Toukokuun kampanjat päättyvät pian! Tarjoukset voimassa enää:
Kotitoimiston sisustus

Inspiroidu keväästä ja puutarhan uudesta kasvukaudesta

Kevätaurinko lämmittää kasvojasi ja luontoa, ja vaikka lumi ja jää peittää maan, voit aloittaa uuden kasvukauden suunnittelun ja puutarhaunelmoinnin. Millaisia haaveita sinulla on pihan varalle tänä vuonna? Kerromme miten voit heti alkuvuodesta varmistaa upean puutarhakesän ja mitä kevätpuuhia tulisi hoitaa jo talvikaudella.

Hilerstorp
Hillerstorp Läckö -ulkokeittiö on tyylikäs ratkaisu terassille tai kesäkeittiöön.
AKO-Garden
37 yksittäisestä betonikivestä muodostuva AKO-Garden-kehäkivi on näyttävä kokonaisuus ja sopii loistavasti esimerkiksi pöytäryhmän alustaksi.
GrillSymbol
Polttopuiden säilytyksestä terassilla voi tehdä näyttävää GrillSymbolin klapihyllyillä.

Suunnittele ja inspiroidu

Kevättalvi on otollista aikaa suunnittelulle. Pihan ja puutarhan toiminnot, oleskelualueet ja tietenkin kasvit vaikuttavat sekä viihtyvyyteen että siihen, kuinka paljon pihan hoitoon menee aikaa. Pienellä suunnittelulla voi jokainen saada omaan pihaansa enemmän toivomiaan ominaisuuksia ilman isoa piharemonttia. Keräsimme inspiraatioksi pieniä vinkkejä pihan ja terassin piristykseksi.

Artekno
Arteknon termoruukut kestävät hyvin lämpötilan vaihteluja ja eristävät ominaisuudet suojaavat juuria kevään pakkasöiltä. Ne ovat erinomaisia niin hyöty- kuin koristekasveillekin.
Majakivi
Majakiven Kavalan-askelmakivi on liuskekiveä, jonka pyöristetyt reunat tekevät siitä erinomaisen poluille ja paljaille varpaille.
 • Hyötypuutarhan voi hyvin perustaa myös ruukkuihin tai viljelylaatikoihin. Käytännöllisissä termoruukuissa voi kasvattaa eri kasveja vuoden ympäri terassilla tai parvekkeella. Parvekekasvihuoneet sopivat myös pienimuotoiseen hyötyviljelyyn ja vievät vain vähän tilaa tarjoten kuitenkin mahdollisuuden kasvattaa omat tomaatit.
 • Köynnösritilä suojaa terassia katseilta, paahteelta ja tuulelta. Valitse ritilän kaveriksi näyttävä köynnöskasvi.
 • Valmiilla terassikatoksella saa ulkoalueen katettua nopeasti ja siististi. Rakenteet eivät yleensä vaadi isoja rakennustöitä.
 • Hyödynnä pihakiviä luovasti: luo viihtyisä oleskelualue kivetyksellä tai toteuta veikeä polku askelmakivillä. Kun kivetykset upotetaan nurmikon kanssa samaan tasoon, voidaan nurmikko leikata kiven päältä ja reuna pysyy siistinä.
 • Sekä isot että pienet nurmialueet voidaan pitää koko kesän kauniina robottiruohonleikkurin avulla. Robottileikkurin käyttöönotostakaan ei kannata stressata, sillä sen saa myös asennettuna!
 • Innokas kesäkokkailija panostaa kesäkeittiöön, johon mahtuu myös ruokapöytä. Ulkotiloihin suunniteltu keittiöratkaisu on toimivan kesäkeittiön sydän.
 • Jos ulkovarasto pursuaa tavaraa, saat helposti lisää säilytystilaa pihapeleille, kalusteiden pehmusteille ja muille tavaroille säilytyslaatikolla. Panostamalla laadukkaaseen, lukolliseen laatikkoon voit olla varma, että tavarat säilyvät suojassa ympäri vuoden.
Palram-Canopia
Tyylikäs ja kestävä Palram-Canopia Feria -terassikatos voidaan koota kahden henkilön voimin näppärästi.
Köynnösritilä
Köynnösritilät ja pergolat mahdollistavat persoonallisten oleskelualueiden toteuttamisen.
Biohort
Metalliset Biohort-säilytyslaatikot ovat erittäin kestäviä ja lukko varmistaa, että tavarat pysyvät tallessa.

Kevättalvella suunnitellaan ja lumien sulettua pääsee tosi toimiin

Uudet pensaat, puut ja muut kasvit kannattaa istuttaa varhain keväällä heti kun maa on kunnolla sulanut, joten eri lajikkeisiin tutustuminen ja kasvihankintojen suunnittelu kannattaa ajoittaa talvikaudelle. Uusi kasvihuone on myös hyvä tilata heti alkuvuodesta, jotta sen perustusten teko ja pystytys voidaan aloittaa heti maan sulettua. Näin ollaan myös ajoissa uuteen kasvukauteen. Tutustu kasvihuoneen valintaoppaaseen, jos mietit millainen kasvihuone sopisi juuri sinulle.

Minikasvihuone
Minikasvihuone sopii hyvin terassille ja pienimuotoiseen viljelyyn.
Pensasmustikka
Tarhapensasmustikka Ainon marjat ovat suuria ja makeita.
Metalcraft
Kookas 8,7m² Metalcraft Gazebo Premium -kasvihuone kelpaa vaativallekin puutarhurille.

Ennen lumien sulamista

 • Suunnittele kevään hankinnat ja tee tilaukset hyvissä ajoin. Onko haaveissa esimerkiksi uusi oleskelualue tai terassi?
 • Suojaa nuoret, ikivihreät havukasvit kevätauringon paahteelta. Kun maa on jäässä, on niillä suuri riski kuivua auringonpaisteessa. Suojauksessa voi käyttää suojaharsoa tai varjostusverkkoa.
 • Kalkki palauttaa maan oikean pH:n, jolloin kasvit pystyvät jälleen hyödyntämään maan ravinteita. Levitä kalkki lumen päälle, jolloin se imeytyy sulamisvesien mukana maaperään. Älä kuitenkaan levitä kalkkia happaman maan kasveille, kuten havukasveille, rhodoille ja pensasmustikalle.
 • Poista lumikuorma kasvihuoneen katolta, jotta rakenteet säilyvät ehjinä.
 • Aloita taimikasvatus ja kylvä siemenet. Mitä aiot tänä vuonna kasvattaa kasvihuoneessa ja kasvimaalla?
Taimikasvatus
Kasvata tomaatin, kesäkurpitsan ja kurkun taimet munakennoissa sisätiloissa ja siirrä ilman lämmitessä kasvihuoneeseen.
Varjostusverkko
Varjostusverkolla on helppo suojata pensasaita kevätauringolta.
Patio
Aloita kesä valmiilla terassilla! Patio-valmisterassin asentamiseen ei tarvita muuta kuin ruuviväännin. Kaikki muu kuuluu toimitukseen.

Kun kevät vihdoin kunnolla koittaa ja lumet ovat sulaneet, voi aloittaa kevätpuuhat toden teolla. Puhdista kasvihuone ja istuta uudet taimet. Varmista, että kevään hallaöinä kasvihuoneen lämpötila pysyy plussan puolella hankkimalla lisälämmittimen. Pidä myös huolta kasvihuoneen sopivasta varjostuksesta heti keväästä, sillä kevätaurinko saa lämpötilan nousemaan nopeasti kasvihuoneessa.

Monivuotisten perennoiden ja pensaiden kukkimista odotellessa voi koristella terassia ja puutarhaa kesäkukilla. Ruukut on helppo nostaa suojaan tai peittää harsolla kylminä kevätöinä. Jos suunnitelmissa on uusien kasvien, pensaiden ja puiden istutus, kannattaa muistaa, että ennen istutustöitä maan tulee kuitenkin lämmetä ja kuivahtaa, jotta taimet ja siemenet saavat parhaat kasvuolosuhteet. Muista siis maltti, vaikka aurinko olisikin saanut sinut hullaantumaan keväästä!

Istutus
Istuta uudet puut ja pensaat lämpimään maahan. Käytä ravinteikasta istutusmultaa varmistamaan otolliset kasvuolosuhteet.
Lykke Riipputuoli
Luo terassille tai parvekkeelle pieni oleskelukeidas kasvien keskelle. Lykke-riipputuolissa voi nauttia lämpimistä kevätpäivistä.
Pakkasenkestävät laatat
Uudista terassia! Laatoittamalla saat terassille eteläeurooppalaista tunnelmaa. Käytä pakkasenkestäviä laattoja.

Alkukevät puutarhassa

 • Kastele kasveja kädenlämpöisellä vedellä juurien sulamisen nopeuttamiseksi. Jos käytät katetta, kastelu on erityisen tärkeää, sillä sulamisvedet eivät välttämättä pääse kasvien juurille katekerroksen läpi.
 • Leikkaa puut ja pensaat ennen kuin silmut ovat esillä. Leikkaa vain tarvittaessa ja harkiten.
 • Älä haravoi liikaa, vaan jätä kuivunut maa-aine rikastuttamaan nurmea.
 • Paikkaa nurmikko. Tuhoutuneille nurmialueille kannattaa lisätä multaa ja kylvää uudelleen nurmikonsiemenet heti keväällä, jotta nurmikko olisi mahdollisimman nopeasti taas tasainen.
 • Siivoa kukkapenkistä viime vuoden kuivuneet lehdet, kukkavarret ja muut roskat pois. Lisää tarvittaessa kuorikatetta.
 • Siivoa marjapensaiden alustat ja kitke heti mahdolliset rikkaruohot pois. Lisää kuorikatetta estämään rikkakasvien kasvun ja pitämään kosteuden pensaiden juurilla.
 • Aloita lannoittaminen, kun kasvien silmut ja lehdet tulevat näkyviin. Aloita maltillisesti pienillä lannoitemäärillä ja nosta annostusta kevään edetessä.

Kevään suosikkituotteita

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.