinmallistoon >


Henkilökohtaista palvelua saat Ideaparkin ja Tammiston Showroomeista!

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-19.30 | La 10-18 | Su 12-18