Toukokuun kampanjat päättyvät pian! Tarjoukset voimassa enää:
Kaasugrillin turvallinen käyttö ja huolto

Kaasugrillin turvallinen käyttö ja huolto

Kaasugrilli kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta se pysyy hyvänä vuodesta toiseen. Lisäksi, jos grillin on ollut pitkään käyttämättä, kannattaa tehdä kunnon puhdistus ennen ensimmäistä käyttökertaa. Kiinnitä huomiota myös kaasupullon turvalliseen käyttöön!

Puhdista kaasugrilli jokaisen käyttökerran jälkeen

  • Kuumenna grilli n. 10 minuutiksi ja polta lika pois. Käännä kaasu pois päältä ja irrota kaasupullo grillistä.
  • Harjaa pinttynyt lika pois grilliritilästä teräsharjalla. Käytä emaloituun grilliritilään pehmeää messinki- tai tiskiharjaa.
  • Pidä polttimet puhtaina, jotta grilli toimii moitteettomasti. Harjaa polttimet ja öljyä lopuksi ruokaöljyllä.
  • Grillin sisäosat ja ulkopuolen voi puhdistaa lämpimällä saippuavedellä tai grillinpuhdistukseen tarkoitetulla aineella. Käytä pehmeää hankaussientä tai mikrokuituliinaa, huuhtele runsaalla vedellä ja anna kuivua. Älä käytä hankausjauheita, jotteivat pinnat vaurioidu.
  • Irrota kaasupullo laitteesta aina kun grilliä ei käytetä ja sulje kaasuntulo.
  • Käytä grillin suojapeitettä, joka estää katu- ja siitepölyn kertymisen grillin päälle.
Kaasugrilli

Jos liekki palaa epätasaisesti, syynä voi olla likaantunut poltin. Puhdista sammutetun grillin polttimet niin, että irrotat ne ja puhdistat kaasun sisääntuloaukot rautalangalla. Voit myös huuhdella puhdistetun aukon vedellä. Jos polttimet ovat päässeet ruostumaan, ne ovat halkeilleet tai niissä on reikiä, tilalle on syytä hankkia uudet polttimet.

Jos edellisestä käyttökerrasta on kulunut aikaa esim. talvisäilytyksen jäljiltä, tarkista että letkun kiinnitys on tiukka ja että sen sisälle ei ole päässyt epäpuhtauksia, kuten rasvaa tai hyönteisiä. Tarkista myös, että letku ei ole vaurioitunut, murtunut tai että siinä ei ole reikiä.

Kaasugrilliä ei kannata jättää ulos talven ajaksi, vaan vie grilli varastoon sisätiloihin. Irrota kaasupullo ja vie se säilytykseen ulos viileään ja varjoisaan paikkaa. Älä säilytä kaasupulloa sisällä tai autotallissa.

Usein kysyttyä kaasugrilleistä

Miksi kaasugrilli ei syty?

Paina polttimen säätönuppi pohjaan ja pidä sitä painettuna, kun käännät nupin asentoon, joka sytyttää polttimen. Kuulet napsahduksen. Mikäli poltin ei syty, toista menettely. Jos poltin ei edelleenkään syty, käännä säätönuppi OFF-asentoon ja myös kaasupullon venttiili OFF-asentoon. Odota viisi minuuttia ennen kuin kokeilet sytyttämistä uudelleen.

Jos poltin ei syty sytytysjärjestelmällä, syitä voi olla useita. Kaasupullo voi olla tyhjä, ja se pitää vaihtaa täyteen. Vikaa voi olla säätimessä, joka pitää tarkistaa tai vaihtaa. Polttimessa voi olla tukkeumia, jotka vaativat puhdistusta. Grillin kaasuletkussa tai suuttimessa voi olla tukkeumia, jotka pitää puhdistaa.

Sytytysjärjestelmän elektrodin johto voi olla löystynyt tai irronnut, jolloin lanka joudutaan kiinnittämään uudelleen. Jos elektrodi tai lanka ovat vaurioituneet, sytytin on syytä vaihtaa.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.