Juhannuksen ennakkokampanjat voimassa enää:
Lihapullat

Itsetehdyt lihapullat

Itsetehtyjä lihapullia voi tehdä vaikka kerralla suuremman satsin pakkaseen, josta niitä on helppo ja nopea lämmittää arjen kiireen keskellä

Ainekset

  • 1 kg jauhelihaa
  • 1–2 kananmunaa (2 pientä tai 1 iso)
  • vaalea leipää
  • hiukan maitoa
  • suola
  • pippuri
  • tuoreyrtit
  • parmesaanijuusto
  • sipuli
  • valkosipuli

Valmistusohje

Aloita liottamalla leivänpaloja kermassa tai täysmaidossa muutamia minuutteja, niin että leivät ovat täysin kostuneita. Muserra leivänpaloista yhtenäinen massa joko lusikalla tai sormilla. Lisää joukkoon reilusti haluamiasi mausteita, kuten tuoreyrttejä, pippuria ja suolaa sekä valkosipulia. Lisää halutessasi joukkoon raastettua parmesaanijuustoa.

Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna(t) ja sekoita. Varo sekoittamasta liian kovakouraisesti, jotta jauhelihan rakenne ei mene rikki. Muotoile lihapullat käsin. Älä käytä liikaa voimaa, vaan jätä lihapulla riittävän ilmavaksi.

Paista lihapulia nopeasti öljytyllä pannulla, siten että ne saavat kauniin ruskean paistopinnan. Paistamisen loppupuolella lisää pannulle muutamia paloja voita, antamaan lihapullille lisää makua.

Laita lihapullat sen jälkeen 150 asteiseen uuniin ja anna kypsyä siellä loppuun. Kypsennysaika riippuu lihapullien koosta, joten paistoa kannattaa tarkkailla, etteivät lihapullat kuivahda. Tämän voi välttää lisäämällä kastike mukaan uuniin, jolloin lihapullat eivät pääse kuivumaan paiston aikana.

Tarjoile esimerkiksi pastan tai perunamuussin kanssa.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.