Tarjousmania sai JATKOA! OSTA NYT, MAKSA VASTA ELOKUUSSA!
Täydellinen kaurapuuro

Täydellinen kaurapuuro

Puuron keittäminen on erittäin helppoa. Jos kuitenkin haluat valmistaa todella hyvän puuron, pitää siihen varustautua muutamalla konstilla. Ensinnäkin kattilan kannattaa olla monikerrostekniikalla tehty paksuseinäinen teräskattila, jotta puuro hautuu kunnolla palamatta pohjaan. Samoin raaka-aineet pitää valita huolella! Pikapuuro on kiireisille, mutta kunnolliset isot luomukaurahiutaleet ovat niille, jotka haluavat nauttia myös aamusta.

Ainekset

4 annosta

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 7 dl vettä
  • 3 dl maitoa
  • suolaa

Valmistusohje

Kuumenna kattila ja kaada sen pohjalle kaurahiutaleet. Sekoita ja anna hiutaleiden paahtua kevyesti. Näin saat puuroon pähkinäisen maun.

Kun hiutaleet ovat paahtuneet, kaada sekaan kuuma vesi ja sekoita reilun minuutin ajan. Lisää vielä suolaa oman maun mukaan.

Laske lieden lämpötila miedolle lämmölle ja laita kattilaan kansi päälle. Anna puuron hautua kahdeksan minuuttia. Sekoita vain harvakseltaan, sillä liiallinen sekoittaminen tekee puuron rakenteesta liisterimäisen.

Kun puuro on hautunut, lisää joukkoon 3 dl maitoa ja sekoita hetki. Tämän jälkeen sammuta liesi ja laita kansi kattilan päälle.

Anna puuron hautua vielä kaksi minuuttia kattilassa. Maitoa ei tarvitse kiehauttaa, niin kuin monissa ohjeissa sanotaan, vaan näin se antaa puurolle täyteläisen maun ja rakenteen.

Tarjoile puuro oman makusi mukaan, vaikka mustikoilla ja voisilmällä. Puuron kanssa voi tarjoilla todella monipuolisesti kaikkea, kuten marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.