VAPPUALE sai jatkoa! Tarjoukset voimassa enää:
Lohi offset-savustimella

Lohi Offset-savustimella

Offset-savustimet yhdistetään useasti amerikkalaisen “bbq-lihamätön” valmistukseen, mutta myös lohi sopii savustimeen hyvin. Savustuspuuksi lohelle ja kalalle sopii Suomessa hyvin tunnetun lepän lisäksi myös omena ja pyökki.

Ainekset

4 annosta

  • 800 g lohifilee
  • karkeaa suolaa

    Savukalan kastike

  • 0.5 dl tilliä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 kpl kevätsipulinvarsi
  • 0.5 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl creme fraichea
  • 1 rl omenaviinietikkaa
  • 1 rl sitruunamehua
  • pippuria
  • suolaa
  • sokeria

    Hyrskyperunat

  • 1 kg uusia perunoita
  • 50 g voita
  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 dl silputtua tilliä
  • 3 kpl kevätsipulia varsineen
  • 1 prk smetanaa
  • suolaa

Valmistusohje

Kuivaa kalafileen pinta talouspaperilla ja tarkista, onko ruotoja jäänyt fileerauksesta.

Ripottele fileen lihapuolelle puolikarkeaa merisuolaa tai muuta hyvää karkeaa suolaa, kääri kala voipaperiin tai kelmuun ja anna suolaantua jääkaapissa ½ - 2 tuntia.

Valmistele savustin. Laita pieni kasa brikettejä tulipesään ja lämmitä savustin siten, että savustimen takamittari (vasemmanpuoleinen) näyttää noin 100 astetta ja etumittari (oikeanpuoleinen) näyttää noin 125 astetta.

Huuhtele kalasta suolat pois pinnalta ja laita se foliovuoalle. Näin valmista kalaa on helppo käsitellä.

Kun tavoitelämpötilat on saavutettu, laita kaksi savustuspalaa tulipesään ja aseta lohinsavustimeen siten, että kalan paksumpi osa on tulipesää kohti.

Lisää savustuspaloja maun mukaan riippuen siitä, kuinka savuisen kalasta haluat.

Savusta kalaa noin 1–1,5 h, kunnes sisälämpötila on 50 astetta. Muista tarkkailla kalan sisälämpötilaa. Jos haluat kalasta hieman kypsempää, niin 60 astetta toimii vielä varsin hyvin.

Keitä perunat savustimen tulipesän päällä.

Valmistele kastike paloittelemalla yrtit ja sekoittamalla ainekset keskenään. Siirrä vetäytymään jääkaappiin.

Kaada kypsistä perunoista vesi pois, pilko sipulit ja lisää kaikki aineet kattilaan. Sulje kattilan kansi ja ravista kattilaa voimakkaasti kannen ollessa kiinni niin, että ainekset sekoittuvat. Hyrskyperunat ovat heti valmiita tarjoiltaviksi.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.