Hyytävät hintajatkot voimassa enää:

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Ostaessa palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voi vähentää työn osuuden verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Suurin osa Netraudasta tilatuista asennus- ja remonttitöistä kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Edun saa luonnollinen henkilö (ei yritys tai yhteisö), joka maksaa omassa, vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa tehdyt huolto- ja remonttityöt. Kotitalousvähennystä saa myös kotitalous-, hoito- ja hoivatyöstä sekä tietotekniikan neuvontapalveluista ja asennuksista. Kotitalousvähennystä saa myös vapaa-ajan asunnon tai kakkosasuntoon liittyvistä asennus- ja kunnostustöistä. Etu ei koske uudisrakennuksia tai sijaisasuntoja. Huomaa, että uuden piharakennuksen, kuten huvimajan tai varaston, rakentaminen katsotaan uudisrakentamiseksi eikä näin ollen oikeuta kotitalousvähennykseen. Rakennusten laajennukset eivät myöskään kuulu kotitalousvähennyksen piiriin. Verohallinnon sivuilta löytyy tarkat tiedot mistä töistä saa kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennyksen määrä remontti-, asennus- ja huoltotöistä

Arvonlisäverollisesta remontti- ja asennustyön osuuden hinnasta voi vuonna 2024 vähentää 40% kotitalousvähennyksenä. Vähennyksen vuotuinen henkilökohtainen maksimimäärä on 2250€ eli puolison kanssa yhdessä voi vuonna 2024 saada yhteensä 4500€ vähennyksenä. Kotitalousvähennyksen vuosikohtainen omavastuuosuus on 100€. Jos 2250€ henkilökohtainen raja ei ylity, kannattaa vain toisen puolisoista hakea kotitalousvähennystä. Näin omavastuu maksetaan vain kerran.

Esimerkki A

Tilaat Netraudasta robottiruohonleikkurin sekä asennuksen uudelle leikkurille. Asennuksen hinta on 499€.

Saat 40% kotitalousvähennystä: 499€ x 0,4 = 199,60€
Vuotuisen omavastuun vähentäminen: 199,60€ - 100€ = 99,60€

Saat 99,60€ takaisin kotitalousvähennyksenä valtiolta, jolloin asennuksen osuus on 399,40€.

Omavastuuosuus on vuosikohtainen. Jos tämä asennustyö on vuoden ensimmäinen tilaamasi palvelu, seuraavista sinun ei tarvitse maksaa omavastuuosuutta.

Esimerkki B

Tilaat Netraudasta kylpyhuoneremontin, jossa työn osuus on 7200€.

Saat 40% kotitalousvähennystä: 6500€ x 0,4 = 2880€
Vuotuisen omavastuun vähentäminen: 2880€ - 100€ = 2780€

Saat 2250€ takaisin kotitalousvähennyksenä valtiolta, sillä vuosittain henkilökohtainen maksimi kotitalousvähennys on 2250€ ja esimerkkiremontin kulut ylittää sen.

Jos maksimimäärä ylittyy voidaan ylimenevä osuus hyödyntää samassa asunnossa asuvan puolison tai rekisteröidyn avopuolison verotuksessa. Verottaja tekee tämän automaattisesti ylimenevän summan osalta. Tällöin puoliso saa kotitalousvähennyksenä 530€ - omavastuu 100€ = 430€. Kylpyhuoneremontin työn osuudeksi tässä kotitaloudessa tulee 4520€ (etu yhteensä 2680€).

Kotitalousvähennyksen ilmoittaminen

Palvelun tilaajan tulee hakea kotitalousvähennystä itse. Vähennyksen ilmoittaminen on helppoa ja käy kätevästi OmaVero-palvelussa. Ilmoituksen voi tehdä heti, kun työn osuus on maksettu, jolloin ilmoittaminen ei unohdu. Ilmoitus voidaan tehdä myös myöhemmin, aina siihen asti kun vuoden verotietoja on mahdollisuus muokata. Verohallinnon sivuilta löytyy ohjeet kotitalousvähennyksen ilmoittamiseen.

Netraudasta tilattujen asennus- ja remonttitöiden ilmoittamista varten tarvitaan Y-tunnus (Netrauta.fi BHG Group 2166342-8) sekä arvonlisäverollinen hinta työn osuudesta. Työn hinnan saat tilauksen jälkeen saamastasi tilausvahvistuksesta. Verottaja saattaa pyytää tositteita myöhemmin tarkastettavaksi.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.