VAPPUALE sai jatkoa! Tarjoukset voimassa enää:
Muna-pekoni aamiainen 3 tavalla

Muna-pekoni aamiainen kolmella tavalla

Kananmuna ja pekoni ovat hotelliaamiaisen kulmakiviä, jotka ovat helppo valmistaa myös kotona. Löydä oma suosikkisi esimerkiksi viikonloppuaamuihin näistä kolmesta eri vaihtoehdosta. Jokaisesta reseptistä tulee 1-4 annosta riippuen annosten munien ja pekonin määrästä.

Kananmuna vesihauteessa ja pekoni

  • 1 pkt pekonia
  • 2–4 kananmunaa
  • ruohosipulia
  • kirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Kuivata aluksi pekonisiivuja 120°C:ssa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pekoni on täydellisen rapsakkaa.

Laita kananmunat keittymään 68°C vesihauteeseen puolessa välissä pekonin paistoa ja anna kypsyä siellä 45 minuuttia. Jos sinulla on sirkulaattori vesihauteen pitäminen 68°C:ssa on helppoa. Toinen vaihtoehto on lämmittää vesi 68 asteiseksi ja siirtää se 68 asteiseen uuniin. Vesihauteen lämpötilaa tulee tällöin koko ajan seurata esimerkiksi paistomittarilla.

Kun pekonisiivut ovat olleet 1,5 tuntia uunissa, ota ne pois ja kuivaa talouspaperilla. Tämän jälkeen poista kananmunan kuori varovasti. Kerää hyytelömäiseksi muuttunut valkuainen talteen ja putsaa keltuainen valkuaisjäämistä. Laita valkuaishyytelö esim. pikkulettu- tai blinipannuun ja paista se nopeasti vain toiselta puolelta. Aseta kiinteä keltuainen valkuaisen päälle.

Laita muutama ripaus suolaa ja pippuria kananmunien päälle ja lisää murennettua pekonia, ruohosipulisilppua sekä muutama nopeasti paistinpannulla paistettu kirsikkatomaatti.

Uppomuna ja pekoni

  • 1 pkt pekonia
  • 2–4 kananmunaa
  • suolaa
  • viski
  • vaahterasiirappi
  • fariinisokeri
  • leipää

Valmistusohje

Sekoita aluksi loraus viskiä, hieman vaahterasiirappia sekä fariinisokeria, jonka jälkeen sivele seoksella pekonisiivut. Kuivata pekonisiivuja 120°C:ssa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pekoni on täydellisen rapsakkaa (jos on kiire, niin uuni 150 asteeseen ja hiukan lyhyempi paistoaika).

Hiukan ennen, kun pekoni on valmista laita kahvikupin päälle löysästi talouskelmua ja sivele se ohuelti oliiviöljyllä. Riko kananmuna kelmun päälle ja rouhaise päälle hiukan suolaa ja halutessasi muita mausteita. Lopuksi sido kelmu pussiksi. Toista tämä kaikille munille.

Laske kelmupussi kiehuvaan veteen siten että koko muna jää vedenpinnan alapuolelle. Vältä pussin osumista kattilan reunoihin. Anna munan kypsyä n. 4,5 minuuttia, jonka jälkeen nosta kelmupussi pois vedestä ja avaa se varovasti, ettei kananmuna rikkoudu.

Kun pekonisiivut ovat olleet 1,5 tuntia uunissa ota ne pois ja kuivaa talouspaperilla. Asettele uppomunat ja pekoni paahdettujen leipien päälle ja tarjoile kahvin kanssa.

Munakokkeli ja pekoni

  • 1 pkt pekonia
  • 3–6 kananmunaa
  • ranskankermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ruohosipuli
  • tomaatteja
  • leipää

Valmistusohje

Lämmitä uuni 120 asteeseen ja laita pekonisiivut uunipellille leivinpaperin päälle. Anna pekonisiivujen paistua 1,5 tuntia, jotta niistä tulee todella rapeita. Nosta pekonisiivut lopuksi talouspaperin päälle ja kuivaa niistä huolella ylimääräinen rasva.

Kun pekonit alkavat olla lähes valmiita, lorauta pienehkön kattilan pohjalle hiukan oliiviöljyä. Riko kolme munaa kattilaan ja heitä kyytipojaksi nokare voita. Laita liesi pienelle teholle ja sekoita munia jatkuvasti esimerkiksi silikoninuolijalla. Kun munat alkavat hiukan saostumaan, nosta kattila hetkeksi pois liedeltä ja jatka sekoittamista. Nosta kattila takaisin liedelle. Toista tämä kolmisen kertaa, koko ajan sekoittaen.

Lisää loppuvaiheessa ruokalusikallinen ranskankermaa ja sekoita se huolella munien joukkoon. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja vaikkapa ruohosipulilla. Tarjoile paahdetun leivän ja paistettujen tomaattien kera.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.