Markiisit

Markiisi on ulkona käytettävä katosjärjestelmä, joka tarjoaa suojaa auringolta, sateelta ja tuulelta esimerkiksi terasseilla, parvekkeilla ja ikkunoilla. Markiisit ovat saatavilla eri kokoisina ja väreinä, ja ne voivat olla manuaalisesti tai sähköisesti käytettäviä.

1-48 / 381

381 tuotetta

1-48 / 381

381 tuotetta

Markiisit

Mikä on markiisi?

Markiisi on ulkotilaan asennettava aurinkosuoja, joka suojaa auringonpaisteelta, sateelta ja tuulelta. Se koostuu yleensä kangasta tai muusta vastaavasta materiaalista, joka on kiinnitetty metallirunkoon. Markiiseja käytetään yleisesti terasseilla, parvekkeilla ja ikkunoiden yläpuolella. Niitä on erilaisia malleja, kokoja ja värejä, jotka sopivat erilaisiin rakennuksiin ja sisustuksiin.

Minkä tyyppisiä markiiseja on olemassa?

Markiiseja on monenlaisia, mutta yleisimpiä ovat käsikäyttöiset ja moottoroitavat markiisit. Käsikäyttöisiä markiiseja voi avata ja sulkea kammella tai veivillä, kun taas moottoroituja markiiseja voi ohjata kaukosäätimellä tai kytkimestä. Markiisit voivat olla myös eri muotoisia, kuten suorakulmaisia, kolmion muotoisia tai kaarevia. Lisäksi markiiseja on saatavilla eri materiaaleista, kuten metallista, puusta tai kankaasta valmistettuina.

Mitä hyötyjä markiisista on terassilla?

Markiisi tuo useita hyötyjä terassille. Se suojaa auringonpaisteelta ja vähentää sisätilojen lämpötilaa, mikä tekee terassista miellyttävämmän oleskelupaikan kuumina kesäpäivinä. Lisäksi se suojaa sateelta ja antaa mahdollisuuden nauttia ulkotiloista myös sateella. Markiisi myös suojaa kalusteita ja muita terassilla olevia esineitä auringolta ja sateelta, mikä pidentää niiden käyttöikää.

Minkä kokoisen markiisin tarvitsee hankkia terassille?

Markiisin koko riippuu terassin koosta ja siitä, kuinka paljon varjoa halutaan. Yleensä markiisit ovat noin 2-4 metriä leveitä. On suositeltavaa valita markiisi, joka on tarpeeksi leveä ja syvä, jotta se tarjoaa riittävästi suojaa auringolta ja mahdollisilta sateilta. On myös tärkeää huomioida markiisin materiaali ja sen kestävyys erilaisissa sääolosuhteissa.

Miten markiisi asennetaan terassille?

Markiisi asennetaan terassille yleensä seinään kiinnitettävänä tai kattoon asennettavana. Ensin tulee valita sopiva markiisi ja tarkistaa sen mitat. Markiisin asennuspaikka tulee olla sopivan tukeva ja markiisin kiinnityspisteiden paikat tulee merkitä huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Seinään kiinnitettävä markiisi kiinnitetään yleensä ruuveilla ja kattoon asennettava markiisi kattokiinnikkeillä. Asennuksen yhteydessä tulee huomioida myös sähköliitännät, mikäli markiisissa on moottori. On suositeltavaa käyttää ammattilaisen apua markiisin asennuksessa, jotta se tulee tehtyä turvallisesti ja oikein.

Voiko markiisin asentaa itse vai tarvitaanko ammattilaisen apua?

Markiisin asentaminen vaatii yleensä jonkin verran teknistä osaamista ja työkaluja, joten se voi olla haastavaa ilman kokemusta. Ammattilaisen käyttäminen voi olla suositeltavaa, varsinkin jos kyseessä on iso markiisi tai hankala asennuspaikka. Ammattilainen osaa myös varmistaa, että markiisi on turvallisesti kiinnitetty ja toimii oikein.

Miten markiisin huolto ja puhdistus suoritetaan?

Markiisin huolto ja puhdistus suoritetaan seuraavasti:

  • Puhdista markiisi säännöllisesti harjalla tai imurilla poistaaksesi pölyn ja lian.
  • Käytä mietoa pesuainetta ja vettä likaisimpien kohtien puhdistamiseen. Vältä liian voimakasta hankausta, joka voi vahingoittaa markiisia.
  • Tarkista markiisin toimivuus ja kunto säännöllisesti. Jos huomaat vaurioita tai toimintahäiriöitä, ota yhteyttä ammattilaiseen.

Kestääkö markiisi lunta?

Se riippuu markiisin rakenteesta ja materiaaleista. Tietyt markiisit on suunniteltu kestämään pienen määrän lunta, mutta liian suuri lumikuorma voi vahingoittaa markiisia. Suositeltavaa onkin poistaa markiisi käytöstä talvella, jos alueella on paljon lunta.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.