Hyytävät hintajatkot voimassa enää:
Syksyinen burgundipata

Syksyinen burgundipata

Mikä olisi syksyisempää kuin lihapata höystettynä kauden parhaalla vihanneksella, kurpitsalla. Pitkä kypsytysaika tekee lihasta suussa sulavan mureaa. Pataruoka on myös hyvä arkiruoka, sillä se ei ota itseensä, vaikka sitä lämmitettäisiin useampaan kertaan.

Ainekset

4 annosta

  • naudan sisä- tai ulkopaistia tai karjalanpaistia
  • voita paistamiseen
  • 0.5 dl tomaattipyreetä
  • 140 g pekonia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 6 kpl pientä salottisipulia
  • 500 g kurpitsaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 kpl Knorr Fond “du Chef” -lihaliemikuutio
  • 3 dl vettä
  • 5 dl punaviiniä
  • 3 kpl tuoretta timjaminoksaa
  • 1 kpl tuore rosmariininoksa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen valmistusta. Jos sinulla on kokonainen fileepala, leikkaa se syötävän kokoisiksi paloiksi.

Sulata voi pannulla ja paista lihat pannulla muutamassa erässä siten, että ne ovat kauttaaltaan ruskeita ja kumoa ruskistuneet lihat pataan. Lisää lihojen päälle suola, mustapippurit ja tomaattisose. Lisää pannulle pekoni ja paista se kauniin ruskeaksi. Siirrä pekonit pataan.

Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat ja kurpitsa. Poista kurpitsasta siemenet. Jos sienet ovat isoja, paloittele ne suunnilleen samankokoisiksi paloiksi kuin vihannekset. Lisää kasvikset ja sienet pannulle ja ruskista niitä hetki. Tämän jälkeen lisää ne pataan.

Mittaa pannulle vesi ja lisää lihaliemi, kiehauta ja kaada pataan. Lisää pataan myös punaviini ja yrtit. Kun kaikki ainekset ovat padassa, sekoita pataa ja kiehauta.

Laita pata uuniin 150-asteiseen uuniin ja hauduta noin 3 tuntia.

Tarjoile riisin tai kermaperunoiden kera.

Vinkki: Jos sinulla on aikaa, voit pitää lihaa uunissa pidempään, mutta laske lämpötila 60 asteeseen. Pidempi haudutusaika tuo lihaan aina vain lisää mureutta.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.