Juhannuskampanjat voimassa enää:
Lämmin lammascurry

Lämmin lammascurry

Lammascurry sopii hyvin talvisiin iltoihin ja mukava pieni potku ruuassa lämmittää kivasti.

Ainekset

4 annosta

  • 600 g karitsan entrecotea
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 20 g inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tlk paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl lihafondia
  • 3 rkl punaista currytahnaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1/2 tl kanelia
  • 3 dl cashew-pähkinöitä
  • ripaus suolaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunniksi (jos liha on pakasteesta, niin ota jo edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan). Poista lihasta epämiellyttäväksi katsomasi jänteet. Paloittele liha.

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Ruskista lihat kahdessa erässä, kaada lihat pataan ja kuullota sen jälkeen pannulla sipuli, valkosipuli ja inkivääri öljyssä. Kaada myös kuullotettu seos pataan.

Lisää kaikki loput ainekset pataan ja kiehauta. Anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 60 min, tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

Paahda uunissa odotellessasi cashew-pähkinät uunivuoassa 180 asteessa 10–15 minuuttia.

Kun pata on valmis, kaada sekaan paahdetut cashew-pähkinät, koristele korianterilla ja tarjoa riisin kera.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.