Tilaa joululahjat 15.12. mennessä! Aikaa jäljellä vielä:
Pyyhekuivaimen valinta

Nimeään monipuolisempi pyyhekuivain

Kuivaan, pehmeään ja lämpimään pyyhkeeseen on mukava kuivata itsensä aina pesun jälkeen. Laadukkaat ja kestävät pyyhkeet ovat kuitenkin niin paksuja, että ne kuivuvat normaaleissa olosuhteissa hitaasti. Tehokas ja monipuolinen pyyhekuivain tekee pyyhkeistä aina miellyttäviä käyttää.

Valittavana on laaja valikoima pyyhekuivaimia, joissa yhdistyvät kaunis muotoilu ja käytännöllisyys. Tyylikkäät ja ajattomat kuivaustelineet sopivat helposti erilaisiin käyttötarkoituksiin ja tiloihin. Valittavanasi ovat käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmään asennettavat pyyhekuivaimet sekä sähkötoimiset kuivaimet. Yleisesti kaikki mallit voidaan asentaa niin kylpyhuoneeseen kuin kodinhoito- ja eteistiloihinkin.

Nordhem
Nordhem-pyyhekuivaimista löytyy monipuolisesti erilaiset vesikiertoiset ja sähkökäyttöiset pyyhekuivaimet. Kuvassa Vaxholm-pyyhekuivain 180 astetta kääntyvillä putkilla.
Rej Design
Kotimaiset Rej Design -pyyhekuivaimet ovat Avainlippu-tuotteita. Tyylikäs Vivo BT 40124 -kuivainta on saatavilla useissa eri väreissä.

Pyyhekuivain on tarkoitettu ensisijaisesti pyyhkeiden ja muiden tekstiilien kuivattamiseen, mutta sen avulla voidaan poistaa tilasta myös ylimääräistä kosteutta. Samalla kuivain tuo miellyttävää lisälämpöä ja lisää asumismukavuutta sekä auttaa pitämään rakenteet kuivana. Pyyhekuivain on kosteissa tiloissa täydellinen lisä lattialämmityksen rinnalle.

Pyyhekuivain, jota tuttavallisesti myös rättipatteriksi kutsutaan, on kätevä kuivausväline myös kodinhoitohuoneessa tai eteisessä, jossa usein säilytetään ja kuivatetaan kosteita tekstiilejä. Märät takit, pipot ja käsineet kuivuvat nopeasti, samoin kuin mikrokuituliinat ja muut siivousvälineet. Useimpiin malleihin on saatavilla lisätarvikkeena hyllyjä ja koukkuja, joilla voi tehdä pyyhekuivaimesta omaan käyttötarkoitukseen toimiva.

Sentakia
Sentakian XO-sarjan pyyhekuivaimien materiaali on ruostumattomasta teräksestä valmistettu neliöputki, joka on harjattu mattapinnalle.
Rej Design
Rej Design Tango -pyyhekuivain on helppo muunnella käyttötarkoitukseen sopivaksi lisävarusteilla.

Pyyhekuivaimen valinta

Pyyhekuivainta valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota toimintaperiaatteeseen. Vesitoiminen pyyhekuivain voidaan asentaa joko käyttövesi- tai lämmitysjärjestelmään. Käyttöveteen liitetty kuivain on aina lämmin kun taas  vesilämmitysjärjestelmään liitetty kuivain on lämmin ainoastaan lämmityskaudella. Useissa kiinteistöissä lämmitysjärjestelmä on kesäisin pois käytöstä, jolloin vesilämmitysjärjestelmään liitetty kuivain ei lämpiä kesäisin. Vesitoimisen kuivaimen lämpö- ja kuivatusteho perustuu käyttöveden tai lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden lämpötilaan: kuivaimen käyttämisestä ei tule lisäkuluja. 

Svedbergs
Ruotsalainen Svedbergs valmistaa laadukkaita kylpyhuotuotteita. Sähkökäyttöinen Flora -pyyhekuivain on kevyt ja selkeälinjainen valinta moderniin kylpyhuoneeseen.
Smedbo
Smedbo Dry -pyyhekuivaimien suunnittelussa on käytetty mielikuvistusta. Persoonallinen valinta niin kylpyhuoneeseen kuin kodinhoitohuoneeseenkin.

Pyyhekuivaimen valintaan vaikuttavat ensisijaisesti käyttäjien tarpeet ja käytettävissä oleva tila. Ennen pyyhekuivaimen hankintaan on syytä miettiä ainakin seuraavia:

Kuinka suuri tila pyyhekuivaimelle on varattu?
Tilan koko vaikuttaa suuresti pyyhekuivaimen valintaan. Valittavanasi on eri kokoisia pyyhekuivaimia pysty- tai vaakasuunnassa.

Kuinka paljon pyyhekuivain voi tulla ulos seinäpinnasta?
Teline voidaan asentaa mm. pesukoneen ja WC-istuimen yläpuolelle tai sivulle tai oven läheisyyteen, jolloin kuivaimen syvyys on otettava huomioon suunnittelussa.

Kuinka paljon kuivaimeen tulee saada pyyhkeitä/muita tekstiilejä kerralla?
Voit valita koon vapaasti, mutta vaihtoehtona on tarvittaessa myös hankkia useampia pyyhekuivaimia käyttötarkoituksen mukaan.

Onko kuivaimen tarve olla niin tehokas, että se lämmittää myös koko tilaa?
Pyyhekuivaimen avulla voidaan tehostaa myös tilan lämmitystä. Valitse tarpeeksi tehokas pyyhekuivain.

Mikä on pyyhekuivaimen käyttötarkoitus?
Voit kuivata pyyhekuivaimella myös vaatteita tai pikkupyykkiä. Valitse aina tarpeeksi iso pyyhekuivain ja käytä kuivainta monipuolisesti.

Kromattu vai värillinen pyyhekuivain?
Kromipinta sitoo lämpöä, joten kromattu kuivain toimii parhaiten tekstiilien kuivattamisessa. Maalattu pinta päästää lämmön helpommin lävitseen, joten maalattu kuivain lämmittää huonetilaa tehokkaammin.

Musta pyyhekuivain
Perinteisten kromisten ja valkoisten pyyhekuivainten lisäksi on saatavilla eri värejä. Mustat pyyhekuivaimet ovat suosittuja ja istuvat osaksi modernia kylpyhuonetta.
Bathlife
Bathlife-pyyhekuivaimista löytyy niin perinteisiä kuin modernejakin lämmittimiä. Pitkä ja suurikokoinen kuivain on hyvä lisälämmönlähde kylpyhuoneeseen.

Pyyhekuivaimen asennus

Uudiskohteissa vesikiertoisen pyyhekuivaimen vesiliitäntä on helppo järjestää, kun kuivain otetaan huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Pyyhekuivaimen asennus onnistuu useihin tiloihin myös jälkikäteen pinta-asennuksena. Pyyhekuivain voidaan asentaa tietyin edellytyksin vanhan levypatterin tilalle tai tarvittaessa vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään.

Sähkötoiminen kuivain toimitetaan pistotulppaliitäntäisenä, jolloin sen asennus seinälle onnistuu helposti. Sähkötoimisen kuivaimen suojausluokka on IP 44 (roiskevesitiivis) ja kuivain ei kaksoiseristetyn rakenteensa vuoksi vaadi erillistä maadoitusta. Asennusvaiheessa tulee huomioida turvaetäisyydet ja rakentamismääräykset. Uudiskohteen suunnittelu- ja rakennusvaiheessa kuivaimelle voidaan vaivattomasti tehdä varaukset niin, että valtuutettu sähköurakoitsija voi muuttaa kuivaimen kytkennän kiinteäksi tai uppoasennukseksi, jolloin liitäntäjohto ei jää näkyviin.

Hafa
Hafa-pyyhekuivaimet tunnetaan laadusta. Tyylikäs musta Hafa Original -pyyhekuivain erottuu edukseen kylpyhuoneessa.
Smedbo
Smedbon sähkökäyttöiset pyyhekuivaimet yhdistävät käytännöllisyyden ja tyylikkään ulkonäön.

Pyyhekuivaimen käyttö

Sähkötoimisten pyyhekuivainten sähkönkulutus on verrattaen alhainen, mallista riippuen vain 35-75W. Näin ollen keskikokoisen kuivaimen vuotuinen käyttökustannus on noin 35-40€, jos kuivain on jatkuvasti päällä koko vuoden ajan. Pyyhekuivaimessa on myös on/off-kytkin, joten se voidaan kytkeä tarvittaessa pois päältä esim. loman ajaksi. Kosteissa tiloissa on kuitenkin suositeltavaa käyttää kuivainta jatkuvasti, jolloin voidaan osaltaan ennaltaehkäistä mahdollisten kosteusvaurioiden syntyä.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.