Chiliöljy
Tee itse helppo ja maistuva chiliöljy. Muutamalla raaka-aineella valmistuu intensiivisen aromikas öljy, joka sopii täydellisesti monen ruoan viimeistelyyn.
Ainekset
4 annosta
- 2 dl extra neitsyt oliiviöljyä
- 2 chilipalkoa mielellään eri värisiä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus pippuria
- ripaus suolaa
Vinkki: Voit säädellä öljyn tulisuutta poistamalla tai jättämällä siemenet. Siemenet tekevät öljystä selvästi tulisemman.
Valmistusohje
Huuhtele chilit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää öljy kaatonokalliseen astiaan ja sekoita joukkoon hunaja, chiliviipaleet, pippuri ja suola. Anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.
Käyttövinkkejä
- Pizzan päälle tuomaan tulista loppusilausta
- Wokkeihin ja nuudeliruokiin makua syventämään
- Nopeaksi marinadiksi soijan ja limen kanssa
- Grillatun kalan tai äyriäisten viimeistelyyn
- Salaattien chiliseen vinegrettiin
Säilytys: Säilytä chiliöljy jääkaapissa ja käytä 1–2 viikon sisällä. Ravista ennen käyttöä.