Toukokuun kampanjat saivat jatkoa! Tarjoukset voimassa enää:
Painopeiton osto-opas

Painopeiton osto-opas

Painopeitto on tavallista peittoa painavampi ja se asettuu tiukasti vartaloa vasten nukkuessa. Se voi lievittää stressiä ja jännitystiloja, sekä auttaa nukahtamisessa. Tutustu painopeiton hyötyihin ja vinkkeihin, miten valita sopiva painopeitto.

Painopeiton hyötyjä

Painopeitossa käytetään tavallisesti lasi- tai muovihelmiä luomaan painoa. Pienet helmet jakautuvat tasaisesti peiton sisälle. Painopeitto toimii ikään kuin halauksena läpi yön, jolloin stressihormonin tuotanto vähenee ja mielihyvähormonien määrä kasvaa. Samalla unen tuovan melatoniinin erittyminen kasvaa. Painopeiton alla keho voi saada laadukkaan syvän unen.

Painopeiton luoma hellävarainen paineentunne hillitsee yöllistä liikkumista. Se on todettu hyödylliseksi erityisesti silloin, jos kärsii ahdistuneisuuteen tai masennukseen liittyvästä unettomuudesta. Painopeitosta ovat saaneet apua myös ADHD:sta, levottomuudesta ja ahdistuneisuushäiriöstä kärsivät ihmiset – niin aikuiset kuin lapsetkin. Älä käytä painopeittoa, jos sinulla on murtumia tai osteoporoosia, tai jos sairastat hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksia.

Painopeitto on helppo sijata sänkyyn ja siinä voi käyttää tavallista pussilakanaa. Se ei muhkuroidu tavallisen peiton tavoin ja siksi myös päiväpeitto asettuu kauniisti painopeiton päälle.

Lapsi nukkuu painopeiton alla
Painopeiton luo lempeän paineen tunteen, joka auttaa esim. ylienergistä lasta rauhoittumaan. Lasten painopeittoa valitessa pitää huomioida, että peitto ai saa olla yli 10 % lapsen painosta.
Nainen lukee sängyssä kirjaa painopeiton alla
Painopeittoa voi käyttää kuten normaalia peittoa joka yö. Se toimii myös rauhoittavana painona ennen nukkumaan menoa sohvalla tai sängyllä, jos sitä ei halua käyttää läpi yön.

Painopeiton valinta

Painopeiton painosuositus aikuisille on 8-12 % käyttäjän omasta painosta. Esimerkiksi 6,8 kg painopeitto sopii hyvin 57-85 kg painavalle henkilölle. Lasten peitoissa paino ei saisi olla yli 10 % lapsen painosta. Tuotteen tiedoissa on myös ilmoitettu sopiva painosuositus. Usein sopivan painoisen peiton valintaan vaikuttaa myös käyttäjän mieltymykset. Joillekin riittää kevyempi paineen tunne, ja jotkut taas pitävät voimakkaasta painosta.

Painopeiton materiaali on yleensä joko puuvillaa tai bambua. Kumpikin materiaali hengittää hyvin, ja ovat parempi vaihtoehto polyesteristä valmistettuun painopeittoon verrattuna. Tärkeintä materiaalin valinnassa on se, että se olisi hengittävää ja pehmeää. Bambua pidetään usein vielä parempana vaihtoehtona kuin puuvilla tämän ekologisuuden sekä imukyvyn vuoksi. Bambu on 40 % imukykyisempi kuin hienoin orgaaninen puuvilla. Se imee kosteutta iholta tehokkaasti, ja siten vähentää hikoilua yön aikana. Bambulla on myös viilentävä vaikutus, joten se on miellyttävä käyttää etenkin kesällä.

Painopeiton pesu ja huoltaminen

Tuuleta peitto usein ja pyyhi mahdolliset tahrat kostealla liinalla. Tarvittaessa peitto voidaan pestä varovaisella 30 °C vesipesuohjelmalla. Huomioi kuitenkin, että pesukoneen on painorajoitukset. Älä käytä huuhteluainetta, valkaise, rumpukuivaa tai pese kemiallisesti. Kuivaa painopeitto ripustaen tai tasokuivauksella.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.