Huhtikuun kampanjat auki! Tarjoukset voimassa enää:
Keittiön välitila

Täydennä sisustus oikeanlaisilla sisustusvalaisimilla!

Kauniilla sisustusvalaisimella tuot toivottua valon pilkahdusta kotiisi. Parhaimmillaan valaisin ilahduttaa kauniilla ulkomuodollaan ja tuo tarvittavan määrän valoa sinne, missä sitä tarvitset. Sisustusvalaisin voi olla yksinkertaisen kaunis ja antaa tilaa muulle sisustukselle tai vastaavasti valaisin voi ottaa näyttävästi katseenvangitsijan roolin. Tässä sinulle 7 vinkkiä, kuinka valitset oikeanlaisen valaisimen tämän hetken valaisintrendien joukosta!

Riippuvalaisin By Rydéns Hayden
Riippuvalaisin By Rydéns Hayden

Mieti valontarve

Mieti millaista valoa tarvitset. Luetko ruokapöydässä sanomalehden vai viihdytkö pöydän ääressä lähinnä ruokailemassa? Lehden lukeminen vaatii hyvän kohdevalon, mutta ruokailuun voi riittää pehmeämpi ja hajoavampi valo. Mieti tuletko toimeen yhdellä valaisimella vai täyttyykö toiveesi paremmin useamman valaisimen avulla. Voit esimerkiksi valita tunnelmallisen kattovalaisimen pariksi pöydälle sijoitettavan kirkasvalolampun. Kirkasvalolampusta saat samalla kertaa terveyshyödyt hyvän työskentelyvalon ohella! Pohdiskele siis ensin, miten kotonasi toimit ja tutki mitä mahdollisuuksia valaisinmaailma sinulle tarjoaa!

 Riippuvalaisin Trio Alicia
Riippuvalaisin Trio Alicia
Riippuvalaisin PRHome Cebu
Riippuvalaisin PRHome Cebu
Kirkasvalolamppu/työpöytävalaisin Innolux Valovoima
Kirkasvalolamppu/työpöytävalaisin Innolux Valovoima

Kiinnitä huomiota valaisimen kokoon

Valaisimen koko on hyvä suhteuttaa ympäristöön sopivaksi. Suuri ruokapöytä vaatii kaverikseen suuren valaisimen tai useamman pienen. Joskus ylisuuri valaisin voi toimia tyylikkäänä tehokeinona. Hanki siis ympäristön mittasuhteisiin sopiva valaisin. Ole rohkea valinnoissa, varsinkin jos tila on avara. Jos valaisin on tulossa korkeaan tilaan jota tarkastellaan myös toisesta kerroksesta, kiinnitä huomiota myös siihen miltä valaisin näyttää ylhäältäpäin.

Varmista ennen valaisimen tilaamista sen asennustapa sekä asennuskorkeuden sopivuus. Väärään mittaan asennettu kattovalaisin saattaa häikäistä. Erityisesti asennuskorkeuteen kannattaa kiinnittää huomiota keittiön ruokapöydän yläpuolelle lamppua valitessa. Tähän suositellaan yleisesti 50-60 cm asennuskorkeutta valaisimen mallista ja valaistustehosta riippuen. Kookkaampi valaisin saattaa kaivata alleen enemmän tilaa eli n. 80 cm.

 Riippuvalaisin Trio Clooney
Riippuvalaisin Trio Clooney
Riippuvalaisin Hide-a-lite Globe
Riippuvalaisin Hide-a-lite Globe
Riippuvalaisin Eglo Gaetano
Riippuvalaisin Eglo Gaetano
Seinävalaisin By Rydéns Colby
Seinävalaisin By Rydéns Colby

Valaisimen tyyli

Millainen on sisustustyylisi? Noudatteletko niukkaa ja graafista linjaa ja haluat myös valaisimet samaan tyyliin? Vai haluatko rikkoa minimalistista linjaa teollisella tai boho-tyylisellä valaisimella? Valaisimissa on valloillaan useita trendejä ja valikoimat laajoja, joten mieti haluatko valaisimen olevan: ajaton, trendikäs, puinen/rottinkinen, riisipaperinen, graafisen linjakas, kaarevamuotoinen vai lasinen. Klassikkovalaisin on aina fiksu valinta ja se voi yksistään nostaa sisustuksen aivan uudelle tasolle. Klassikot kestävät aikaa ja säilyttävät arvonsa.

Riippuvalaisin PRHome Maja
Riippuvalaisin PRHome Maja
Riippuvalaisin Innolux Cafe
Riippuvalaisin Innolux Cafe

Hillitty vai katseenvangitsija

Onko sisustuksessa muita huomion vieviä elementtejä vai kaipaako sisustus potkua? Pelkistettyä sisustusta voi maustaa näyttävällä valaisimella, kun taas joissakin tilanteissa on hyvä antaa tilaa muulle ja pitää valaisimet hillittynä. Sisustus, jossa kaikki elementit sulautuvat linjakkaasti toisiinsa on rauhallinen ja harmoninen, mutta usein kaavaa rikkova sisustuselementti tuo mukavasti mielenkiintoa. Mieti voisiko katseenvangitsijan roolin ottaa sinun kodissasi näyttävä sisustusvalaisin.

LED-Riippuvalaisin Eglo connect.z Andabaia-z
LED-Riippuvalaisin Eglo Andabaia-z
Valaisinsarja Nordlux MIB
Valaisinsarja Nordlux MIB

Valaisimen sävy ja erottuvuus muusta sisustuksesta

Haluatko, että valaisin sulautuu muun sisustuksen värimaailmaan vai haluatko valaisimen erottuvan väripilkkuna? Jos käytät  sisustuksessasi jotain tehostesävyä, voit vahvistaa sävyn asemaa tehostesävyisellä valaisimella. Tänä päivänä sisustukset rytmittyvät mustilla yksityiskohdilla ja pehmentyvät rottinkisilla ja puisilla elementeillä. Nämä ovat ajattomia valintoja, jotka sopivat useimpien kotien sisustukseen.

Aneta Minna
Pöytävalaisin Aneta Minna
Pöytävalaisin Studio Eero Aarnio Swan
Pöytävalaisin Studio Eero Aarnio Swan
Riippuvalaisin
Riippuvalaisin Novaluce Wera
Valaisinsarja By Rydèns Bazaar
Valaisinsarja By Rydèns Bazaar

Valon muunneltavuus

Tekniikka kehittyy ja valaisemisen mahdollisuudet sitä myötä. Mieti toisiko himmennys-mahdollisuus lisäarvoa sinulle. Entä onko tilanteita, joita haluat värittää sävyvalolla? Valojen älyohjaus yleistyy voimakkaasti. Ihan normaalista sisustusvalaisimesta voit tehdä esim. älypolttimoilla himmennettävän ja sävyä vaihtavan. Sisustusvalaisimen ilme muuttuu merkittävästi, kun se maustetaan älyllä. Mieti esimerkiksi miten klassikko Lokki-valaisin saa futuristisen ilmeen, kun sisälle vaihdetaan himmennettävä ja sävymuunneltava polttimo!

Riippuvalaisin Innolux Lokki
Riippuvalaisin Innolux Lokki
LED-pöytävalaisin Philips Hue Go
LED-pöytävalaisin Philips Hue Go
LED-riippuvalaisin Philips Hue BT Cher
LED-riippuvalaisin Philips Hue BT Cher

Huomioi myös ulkovalaisimet

Nykytrendiä noudattelevat isot ikkunat jatkavat sisätiloja kauniisti ulos. On siis merkitystä, miten pihasi sisustat. Tyylikkäät valopisteet pihan perällä jatkavat mukavasti katsetta ja tuovat mielenkiintoa kokonaisuuteen! Valorimpsu parvekkeen katossa tai lähipuussa taas tuo rentoa karnevaali-tunnelmaa hämärtyviin iltoihin. Terassin valaistukseen voi valita sekä kiinteitä valaisimia että siirreltäviä LED-lyhtyjä, valosarjoja sekä lattia- ja pöytävalaisimia ulkokäyttöön suunniteltuna. Ulkovalaistuksen mahdollisuudet ovat rajattomia ja älyvalaistus tuo entisestään muunneltavuutta ja persoonallisuutta pihaan.

Ulkovalaisin Studio Eero Aarnio Tupla Kupla
Ulkovalaisin Studio Eero Aarnio Tupla Kupla
Ulkolattiavalaisin Eglo Bottona
Ulkolattiavalaisin Eglo Bottona
Kantakaapeli LED-koristelampuille Star Trading
Kantakaapeli LED-koristelampuille Star Trading

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.