VAPPUALE sai jatkoa! Tarjoukset voimassa enää:
Teriyakilohi ja kookosriisi

Teriyakilohi grillissä ja kookosriisi

Näin loihdit tämän maukkaan yhdistelmä lohta ja teriyakia tarjoiltuna kookosriisin kera. Annosta pystyy muokkaamaan oman maun mukaan ja lisäämällä silauksen sriracha-kastiketta saa siitä tulisempaa ruokaa haluavalle sopivan. Lohi on helppo valmistaa grillissä ja se sopii ruokana niin arkeen kuin juhlaankin.

Ainekset

4 annosta

    Teriyakilohi

  • 800 g nahallista lohifileetä
  • 1 dl majoneesia
  • 0.5 dl teriyakikastiketta (esim. Santa Maria)
  • suolaa
  • silputtua korianteria
  • limeä
  • srirachaa

    Kookosriisi

  • 3 dl basmatiriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Levitä suola kalan päälle ja anna suolautua vähintään 30 min, mielellään vielä pidempään. Sekoita teriyakikastike ja majoneesi keskenään ja anna maustua.

Keitä riisi paketin ohjeen mukaisesti. Valmistele grilli 200 asteeseen suoran lämmön grillaukseen. Aseta lohi kahteen kertaan taitellun foliopalan päälle nahkapuoli alaspäin. Käyttämällä foliota et sotke grilliä kalan rasvalla paistovaiheessa. Levitä majoneesi-teriyakiseos lohen päälle tasaisesti. Grillaa lohta 13–17 minuuttia haluamasi kypsyysasteeseen.

Kun riisi on kypsää ja vesi on haihtunut, sekoita joukkoon kookoskerma ja anna vetäytyä hetken ilman kantta. Mikäli kaapista löytyy kookoshiutaleita, voi kookoksen makua vielä tehostaa kaatamalla hiutaleita joukkoon.

Leikkaa lohi ruokailijoille sopiviksi palasiksi ja mausta srirachalla, korianterilla ja limellä oman maun mukaan. Tarjoile riisin kera.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.